רילוקיישן

user32

Well-known member
מנהל
פרדיגמת ההפרדה "אנחנו כאן הם שם" קרסה לגמרי

עלתה בלהבות יחד עם העפיפונים, המנהרות, הקאסמים, נסיונות החטיפה, מטעני הגדר, 2-3 מבצעים, מלחמה אחת, גינויים בינלאומיים ולחץ עולמי אדיר שמושקע דווקא איפה ש"הכיבוש" הסתיים.
אני אישית יכול רק להתנצל בפני אלה שהרסנו להם את הבתים בטענה שזה ישפר את מצבה של ישראל. אני את הלקח שלי למדתי. ואם אתה חושב שגדר ההפרדה זה מצב בר קיימא אתה מוזמן להתגורר שם באיזור רק אל תשכח להצטייד במיגון מתאים.
לעומת זאת החיים ביו"ש פורחים משני הצדדים ויש אפילו שת"פ לא רע בין הרשויות.
שכל אחד ילמד מזה מה שהוא רוצה.

vinney

Well-known member
לא קרסה - הוכחה.

אני מקווה שנלמד את הלקח וניישם אותו גם בגדה, רק שהפעם מי שרוצה להשאר שם - שישאר שם וידאג לשלומו בעצמו.
&nbsp
אני נורא נהנה לקרוא אנשי ימין קוברים את ההפרדה, אבל עוד לא ראיתי אף איש ימין מסביר לי איך הוא רואה את מצב בו שתי האוכלוסיות טמונות זו בזו.
&nbsp
אתה מוזמן לענות על השאלות ששאלתי את בראבו. לא שאתה מסוגל, כמובן, אצלך הכל אמונה, עובדות לא מעניינות אף אחד.

user32

Well-known member
מנהל
יש לך הרבה חוצפה לשבת לך שם ולספר לתושבים כאן כמה טוב להם

vinney

Well-known member
הא, יופי, הטיעון המנצח!

כן, יש לי חוצפה. זאת מדינה שלי בדיוק כמו שזאת מדינה שלך.
&nbsp
קשה לך להתמודד עם הטענות שלי - אז אתה משתיק את הטענות. כמה אופייני לדוס.

user32

Well-known member
מנהל
צביעות והתייפיפות - כמה אופייני לשמאלני היורד

עדיין לא הבנתי מה יש לך להגיד לתושבי הדרום על התוכנית הכה נפלאה שהכנת להם. כרגיל, טיעונים אמיתיים אין לך כי אתה דתי שמאל-פנאט ואיתכם אי אפשר לדבר בהגיון כי אתם שטופים בדמיונות ובפנטזיות שלכם.

ויש לימין המון תכניות טווח ארוך לגבי יהודה ושומרון למשל:
שליטה ישראלית מלאה (ניהול הסכסוך).
תוכנית פרופ' מרדכי קידר (קנטונים מבוססים על המשפחות-חמולות הגדולות).
תוכנית בנט - סיפוח שטחי C ומתן אזרחות ישראלית לעשרות אלפי ערבים החיים שם והמשך שליטה בטחונית בA-B בדומה למה שיש היום.
תוכנית פרופ' שאול משעל (שהיה לי הכבוד ללמוד אצלו) - לפתוח בשיחות ישירות בהובלת הבית היהודי מול חמאס בהנחה שאפשר להגיע להסכם טוב עם חמאס ורק עם חמאס (בניגוד ללא רלוונטיים שיושבים ברמאללה).

אבל כמו בהי-טק, צריך לחשוב מחוץ לקופסה ולא לשנן את המנטרות המיושנות שמבוססות על איזה קו דמיוני שמזמן לא רלוונטי לכלום.

vinney

Well-known member
תענה על השאלות ששאלתי את בראבו.

עזוב אותך התחמקויות. פשוט תענה. שלוש שאלות פשוטות.

BravoMan

Active member
לא יודע לאלו שאלות אתה מתכוון...

אם זה הענף למטה עם התסריטים, אז הוא מוכיח שאתה השקרן פה, לא אני.
אם זה משהו אחר, תעשה טובה, תן קישור, כי השרשור הזה כבר מנופח בטירוף.

vinney

Well-known member
לא שיקרתי, ולא הראת ששיקרתי

אתה לא מסכים איתי, זה לא עושה אותי שקרן. אתה לעומת זאת טענת שלפני ההתנתקות יישובים בעוטף עזה חיו בבטחון מוחלט, ושאין שום סיכוי שמישהו היה תוקף את נצרים. שתי הטענות לא נכונות, עובדתית, כי תקפו את נצרים, ותקפו את יישובי עוטף עזה.

הפרבולה

New member
לא בכל מקום אפשר לממש הפרדה על יד נסיגות

הגבול עם יו"ש הוא בעייתי , וישראל לא תוכל לשרוד עם תיסוג חד צדדית לקווי 67 . בעזה זה עוד איכשהוא היה הגיוני בגלל שהיא בקצה הדרומי ( ואף על פי כן אנחנו רואים את התוצאות העגומות ).

וחוץ מזה לא יעלה על הדעת עקירת 700000 יהודים ובטח לא השארתם שם תחת שלטון ערבי ( לא מדובר ב 7000 איש כמו שהיה בגוש קטיף )

vinney

Well-known member
למה לא יעלה על הדעת?

אתה ממשיך להגיד "לא יעלה על הדעת", אני לא חושב שאתה מבין מה המשמעות של המושג.
&nbsp
כי הנה - העלתי על הדעת. עולה יופי.
&nbsp
אבל כמו שאמרתי - מי שרוצה להשאר, מצדי שישאר. למה לא להשאיר אותם תחת שלטון ערבי? הרי מה שחשוב זה האדמה, לא השלטון. תשאר שם, לא איכפת לי. זה לא שאתה שונה מהם במשהו.

הפרבולה

New member
כי זה יעלה 500 מליארד שקל, וזה הרבה כסף

האופציה להשאיר אותם שם לא קיימת, כי לרובם שם יש משפחות בתוך הקו הירוק, כך שלא ניתן להפקיר אותם תחת שלטון ערבי .
נראה לך שנשאיר 30000 יהודים למשל שגרים במעלה אדומים תחת שלטון ערבי ?

vinney

Well-known member
לא יעלה כלום, למה?

מקסימום כמה גרושים להדפיס פליירים "תתפנו עד תאריך X", לא יקר במיוחד.
&nbsp
מי שנשאר בצד המזרחי של הגד - בעיה שלו. אני לא "משאיר" אף אחד. אתה זה שנשאר. רוצה להשאר? תשאר. רוצה לחזור לתוך גבולות המדינה? תחזור. למה זה צריך לעלות משהו למישהו? בעיה שלך איפה לגור.

הפרבולה

New member
מכיוון שפסלנו כבר את האפשרות להשאיר אותם שם

(כי 95% מהעם היהודי בישראל מתנגד להפקיר יהודים תחת שלטון ערבי עוין ביו"ש, יש רק כמה הזויים כמוך שתומכים ברעיון הזה), אז ההצעה שלך לא רלוונטית.

לכן נשארה האופציה רק לפצות אותם כספית ולתת להם דיור חילופי בישראל. זה בעיה קשה הרבה יותר מאשר כספית, כסף אפשר להדפיס אבל בתים אי אפשר להדפיס , וגם אם יש טכנולגיה "להדפיס" בתים ( באמצעות מדפסת תלת ממדית- ראיתי תוכנית בנושא החדשני הזה ), עדין אי אפשר להדפיס אדמה וישראל צפופה עם עתודות קרקע קטנות.

ועוד לא דיברתי על הבעיה הבטחונית של גבול 19 קמ מנתניה.

vinney

Well-known member
למדת פעם היסטוריה?

הגבול כבר היה 19 ק"מ מנתניה. אתה יודע מאיפה תקפו אותנו אז? לא מקלקיליה. בעיקר מסוריה ומעזה.
&nbsp
אם אתה רוצה להעלות טיעונים - לפחות תעלה טיעונים שלא מצחיקים אותי מרוב שהם מגוחכים.

BravoMan

Active member
תעשה דבר פשוט:

בדבריו של הפרבולה, תחליף "לא יעלה על הדעת" ב-"לא יסכימו לזה רוב הישראלים שכבר למדו לקח מעזה" ותראה אם מה שהוא כותב מסתדר לך.
&nbsp
זה ש-vinney אחד יושב בחיקו של דוד סאם ורוצה להפקיר אזרחים ישראלים כדי לתת עוד בסיס לארגון טרור כדי שיהיה לו קל יותר לשגר טילים ולחפור מנהרות, לא אומר שכאן בארץ ישראל יש הרבה אנשים שרוצים את אותו הדבר...

vinney

Well-known member
אני רק אזכיר לך שהיפרבולה הודה בזמנו שמה שאני רוצה

זה בדיוק מה שהוא רוצה.
&nbsp
גם עכשיו הוא מצטט אותי ומסכים איתי.
&nbsp
אתה פשוט לא מוכן לקרוא את מה שאני כותב, אתה מתווכח עם איש קש בראש שלך, כי אתה מאוד עסוק בלשנוא אותי. אתה לא מצליח להבין את מה שאני כותב כי לא מסתדר לך בראש שאני אכתוב משהו שהוא לא תואם במדויק את הסטיגמה שלך.
&nbsp
בדיוק כמו יוזר, גם אתה - המצאת לעצמך אויב, קראת לו ויני, ואתה מתווכח איתו, לא איתי.

user32

Well-known member
מנהל
כי זה נוגד כל פילוסופיה פוליטית

תקרא את הוגי הדמוקרטיה במאה ה19 כמו רוסו (האמנה החברתית) וכו' ותבין. לסטאלין זה באמת לא היה מזיז, כנראה גם לסינים זה לא היה עולה כלום (למרות שאפילו הם מפצים כשמפנים בית) לישראל זה כן.

האנשים נשלחו לשם באישור ועל פי חוק. המחויבות של הממשלה היא לאזרחיה, אחרת אין מדינה. אם אתה לא מבין זאת, אתה צריך ללמוד את יסודות המשטר הדמוקרטי, מה זה מדינת הלאום, מה מקור סמכות השלטון וכו'.

user32

Well-known member
מנהל
אני מתנחם בעובדה שאתה נחשב כאן לשוליים סהרוריים

אפילו מרצ היו בעד פינוי-פיצוי בגוש קטיף וגם הם מתנדנדים על אחוז החסימה.

למעלה