רילוקשיין לאירלנד

רילוקשיין לאירלנד

שלום לכולם,
קיבלתי הצעת רילוקשיין לאירלנד, החוזה לשלוש שנים.
שאלתי היא כזאת, הבנתי שלאחר שלוש שנים אני יכול לקבל תושבות קבע באירלנד,
האם תושבות קבע מאפשרת עבודה בכל מדינות האיחוד או שעליי לחכות לאזרחות?

תודה מראש!!!

pichinan

New member
במקרה של אירלנד לא ניתן

וגם אם היה ניתן היה עליך להמתין שנתיים נוספות שכן הסעיף אליו אתה מתכוון קובע 5 שנות תושבות לצורך מעמד קבע באיחוד (שזה ממילא מה שמרבית המדינות דורשות עבור תושבות קבע). אבל במקרה של אירלנד, בריטניה, דנמרק וקפריסין זה לא תופס ממילא.

תודה רבה ידידי על התשובה המהירה!

מה לגבי התאזחות, האם זה גם לאחר 5 שנים אפשרי?

pichinan

New member
כמובן שכאזרח אירי אתה יכול לגור ולעבוד באיחוד האירופאי

לא זכור לי כ"כ החישוב שלהם, משהו כמו שנת מגורים רצופים לפני יום הבקשה פלוס ארבע שנות מגורים כוללות במהלך שבע השנים שקדמו. אבל מן הסתם עבור רוב המתאזרחים החישוב הוא של תקופה רציפה של כל השנים יחד, כי הם חיים באירלנד.

מעולה אני אבדוק את זה, תודה רבה פיצ'ינן

אגב סתם לשם סקרנות,האם ישנה מדינה באיחוד שמאפשרת להתאזרח לאחר מגורים כוללים של חמש שנים באיחוד האירופאי,
לדוגמה שלוש שנים באירלנד ושנתיים במדינה אחרת באיחוד האירופאי.

אני מניח שלא אבל לשם הסקרנות והידע אני שואל.

תודה מראש!
עומרי

crips

New member
קשה לי להאמין

באיחוד הנורדי יש הקלה מסויימת למתאזרח שגר במדינה נורדית אחרת לפני גיל 16, אבל זה לא רלוונטי לגביך.

pichinan

New member
האיחוד האירופאי

הוא קהילה גיאופוליטית של מדינות, אמנם ייחודית אבל עדיין לא מדובר ביישות פדראלית (כמו ארה"ב או גרמניה). אזרחות היא זיקה לאומית (מכאן Nationality) שמזוהה מבחינה גיאופוליטית עם מדינה, כך שבניגוד לחוקי התיישבות אין לגופים אקסרה-לאומיים אפשרות להתערב במה שקשור לאזרחות. לכן במעמד איזרוח נלקחים בחשבון השהות במדינה הקונקרטית, השפה, אינטגרציה, קשרים עם משפחתיים עם אזרחים וכו' - הכל ברמת המדינה. במקרים מעטים בעולם, בעיקר כשקיים קשר תרבותי-הסטורי-לשוני עמוק מאוד בין מדינות, נלקח בחשבון פן מסוים של אינטגרציה במדינה אחרת.

רק לשם התייחסות, קיימים מנגד במקרים של זכות לאזרחות מקור : הונגריה שמעניקה אזרחות לתושבי אזורים שהיו שייכים להונגריה הגדולה , או מקרה רומניה-מולדובה. אבל אין קשר להתאזרחות.

forglemmigej

New member
מספר דברים

האם זוהי ויזה שמאפשרת הגירה ,באירופה כמעט ואין מצב שמויזת עבודה אפשר להגר כמו באמריקה השאלה הנשאלת היא האם תצטרך לחזור לארץ אחרי שלוש שנים, יש איזושהי אפשרות לקבל אישור שהיה די מהר במדינה אחרת באיחוד אם קבלת כבר אישור פעם אחת, זו הדרך היחידה לדעתי .

בעיקרון הם אמרו שהם בונים עליי לקרירה ארוכה, זאת חברה אמריקא

הבנתי מהבחור שם שמטפל בויזה שלי שאחרי שנתיים אני כבר לא הצתרך להחתים בדרכון כל שנה אישור לויזה,
ושאחרי שנה בחברה הזאת אני לא מחוייב להשאר בחברה הספציפית הזאת אלא בכל מקום שיקבלו אותי.

אני אבדוק את מה שאתה אומר, תודה!

מושגים למה שאתה מתאר, להקל על החיפוש

נקרא, מהתיאורים שלך, שמה שהם מציעים לך זה גרין קארד לאירלנד. הויזה שאתה מעוניין בה להחלפת עבודה בתוך אירלנד (כלומר, עצמאות מהמעסיק המקורי) היא חותמת 4. לא בטוחה אם הגרין קארד נספר, אבל להבנתי 5 שנים על ויזה נספרת (חותמת 4, לדוגמא) מאפשר הגשת טפסים לבקשת אזרחות (ואז אתה אזרח שווה זכויות וחובות).
&nbsp
מקום טוב לחפש בו מידע לגבי אירלנד והחוקים הוא: http://www.citizensinformation.ie

pichinan

New member
גרין קארד הוא אישור עבודה (אמנם מיוחד)

וככזה הוא נחשב לתקופת מגורים כחלק מהגירה. אישור המגורים היחיד שאינו מהווה חלק מהגירה הוא אישור לימודים (וכל מיני אישורים זמניים כמו D, חיפוש עבודה, המתנה להכרה כפליט) וכו'. אגב, גם אישור פליט נחשב לצרכי הגירה, כי גם הוא חותמת 4 למעשה.

pichinan

New member
תגובה לא ברורה

הרוב המוחלט של אשרות העבודה במדינות האיחוד האירופאי הן אשרות שעל בסיסן מתקבל אישור מגורים ועבודה והאדם הופך למעשה למהגר. כל עוד עומד בתנאי אשרה (לרוב מוגבלת בשנה-שנתיים הראשונות למעסיק ו/או איזור הגאוגראפי, תלוי במדינה) האשרה מוארכת עד להגעה לתושבות קבע ו/או אזרוח. מדידות בודדות מאוד נמצאות במעקב של מוסדות האיחוד עקב מדיניות דלת מסתובבת בדומה לישראל, קפריסין אחת מהן. מדובר בהגירה מלאה כמו ברוב מדינות העולם (המערבי). לא מוכר לי ישראלי אחד שהגיע על אשרת עבודה ועזב לא מרצון בהיותו תושב חוקי. באירלנד אמנם ההגדרות שונות (long residency וכו'), אבל הבסיס זהה. יש להם גם את הגרין קארד, שזה אשרה די ייחודית, אבל אחרי שנתיים היא יכולה ממילא להיות מוחלפת במעמד "רגיל", גם אם הוא ממשיך לעבוד אצל אותו מעסיק.

forglemmigej

New member
יש הקלה למי שקבל כבר אישור שהיה (ועבודה ) פעם אחת

אם למשל הוא גמר את עבודתו במדינה מסוימת (גמר חוזה למשל) ומצא עבודה במדינה אחרת באיחוד הוא יוכל לקבל אישור שהיה ועבודה בלי כל הביורקטיות הנלוות כאילו זו פעם ראשונה, אבל הוא צריך ויזה לזמן ארוך כדי להיות במעמד הזה
[URL]http://ec.europa.eu/immigration/do-i-need-a-visa/do-i-need-a-long-stay-visa_en[/URL]

pichinan

New member
סליחה, חשבתי שהתכוונת למשהו אחר

כי השווית עם ארה"ב שהיא מדינה, ואילו האיחוד האירופאי אינו מדינה.
בכל אחית ממדינות האיחוד אשרת עבודה משמשת להגירה כמו בארה"ב.
אבל בין המדינות, כבר רשמתי למעלה את התנאים.
אירלנד לא עומדת בהן, ואין זה משנה אם יש לך אשרת קבע-

למעלה