גם אני ריסקתי את הטיסן שלי ביום שישי. התנגשתי באויר עם טיסן של חבר. הטיסן שלי נשבר לרסיסים ונזרק לפח האשפה הקרוב, והטיסן של החבר שלי יצא ללא סריטה למזלו. לא קרה כלום, העיקר שאף אחד לא נפגע. צריך להמשיך הלאה.
ואם לא לך תקרא לא נורא רוני רון זה סופו של כל בלון. ביז´ו שלי התרסק בטסט הראשון שלו, זה קורה, זה כואב גם בלב ובמיוחד בכיס. המשך הלאה ובהצלחה רבה יותר, מה לא הורג מחשל. ברכות עופר
גם אני הטסתי סיגול וגם אני ריסקתי אותו (הכנסתי אותו בעמוד חשמל) עכשיו קניתי את הטיסן ספיד אייר החדש מדני קרנר הובי מוטורי זה טיסן מדהים ואם אתה שולט (יותר נכון שלתת ) בסיגול אזי זה טיסן מדהים הוא מהיר כמו טיל כשרוצים וארובטי בצורה מדהימה יש מאמר באתר של אמיר תיקרא אותו אם אתה רוצה יותר פרטים גם בקשר לקנייה תיצור קשר בברכה דודו 057238823
אני עוד לא ריסקתי את שלי (שלא נדע) אבל שמתי לו את המנוע 46 FX של OS שאמרתי לכם שהוא התרסק עם הסטארפייר והוא נסדק דרך אגב תיקנתי אותו והוא עכשיו מעולה!!!! כמו חדש בקיצור שמתי אותו על הסיגול שלי לוו טריינר אבל הטיסן לא כל כך מהיר למה זה? גם כאשר אני טס על הכנף יש לו נטייה להפיל אף זאת אומרת אני מתפלא עם מנוע 46?!
אתה מיתכוון שבטיסת סכין??הוא מפיל אף,זה כבר לא כל כך המנוע זה יותר קשור לזוית המכסימאלית שהגה הכיוון יכול לנוע וגם לשיטחו שהוא קטן מאד בסוג טיסנים זה. אמיר
בהחלט ניתן לבצע טיסת צד עם טיסן זה אבל יש להקפיש להשתמש בכל התנועה האפשרית בהגה הכוון ויש להכנס לתרגיל עם מעט הטיית אף מעלה. הטיסן יכול לטוס ככה למשך יעף שלם כמעט בלי לאבד גובה. יש קשר למנוע וכמובן שככל שהפרופלור יהיה גדול יותר תהיה לך יותר זרימה על ההגאים וההשפעה של ההגאים(במקרה זה הגה כוון) תגדל ותקבל תגובה טובה יותר. כמובן שהפרופ´ צריך להיות במגבלות המנוע. בברכה דני קרנר הובי מוטורי
זה יוצה 12X4 נניח שזה הפרופ החי גדול שתצליח לסים על מנועים בגודל 46 פחות או יותר ה12 זה קותר הפרופ ה 4 זה הפיצ´ שלו קותר אני מניח שאתה יודעה מה זה הפיצ´ לעומת זות זה קמות האביר שהפרופ ידחוף כול סיבוב זתומרת שאים הפיצ´ הו 4 אז כול סיבוב הפרופ ידחוף את האביר 4 אינצ´ אחורה נירעה לי לפחות ...
פרופ´ 10*6 יספיק אפשר לשים גם 11*5 לדעתי פרופ´ 11*6 "גומר " את המנוע הוא מוריד את הסל"ד משמעותי ומקשה על המנוע. בכל אופן פרופ´ 10*6 או10*7 צריך להספיק מכאן והלאה כל שנשאר הוא להתאמן,הכל תלוי באצבעות שלך! בהצלחה דני קרנר הובי מוטורי
אני חושב שבאתר FLYHI ישנה כתבה שמתייחסת לפרופלורים אבל באופן כללי לגבי מידות הפרופלורים אורך הפרופ´ נמדד באינטשים והגודל השני הוא הפסיעה , התקדמות הפרופ´ באינטשים לכל סיבוב כלומר פרופ 10*6 משמע אורך הפרופ´ 10 אינטש והפסיעה שלו 6 אינטש כלומר על כל סיבוב פרופלור אחד התקדמות הטיסן(בצורה עקיפה) תהיה 6 אינטש. אינטש מידה אמריקאית 1"= 2.54 סמ´ בברכה דני קרנר
פשות חשבו את העומס על המנועה תיבחרו את הפסיעה הרצויה למשל 2 נניח אנחנו רוצים תיסן שיתוס לאת לאת ושאיהיה חזק אים מנועה קתן יחסית אז ניקח מנועה כמו 46FX ונחשב פרופ סתנדרתי למנועה זה כמו 10X8 מה אוסים? אסר בריבועה יגלה לנו את שתח האביר שהפרופ דוחף וזה כפול שש (הפסיעה) איהיה שתח האביר שהפרופ דוחף כול סיבוב אז אחשב יש לנו נוסחה a=הקותר b=הפסיעה d=נפח העביר כול סיבוב a^2*b=d אז אים אנחנו רוצים להגיעה לאותו סל"ד שיש אים פרופ 10x6 אים פרופ בפסיעה של 4 אז מחשבים את בי דבר רישון 10^2*6=600 אחשב מציבים את הנתונים הרצויים a^2*4=600 600/4=a^2 a=12.24 אז הפרופ שאנחנו מחפסים הו 12.24X4 אני מניח שרובחם יתפשרו על 12X4 נכון ?
פישתתי מעוד את הנוסחה הי עובדת טוב מעוד אים ממש רוצים ליהיות מדויקים אז אפשר לחשב אים שתח הקותר ולהיסתבך עד איין סוף אים חישוביי אבירובאותיקה בקשר לאייזה סלד איהיה החי יעיל ביחס לקוח המנועה באותו סלד וכו אים מישהו ירצה אני יכול להרחיב בנוסה...