ריסוס בנפט?!

royyael

New member
ריסוס בנפט?!

שלום לכולם, אני מטפל בגינה גדולה למדי ומקפיד שלא לרסס ולהשתמש בחומרים שאינם אורגניים. למרות זאת ישנם שטחים שאינם כלולים בגינה שהם מכוסים חצץ ומהווים שבילים להולכים בין הגינות ובבוסתן. הבוסים שלי מאוד רוצים שאנקה שבילים אילו. האם ניתן לרסס אותם בנפט?! שמעתי שזה לא מזיק ממש לאדמה. האם ישנם פתרונות אחרים מלבד להשאיר את השבילים מלאים בעשביה או לעשב ביד בכל פעם מחדש? האם ישנם פתרונות אקולוגיים לעניין? בתודה מראש

רוּפֵן

New member
ריסוס בנפט היה בעבר שיטה מאוד

פופלארית ומקובלת בחקלאות. אך בינתיים עברה וחלפה מהעולם, עקב המודעות האקולוגית המתפתחת, ועקב פיתוח חומרי ריסוס חזרים יותר, יעילים יותר וממוקדים יותר. כנראה ששכבת החצץ לא מספיק עבה. שכבה עבה אמורה לדכא נביטה של עשבונים למינהם, עקב החיפוי ומניעת השמש שלהם. האם ישנה אפשרות להוסיף חצץ ? אז אפשר לחדש את השבילים הללו עם דיפון מתאים למניעת נביטה - בד גאוטכני - פוליאטילן שחור.. וכו'.. ועליהם מניחים חצץ או טוף.

שקדי

New member
../images/Emo22.gifכשהייתי ילד קטן

ריססו ע''י בית הורי בנפט וילדים עברו וזרקו גפרור ואכן היתה שריפה גדולה....דיר באלאק!!!!!!!!

צפנתי

New member
זה כן ממש מזיק לאדמה.

הנפט הוא חומר קשה פירוק ושומני, הורס את יכולת הנשימה של הקרקע. למה לדעתך הנפט "חיכה" בקרקע כ"כ הרבה שנים? כי הוא יציב. עדיף חומר קוטל עשבים שמתפרק לאחר פעולתו.

shlumbergera

New member
האם את יכולה להוסיף שמות של חומרים

כאלה? אני משתמשת במה שהחקלאים באזור שלי משתמשים - אינני יודעת מה השם. האם ידוע לך באם בחקלאות כיום משתמשים בחומרים מתפרקים?

צפנתי

New member
לצערי אין לי מספיק בקיאות בנושא,

בכל מקרה כל חומר הדברה שמתמשים בו במינון המומלץ (נפט צריך לשים המון) הופך לא יעיל לאחר גשם ויש כאלה שגם לאחר יום שמש. אני השמשתי בראונדאפ ובדגנול, לאחר שנה ושנתיים לא נראה ש"השטח זוכר" שהיה בו התערבות כלשהי.

סודA

New member
הכי נכון יהיה להניח יריעה פלסטית

מתחת לחץ וזה בדיוק מה שרופן הציע. זה יכול להיות פלריג או יריעה פלסטית אחרת. פעם אחת עובדים קשה ויש שקט לשנים רבות. רק לא נפט, נפט מזהם, דליק ויקר, לא חרם?

nony11

New member
למה לשבור את הראש?

ריסוס בראונדאפ פותר את הבעיה לכמה חושים טובים לבטח. ולרופן, יש לא מעט צמחים שגדלים על החצץ. ובאותו עניין, באופן יום יומי אני משמיד עשבים שצומחים בחניות של בתים, בין המרצפות ובחריצים של האספלט. מידי פעם אני חושב על כח החיות המדהים שלהם. ממה בדיוק הם חיים בתוך האספלט?? הם ניזונים מהזפת, או אולי מהכורכר הדשן שמתחתיה? ן

מוטי בר

New member
וממה חיים צלפים ופיקוסים בתוך קירות

ותקרות אבן של בתים ישנים???? כמובן, לא צריך אדמה ממש, רק מים ומינרלים, וחצץ ממש לא מונע נביטה של עשבים בחורף אלא רק מעגן אותם טוב מאוד כך שאם יש מים יש עשב ולא חשוב היכן זה.

crazyflower

New member
לפעמים בחריצים הללו

צומחים לפתע סלסלים אמנון ותמר אם יש לך מקום כזה עם עשבים, ונפטרת מהם, זה אומר שהיה להם מקור של מים נסה לזרוע סלסלים או אמ"ת ננסי זה כל כך מתוק

למעלה