רילוקיישן

mosesmoses12

New member
רילוקיישן

היי,
אני מפתח תוכנה, בן 30. ללא ילדים. בשנתיים וחצי האחרונות מפתח backend. לפני כן התעסקתי בעיקר בכתיבת תשתיות בשפת C. יש לי ניסיון של בערך 10 שנים (הייתי מפתח בצבא). יש לי תואר ראשון בממוצע יפה ממוסד לימודים מוכר. אני חושב שהניסיון שלי בbackend מאוד רלוונטי למגוון משרות.

בזמן האחרון חשבתי לכיוון של רילוקיישן, ביחד עם אשתי. הרצון הוא ארה"ב. לכיוון של 2-3 שנים. אולי יותר, מי יודע. אבל אם זו משימה מורכבת מידי - נוכל גם להתפשר לכיוון של מדינות אירופה, עם עדיפות למדינה דוברת אנגלית כמו בריטניה. אין לי דרכון זר, לבת זוגתי יש.

השאלה, כמה זה מסובך, ולאיזה כיוונים אני אמור לרכז את המאמצים. האם לשלוח ק"וח לפוזיציות שנראות לי מעניינות, למרות שלא מצויין שם אפשרות לרילוקיישן? האם יש חברת השמה ישראלית שמתמחה ברילוקיישן?

תודה!

vinney

Well-known member
איזה דרכון זר יש לזוגתך?

כי זה משנה, אתה יודע.
&nbsp
בד״כ לא מגייסים אנשים לרילוקיישן, נדיר מאוד שתראה פרוסמי משרה שמזכירים רילוקיישן באופן מפורש (ועוד יותר נדיר שהמשרה היא אכן דורשת מעבר מיידי לחו״ל). יש הרבה מועמדים מבפנים שירצו לקפות על ההזדמנות. כדאי להיות אחד מהם - לעבוד בחברה בה רילוקיישנים מקובלים ותקופים ולקוות שתצליח להשתחל.
&nbsp
אם לבת זוגתך יש דרכון רלוונטי (כי דרכון אוקראיני זה גם דרכון זר, אבל למי איכפת), אז יש אופציות יותר בטוחות.

בן100

New member
אני חולק עליך

רק בחודשיים האחרונים קיבלתי פניות ממספר חברות (כמו אמזון, BOOKING,
ARM) שמציעות משרה בחו"ל כולל חבילת מעבר מלאה.
המשרות הן בקנדה, הולנד ובבריטניה (בהתאמה).

עריכה: בדיוק נזכרתי שקיבלתי פנייה גם מORACLE עם הצעה לרלוקיישן לאירופה.
אני זוכר שהופתעתי כי שם המגייס היה סעיד והוא היה מ-UAE.

vinney

Well-known member
אתה צודק, שכחתי מהחבר'ה האלה

יש הרבה חברות אמריקאיות גדולות שמגייסות מראש לסניפים שלהם בחו"ל (בעיקר אירופה וקנדה), כך שזאת בהחלט יכולה להיות אופציה.

בן100

New member
הכל תלוי בתחום המומחיות ובקושי לגייס

בתפקידים הטכניים הבכירים בתחומי נישה - קשה למגייסים למצוא מומחים מקומיים.
לפעמים אפילו זול יותר להביא מישהו מישראל לכמה שנים עם חבילת מעבר מלאה, מאשר לשלם למומחה מקומי 250K-300K. מה גם שהישראלי לרוב כבול למעביד.

user32

Well-known member
מנהל
הייתי מרכז מאמצים בלינקדאין

אני יכול לשפוט רק ממקור ראשון אבל כמות ההצעות רילוקיישן שאני מקבל מלינקדאין וכולם מדגישים שזה כולל "חבילות אקלום" מסוג כזה או אחר. עד היום היה: אנגליה, גרמניה, גיברלטר, סלובניה, ניו ג'רסי, טקסס, תאילנד (הדגישו חברת/אתר תיירות מהגדולות בעולם עם שכר תואם אירופה וביורו...), הולנד, צרפת, וכן, גם איחוד האמרויות לאחד שטען שזה ל"תעשיות תעופה וחלל" (אמיתי לגמרי, עד היום לא ברור לי הקטע).

ההגיון פשוט: מי שיש לו תקן ואפשרות אמיתית לארגון רילוקיישן הוא בדרך כלל פתוח לחיפושים בכל העולם ואז הוא מוצא אותך בלינקדאין ופחות אכפת לו מאיפה אתה. אתה צריך לדאוג שיצודו אותך. זו דעתי.

יבגניי34

New member
בדיוק. ויש לזה גם צד שני - לכל ארץ לא-טריוולית יש קבוצת

LI של ״ישראלים בחו״ל״, נח ויעיל לפרסם שם.

יש גם אתר לזה בשם jobbatical שאני מקבל ממנו ספאם אינסופי עם הצעות עבודה באסטוניה וקואללה-למפור. מומלץ!

למעלה