רילוקשן לאירופה

buki22

New member
רילוקשן לאירופה

שלום לכולם, בחברה שבה אני עובד הוצע לי רילוקיישן לשנה באירופה החל מיולי. אני נשוי ללא ילדים. לי יש דרכון צרפתי (וישראלי), לאישתי רק ישראלי. כמה שאלות ברשותכם - 1. מה מעמדה החוקי של אשתי באירופה? כמו תיירת? 2. האם היא יכולה לעבוד שם ואם כן, איזו הכנה זה דורש? 3. האם היא יכולה ללדת שם ומה ההשלכות מהבחינות הבאות - א. משפטית - האם לילד תהיה אזרחות? והאם יכולה להיות לו אזרחות גם אם יוולד בארץ? ב. כלכלית - מה צריך לעשות ע"מ ללדת באירופה מבלי להכנס להוצאות עתק (הכוונה, איזה ביטוח צריך לעשות שיאפשר לידה שם ואת כל הדברים שנלווים לזה כמו בדיקות הכרחיות וכו'... אשמח להפניות ספציפיות) 4. האם עדיף לנו מבחינה כלשהי להיות בצרפת או שהזכויות באיחוד האירופאיות שוות גם אם נהיה באנגליה או גרמניה לדוגמא תודה רבה בוקי

קצת מידע

(1) בכל המדינות למעט צרפת, המעמד שלה הוא כשל אישתו של אזרח האיחוד, כלומר מותר לה לעבוד (לעיתים אחרי מהלך פורמלי של בקשת אישור עבודה), להתגורר ללא הגבלה (תייר מוגבל ל-3 חודשים); ועוד. בצרפת מעמדה החוקי הוא כשל רעייתו של אזרח צרפת ואת המעמד הזה צריך לברר עם שגרירות צרפת. (3) השאלה אם היא *יכולה* ללדת היא שאלה רפואית... אם מישהי יולדת באירופה, אפילו שוהה בלתי-חוקית או תיירת, אף אחד לא אמור לגרש אותה מחדר הלידה, לפחות בתיאוריה. לא בתיאוריה, חשוב מאוד ביטוח רפואי (לא בכל המדינות באירופה יש את אותו ביטוח אז אתה צריך לברר לפי המדינה שאליה תגיע); אתה יכול להוריש את האזרחות הצרפתית שלך לילד שלך אם הוא יוולד באיחוד. אתה צריך לרשום אותו בשגרירות הרלוונטית. הילד יהיה גם אזרח ישראל מתוקף אזרחותם הישראלית של הוריו. הוא לא יקבל אוטומטית את אזרחות המדינה שבה עברתם לגור, לא ידוע לי על מדינה באירופה שמעניקה אזרחות על בסיס לידה. (4) הזכויות שלכם לא שוות כאמור בסעיף 1 - בצרפת אתה נחשב לאזרח צרפתי; בשאר האיחוד אתה אמנם אזרח צרפתי אבל היחס אליך כאל כל אזרחי האיחוד. האם כדאי להיות בגרמניה, צרפת או בריטניה? מאיזו בחינה? למשל - האם אתם דוברים צרפתית או גרמנית, תנאי יסוד להשתלבות מוצלחת בחברות הנ"ל, או בעלי נכונות ויכולת ללמוד את השפה? האם אתם תוהים איפה יותר נעים מבחינת אקלים לגור? מבחינת מצב כלכלי? מבחינת רמת השירותים הסוציאליים? מבחינת רמת מערכת החינוך לילד שעדיין לא קיים? מבחינת היחס בין השכר שלך לבין יוקר המחייה?

buki22

New member
הריון ולידה בחו"ל

תמר, תודה רבה על התשובה, היא עזרה לנו מאוד. אני רוצה קצת להרחיב בנושא ההריון והלידה - היעד של הרילוקיישן אינו ברור כרגע, ויש מספר יעדים אופציונאלים. כמו שאמרתי היציאה מתוכננת באזור יולי ולמשך שנה. האם מישהו מחברי הפורום התנסה בהריון שהתחיל בארץ ונגמר בחו"ל? האם את הבדיקות החיוניות המשכתם לעשות רק בארץ? בהנחה ואני מקבל משכורת מחברה בארץ (בשקלים) ומשלם מס בארץ (כולל ביטוח לאומי ובריאות), ואשתי מפסיקה לעבוד החל מיולי (אך תמשיך לשלם ביטוח לאומי), האם היא זכאית לדמי חופשת לידה? (לא תעבוד כלל במשך 3 חודשים שקדמו ללידה) האם מישהו יכול להפנות ללינקים לביטוח שתקפים גם לגבי הריון ולידה באנגליה או בצרפת? במידה והאופציות הן: חצי ראשון של ההריון בארץ וחצי שני + לידה בחו"ל או חצי ראשון של ההריון בחו"ל וחצי שני + לידה בארץ או כל ההריון והלידה בחו"ל מה לדעתכם עדיף ומאיזה סיבות? תודה רבה ממש לעונים!

גוזליה

New member
לגבי זכויותיה בביטוח לאומי

האתר של ביטוח לאומי http://www.btl.gov.il/Pages/default.aspx מלא בהמון מידע שימושי ויעיל, וקל מאוד לנווט בו. כל השאלות שלך יכולות לקבל שם מענה. לטוס מותר עד שבוע 27 ברוב חברות התעופה (יש חברות תעופה שיסכימו להטיס לאחר מכן, אבל רק עם מכתב ואישור של רופא ועוד כלמיני חכמולוגיות), לאחר מכן הן פשוט לא יבטחו אותה. אני אישית לא הייתי עושה חצי הריון פה וחצי הריון פה, רק בגלל הטרטור הכרוך בזה. אתם צריכים לחשוב מה היתרונות של ללדת בכל מקום (למשל, האזרחות הצרפתית שלך יכולה לעבור לילד גם אם לא נולד בצרפת, כך שזה לא יתרון של לידה בצרפת...). האם תוכל אתה לקחת חופש מהעבודה ולהיות איתה בארץ בזמן הלידה? לידה היא דבר לא צפוי, ויכולה לקרות בכל עת...זה לא שתוכל לקחת חופש מתאריך X עד תאריך Y ובהכרח באמצע היא תלד (אלא אם היא תלד בקיסרי אלקטיבי). ואז מה? לא תלך לעבודה חודש כדי להיות איתה? או לחילופין תעזוב אותה אחרי שבועיים ותטוס חזרה ותשאיר אותה לבד בארץ? לחילופין- מה מערכות התמיכה שיהיו לה אם היא תלד בחו"ל? אלו דברים שנשמעים רחוקים וטריוויאליים, אבל בהחלט יש לתת עליהם את הדעת. אני חושבת שלפני שתוכלו להחליט על איפה ללדת, רצוי שתחליטו לאן אתם עוברים ומה האפשרויות שלכם שם מבחינת שירותי רפואה ו/או ביטוח בריאות. דברים שבארץ הם מובנים מאליהם (למשל ללכת לרופא שיש לו מכשיר אולטרסאונד) לא מובנים מאליהם בכל המדינות (למשל בבריטניה במהלך כל ההריון האישה לא אמורה בכלל לפגוש גניקולוג, בארץ המעקב מתבצע רק אצל גניקולוג. חברה שלי הלכה למיון נשים בתחילת ההריון שלה אבל לא עשו לה אולטרסאונד כי לא היה טכנאי פנוי, דבר שבארץ לא יעלה על הדעת). ביטוח בריאות פרטי עולה כסף, ואם מקום העבודה לא משלם לכם את זה, תצטרכו לעשות את זה לבד. מצד שני, לפחות בבריטניה, יש ביטוח בריאות ממשלתי חינמי. זה טוב? זה לא טוב? זה מה יש, עם המגבלות שלו. סתם תהיה: אם המשכורת שלך תשולם לחשבון בנק בארץ ובשקלים, איך אתה מתכנן להתכלכל בחו"ל? העמלות שייקחו לכם על העברות הכספים וההמרות ליורו/פאונד ישחטו אתכם...

לגבי הריון ולידה

מציעה קודם כל שתשאלו גם בפורום "להיות הורים בחו"ל". פעם היה לו קישור דרך הפורום הזה, עכשיו כבר אין (לא יודעת למה) אבל הוא ברשימת כל הפורומים של תפוז. יש שם נשים שילדו בכל שלושת הקומבינציות ויש שם מבינים גדולים בנושאים כמו מענק לידה, קצבת ילדים וכו'. בגדול - אתה חושב על שתי מדינות שהן מדינות מערביות, עם רפואה ציבורית ברמה טובה מאוד (ולא משנה כמה יתלוננו הבריטים על הרפואה הציבורית שלהם, היא עדיין טובה יותר מבישראל, והם מתלוננים המון כמו שעוד מעט יקפצו פה). כלומר, בכל מקרה, אין חובה לעשות דברים בארץ. מצד שני, הריון זה לא "סתם" מצב רפואי אלא גם משהו שמשפיע על כל מהלך החיים העתידיים ומשהו שגורם להרבה מאוד זוגות (או נשים בהריון) להילחץ. שמתי לב לזה בעיקר בישראל, שבה קיימת תרבות של היסטריית הריון רצינית עם קיום של הרבה יותר בדיקות והכנסת חרדות לזוג, ומכיוון שזה פחות קיים באירופה, יש סיכוי שלא יבינו למה אתם באים עם בדיקות א' ב' וג' אם אתם לא בקבוצות סיכון מסוימות. ןהריון זאת גם תוספת למשפחה, והריון ראשון עשוי להוביל גם את הסבים והסבתות העתידיים ללחצים. למשל, השאלה האם ללדת בארץ היא לא רק שאלה של "איפה יש שירותים רפואיים יותר טובים" אלא גם "האם X רוצה ללדת ליד אמא" (או יותר נכון: האם האמא רוצה ש-X תלד בישראל, לידה...). כלומר, לפעמים דברים תלויים גם בהריון הספציפי הזה (בסיכון, רגיל) ובזוג (ובעיקר באישה) שמצפה לתינוק (לחוצים מכל העניין, רגועים יותר, גישה לקראת לידה טבעית לעומת גישה לקראת ניתוח קיסרי מבחירה - דבר שבחלק ניכר ממדינות אירופה נחשב למוקצה מחמת מיאוס אבל בארץ מבוצע) מבין האפשרויות שציינת: חצי ראשון של ההריון בארץ וחצי שני + לידה בחו"ל - אם זה קורה ככה, אז אין מה לעשות, אבל עדיף שאותם רופאים יעשו את המעקב בכל הזמן ובכל מקרה, דווקא הלידה במקום שבו אתם לא דוברים את השפה ורחוקים מן ההורים שלכם חצי ראשון של ההריון בחו"ל וחצי שני + לידה בארץ - קודם כל הגיוני מבחינת מענק לידה (אבל תשאל יותר כאמור ב"להיות הורים בחו"ל" כי אני לא מבינה בזה אבל מנהלת הפורום היא ישראלית תושבת אוגנדה שילדה בארץ, בגלל רמת הרפואה שם). דבר שני, הגיוני מבחינת תמיכת המשפחה (אם זה חשוב לכם, לדעתי יותר מדי משפחתולוגיה סביב הזוג והילד יכולה לפגוע באינטימיות עם התינוק ובהחלטות העצמאיות שלכם כהורים). דבר שלישי, למרות שאתם מדברים על בריטניה וצרפת, שתי מדינות עם רפואה מפותחת מאוד, עדיין אולי עדיף ללדת במקום שבו המיילדות דוברות עברית. אבל, מצד שני - קודם כל, לטוס אח"כ חזרה עם התינוק לחו"ל נראה לי טראומטי (לכם, לא לתינוק למרות שעלולות גם להתעורר בעיות בריאותיות מסוימות ליולדת או לתינוק שיגרמו לטיסהלהיות קשה בריאותית), ושוב יש את העניין שלדעתי עדיף לעשות את מעקב ההריון באותו מקום שבו עושים לידה ולהיפך. כל ההריון והלידה בחו"ל - אם אתם סומכים על מערכת הבריאות בארץ היעד (ויש לכם ביטוח רפואי מתאים), יש בזה יתרון שלא עושים מן ההריון עניין, פשוט עושים מדי פעם מעקב ואז יולדים, במקום שבו גרים. בלי לעשות רוח וצלצולים, בלי לטוס מפה לשם וכו'. כמובן שבמקרה כזה כל המעקב עד ללידה (כולל) במקום אחד וזה נראה לי חשוב.

לגבי ההריון

אני עוד לא בארופה. אבל בקרוב... אז אני לא יכולה לענות לכם על השאלות הראשונות. בכל מקרה אני יכולה לדבר מתוך נסיון של אמא לשלושה ודולה (כך שראיתי המון יולדות). שעדיף לכם ללדת איפה שיש לכם רשת תמיכה. אתם לא יודעים מה יהיה המצב אחרי הלידה. תמיד טוב להמצא במקום שיש במי להעזר בו. גם אם הלידה תעבור בטוב והכל יהיה בסדר. עדיין ליולדת אחרי לידה יש צורך בתמיכה נפשית ופיזית. שלפעמים בן הזוג עם העומס של העבודה והעולל הקטן. מתקשה לספק. אני אולי במיעט כאן בפורום. אבל בישראל יש קצת טירוף של בדיקות. אישה לא זקוקה לכל הבדיקות הללו בהריון. וחוסר בדיקו מאוד תורם לשקט הנפשי שמאוד חשוב לאישה ולתינוק בזמן הריון. אז לדעתי עדיף הריון בחו"ל ולידה בארץ. במה שלא תבחרו שיהיה בהצלחה!

forglemmigej

New member
I beg to differ

בדיקות הריון זה פונקציה של תקציב במערכת הבריאות יש מדינות שאין תקציב נכבד אז אומרים שלא "צריך ", יש מדינות שכן מכסות אז כל דיכפין וכו'. זה בכל דבר ברפואה פונקצית התקציב, יש מדינות שהחולים שוכבים במסדרון (אהמ אהמ) ויש שזה לא יעלה על הדעת. יש דבר כזה שנקרא רפואת נשים ומילדות היא חלק גדול ממנו. במדינה שאני מתגוררת בה עושים בדיקות גנטיות מפה ועד הודעה חדשה והתברר שאחוז ילדי התסמונת דאון ירד כמעט לאפס בשנים האחרונות ועוד שלל בעיות גנטיות , למה שהורים לא יכסו את עצמם מכל הצדדים בזמן ההריון ויולד להם ילד בריא זה מה שמאפיין מדינות מתקדמות. יש מדינות שנשים יולדות בבית ויש שלא , זה שוב פונקציה של חיסכון . עוד מעט גם תגידי שלא צריך לתת ריטאלין לילדים עם adhd..

כן

אני חושבת שאחוז גדול מהילדים שמקבלים רטלין. היה אפשר לפתור את זה אחרת. אבל יש לי תחושה שידעת שזה מה שאני אגיד... יש הבדל בין בדיקות גנטיות שעושים לפני ההריון ויש כאלה שעושים את זה לפני החתונה. שבאמת בודקים את הנטייה הגנטית. ואם העובר נמצא בסיכון לחלות. לבין בדיקות בהריון עצמו שהם לא נותנים הרבה מידע. מה שכן הם גורמים להרבה הפלות של תינוקות בריאים.

גוזליה

New member
אני מבקשת מהדיון הזה להפסק כאן.

זו לא הפלטפורמה לדיונים על תיוגים פסיכיאטריים וכולי של ילדים, ובטח שלא על ריטלין, ברית מילה, הפלות או אולטרסאונדים. אני מאוד מסכימה עם פורג', ומאוד לא מסכימה איתך- את אומרת שבוודאות מיעוט בדיקות תורם לשלווה הנפשית- זה מאוד תלוי בנורמות החבריות הקיימות אצל אותו אדם, ומאוד תלוי במערכת הבריאות. אני יכולה להגיד לך שלי, אישית, בהריון שלי, אם היו לי פחות בדיקות ממה שהיו לי הייתי פי מליון יותר לחוצה. אני כן מבינה שיש אנשים שחושבים שזה יותר מרגיע, ובלי להכנס להשלכות המאוד משוערות של זה על בריאות האם והעובר, אני לא אוהבת הכללות, קלישאות וססמאות- אין אמת אחת, בטח שלא בהקשר הזה. בכל מקרה, נא להעביר את הדיון הזה לפלפטפורמות אחרות, ראויות יותר. הודעות נוספות בנושא יימחקו

לא ניסיתי לשכנע רק להביע דיעה.

זה מה שעושים כאן לא? זה שהדיעה שלי לא תואמת את שלך את לא צריכה להתנפל עליי. אני הבעתי את דעתי לשאלה שפותח השירשור כתב ובשני התייחסתי בלבד לדברים שפורג' אמר. ודייקתי אותם. אבל מילא... אגב. לא דיברתי על ברית מילה. הכל בסדר את יכולה להרגע.

Nobilis

New member
זאת החלטה אישית

מכיר כאלה שעשו כך, וכאלה שעשו אחרת. אנחנו אישית העברנו הריון ולידה בחו"ל, והיה קל ונעים. מכיר כאלה שהיה להם קל ונעים בארץ, מכיר כאלה שהיה להם קשה בחו"ל, וגם כאלה שהיה להם קשה בארץ. אין כאן אמת מוחלטת. רק נקודה אחת לחידוד - אירופה קרובה למדי לישראל. אם הלידה בחו"ל, בתכלס ההורים (לדוגמא) יכולים להיות שם בתוך זמן קצר, אם הם רוצים כמובן.

buki22

New member
תשובות לכולם

תודה רבה לכולם על התשובות והשאלות שהועלו שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו - אנחנו נעזר בזה ואנו מעריכים את זה מאוד! קצת תשובות - החברה היא חברה בינ"ל בעלת נציגות בישראל, שתמשיך לשלם את המשכורת הרגילה, ותוסיף "דמי מחיה" כתלות במדינת היעד. אומנם זה דבר שיש לתת עליו את הדעת, אבל הכסף (לביטוחים/טיסות) שידרש - נוכל לעמוד בו. המשפחות יתמכו, וישמחו (לדבריהם) לבוא לחו"ל ולעזור בחודשים הראשונים אם ולשם זה ילך. כרגע, אנחנו נמתין עם ההחלטה עד שנדע מהי מדינת היעד בחודש-חודשיים הקרובים. ואז אני מניח שאשאל שוב ספציפית יותר. לגבי ביטוחים - האם ביטוח בריאות פרטי (נניח הראל/פניקס) שעושים בארץ, תקף גם בחו"ל? איזה ביטוח/ים אתם ממליצים לעשות למשך השנה הזו? ראיתי בכמה ביטוחים שהם רוצים תקופת אכשרה להריון ולידה, האם אם כך, כדאי להתחיל את הביטוח כבר עכשיו לדעתכם? לגבי חופשת לידה - מהאתר של ביטוח לאומי, הם אומרים שחופשת הלידה תשולם ע"פ 3 משכורות אחרונות של האישה, ומכיוון שהיא תהיה בחו"ל היא תצטרך להפסיק לעבוד בעבודתה בארץ. בתרחיש של לידה בחו"ל - האם נובע מכך שאני צריך "לשכוח" מלקבל את דמי חופשת הלידה בחו"ל? האם מישהו התנסה בכך? (קבלה של דמי חופשת לידה בזמן שהות בחו"ל?) למעשה זה גם אומר ויתור על דמי חופשת הלידה בכלל, כי היא תחזור בהריון, לא יקבלו אותה לאף עבודה - ולכן גם כן לא תצליח לצבור 3 חודשי עבודה. אשמח אם למישהו תובנות גם בנושא זה... שוב תודה על הכל

גוזליה

New member
כשאמרתי העברות, התכוונתי להעברות הכספים...

כשהכסף נמצא בחשבון במדינה אחת וצריך להמיר אותו למטבע אחר ולהעביר אותו לבנק במדינה אחרת (כדי שמי שחי במדינה האחרת יוכל לקנות בסופר ולשלם חשבון חשמל), יש המון המון המון עמלות הכרוכות בזה- לכך התכוונתי שזהו דבר שיש לתת עליו את הדעת. כל עמלה שאתה משלם זה כסף שאתה למעשה מפסיד. ביטוח בריאות- בכל מדינה יש ביטוחים שונים ומגוונים, יש גם ביטוחים המיועדים לישראליים, בכל מקרה ברגע שתדעו לאן אתם טסים, תוכלו להחליט על ביטוח רלוונטי. הייתי ממליצה לכם לעשות את הביטוח המתאים ביותר למצב שלכם ולמדינה בה תהיו ולשירותי הבריאות אותם אתם צפויים לקבל באותה מדינה, ולכן- שוב- רצוי קודם לדעת לאן אתם עוברים. תקופת אכשרה וכולי- אני משערת שאתה מדבר על ביטוח בריאות מהארץ, אני משערת שגם הם ירצו לדעת מתי בדיוק ולאן בדיוק אתם עוברים. לא חושבת שהייתי עושה ביטוח מהארץ לרפואה בחו"ל- בזמנו בדקנו את זה וזה יצא פשוט הרבה יותר יקר (אבל זה היה לפני יותר משנתיים, כך שקח את דברי בעירבון מוגבל). לגבי לידה בחו"ל וקבלת דמי חופשת לידה- ממליצה שוב לשאול בפורום להיות הורים בחו"ל- מנהלת הפורום ילדה בארץ ולאחר מכן חזרה לחו"ל- התובנות שלה יכולות מאוד לעזור לכם.

ayala26

New member
../images/Emo45.gif

שני הריונות בהולנד ושתי לידות בהולנד אמא שלי הגיעה אלי תוך פחות מ 36 שעות אחרי הלידה. בסוף הסתבר לי בדיעבד שהולנד קרובה מדי לישראל
אחרי הלידה השניה נתנו לי באמת לנוח, תודה

למעלה