רילוקיישן עם בן 4

oreni6

New member
רילוקיישן עם בן 4

שלום לכם אנחנו ערוכים למעבר. בני יהיה בן 4 (בעוד חצי שנה) ועולה אצלינו שאלת השפה. האם יש לכם ניסיון עם לימוד שפה שנייה בגיל זה ? כשיגיע לגן וזו לא שפת אם האם ישנן השלכות או שמא בזכות הגיל הצעיר הם משלימים במהרה את פער הלמידה ? אשמח לשמוע חוויות מהורים/דודים/סבתות עם ילד בגיל זהה חג חנוכה שמח

בקר12

New member
אם צריך ללמוד שפה זרה אז עדיף בגיל הזה

יש מיתוס שילדים לומדים שפה זרה "צ'יק-צ'אק" אבל לדעתי הוא נוצר (חלקית) כדי להרגיע במקצת את המצפון של ההורים. מה שכן, ילדים באמת קולטים שפות זרות הרבה יותר מהר מהמבוגרים. אם אתה שם אותו במסגרת דוברת השפה בלבד(גן? בית ספר?) + טלוויזיה בבית אז להערכתי תוך 3-6 חודשים הוא כבר מסתדר היטיב. אם יש מישהוא דובר עברית במסגרת שהוא ילך איליה זה יכול לעזור לו קצת מבחינה נפשית בהתחלה אבל לא להגזים כדי שלא יעכב את הלימוד. ואפילו לא לא שאלתי אותך על איזה שפה מדובר כי האמת זה לא משנה. אני מניח שהעקרון זהה לכל השפות החדשות.

גוזליה

New member
החוויה שלנו שונה לחלוטין, לכן לא יכולה לתת

דוגמאות מנסיון אישי, אבל ההתחלה היא קשה כשלא יודעים שום מילה. מאידך, לילדים יש קליטה מאוד מהירה לשפות (הרבה יותר מהירה משל מבוגרים- זה לא משהו שאומרים כדי לסבר את האוזן או כדי להרגיש טוב, זה הוכח מחקרית), וכל הילדים שאני מכירה שעברו מדינה בגיל צעיר הסתדרו בסופו של דבר- חשובה מאוד התמיכה בבית, וההבנה של הקשיים שלהם. חשובה מאוד גם תמיכה של הגננות וההבנה שלהן, והיכרות שלהן עם עבודה עם ילדים ששפת המקום היא לא שפת האם שלהם. בהצלחה!

een ogenblik

New member
תלוי הרבה בילד

כלל אצבע אומר שילד נורמלי ישתלט על שפה נוספת תוך חצי שנה. חצי שנה נראית תקופה קצרצרה לבוגרים, אך בעיני ילדים היא ארוכה מאוד. אפשר לשאול גם בפורום הורים בחו"ל. זו שאלה שחוזרת ועולה שם, ואנשים עוסקים בה די הרבה.

noa scotland

New member
נכון שחצי שנה "יותר ארוכה" לילדים

אבל צריך לזכור שמדובר בתהליך, כך שבכל מקטע מהתקופה הילד לומד עוד ועוד מילים, זה לא שחצי שנה הוא לא מבין כלום ורק בסוף הוא מבין. ילדים משחקים עם ילדים אחרים גם בלי להבין אחד את שפת השני, וכשהילד בתהליך של למידת השפה וגם משחק עם ילדים אחרים לא נראה לי שהתקופה הזאת נראית לו כל כך ארוכה, או כל כך קשה (ואני לא אומרת שלא קשה לו, אבל *בדרך כלל* זה לא כל כך נורא). כל האמור לעיל הוא מנסיוני עם ילדי ועם די הרבה ילדים של expats אחרים, ממדינות שונות. עדיין, כל ילד מגיב אחרת, באופן אינדיבידואלי ולא בהכרח לפי הסטטיסטיקה...

een ogenblik

New member
הנקודה החשובה היא

שכל ילד מגיב באופן אינדיבידואלי, גם אם בסופו של דבר הוא יכנס לסטטיסטיקה המרכזית, וזה חשוב יותר מהגדרת מה קורה במהלך חצי השנה בה הוא רוכש את השפה. לכן זה נראה לי דיון חברתי המתאים הרבה יותר לפורום להיות הורים בחו"ל מאשר לכאן.

גוזליה

New member

התשובה שלי מתחלקת לכמה גורמים

1. ברמת העקרון שפת אם מוגדרת אם נרכשה עד גיל 3. 2. מנקודת הנחה שהשפה נרכשה אחרי גיל 3 היא מוגדרת כ"שפה שניה". 3. ילדים דו לשוניים הם ילדים מאוד מפותחים מבחינה קוגנטיבית. 4. ילדים שרוכשים שפה שניה (קרי, אחרי גיל 3 ) ששפת האם שלהם מובנת היטב (כלומר תקנית ונכונה, בסיס טוב) מתמודדים הרבה יותר טוב מאשר ילדים ששפת האם שלהם אינה מובנת היטב. 5. בכלל, ילדים ששפת האם שלהם טובה לומדים שפות זרות טוב יותר. אני מאוד מבינה אותך. הבת שלנו בת 3 במרץ הקרוב (חודשיים לפני המעבר) אנחנו מדברים איתה אנגלית עוד הרבה לפני שהחלטנו לעבור לאנגליה. אני מאוד מקפידה על עברית תקנית איתה. גם עם התינוק שלי (כמעט שנה) אני מקפידה לדבר עברית תקנית וגבוהה. בגדול, הם משלמים פערים הרבה יותר מהם ואת יכולה לראות זאת בעיקר בארץ, מי שמשתלב הכי מהר והכי טוב היו הילדים לפני המבוגרים, גם מבחינת שפה וגם מבחינת השתלבות חברתית. בהצלחה.

oreni6

New member
וואוו

הגעתי אליכם עם בקשת עזרה ואתם שיתפתם מתוך ביתכם. תודה רבה על העצות ונק' המבט שכל אחד מכם הביא. מבטיח לעדכן. אורן

ממש בשמחה רבה.

האמת היא שזה באמת ממקום אקדמאי ולא מהשטח. (ינחם אותך שקיבלתי בו 96?) אבל באמת שילדים לרוב מסתגלים מהר מאוד. אני חושבת לשים אותה רק בשביל שהיא תתרגל מהר יותר.

למעלה