רילוקיישן לפריז

fsands

New member
רילוקיישן לפריז

שלום , בפורום הזה אני חדשה עברתי מספר פורומים עד שהגעתי לפה בתחומים שונים- לפני תאומים, הורים לפגים, תאומים ועכשיו אני פה. בעלי קיבל הצעה לרילוקשיין בפריז. עדיין לא סגרנו סופית אנחנו מחכים לקבל את החוזה ולראות שהוא תואם את הציפיות שלנו ואת רמת החיים שאנחנו רגילים אליה. אשמח להתעדכן בפרטים חשובים הקשורים למעבר לפריז יש לנו תאומות בנות שנה וחצי שעדיין לא הכנסנו אותן לגן הן היו אמורות להכנס אחרי פסח אבל כנראה שזה כבר יהיה בפריז. איפה מומלץ לגור בפריז? איזה אזור נחשב להכי טוב, מרכזי, עם איכות חיים גבוה ומלא בחיים ותנועה? במידה ולמישהו יש המלצות על גני ילדים יהודים בפריז אשמח גם כן להתעדכן בנתיים אלו 2 הדברים שהכי מטרידים אותי עם היתר אני בטוחה שנצליח לזרום. אני בשנה הראשונה לא מתכננת לעבוד אלא להשקיע את כל האנרגיות ללימודי צרפתית ולפריז בכלל

Bella Zitella

New member
אני מקווה שבפריז תלמדי קצת נימוסים

כללי נימוס ממש בסיסיים, שקיימים גם בתרבות צרפת וגם אצלנו, כמו למשל להגיד תודה על תגובה שאת מקבלת לשאלה שאת שואלת בפורום......

forglemmigej

New member
סליחה על מה צריך להודות בדיוק?

איך אני שונאת אנשים שתוקעים את הבלוג שלהם או של חברים שלהם בלי שום קשר לנושא הנשאל. את חיה בפריז יש לך איזה שהם תובנות או עזרה לשאלות שלה? זהו פורום אינפורמטיבי ולא של הגיגים של ישראלים באירופה.

Bella Zitella

New member
אני לא חיה בפריז וזה לא הבלוג שלי, אבל

כשקראתי את הבלוג והכתבות של כנרת, שאיני מכירה אותה באופן אישי, הרגשתי שיש שם התייחסות ישירה לשאלות שנשאלו. צריך רק לחפש, ואולי - שומו שמיים - אפילו לעבור על טוקבקים חיוניים של ישראלים בפריז שישמחו לעזור. אם את שונאת אז את שונאת - אין לי תרופה לזה לצערי. חבל שאת לא יכולה לראות את הקשר בין שאלה על רילוקיישן עם המשפחה לפריז, ובין הפנייה לכתבות ובלוג של אנשים כמו השואלת, שעתידים לעשות את זה. הבקשה ל"תודה" היא אלמנטרית לדעתי. גם כשאני שואלת שאלה בפורום ומישהו עונה תשובה שהיא אולי לא ממש לעניין, אני אודה לו כי הוא הקדיש לי מזמנו וחשב שיוכל לסייע לי. נכון - בבלוג יש הגיגים, אבל תובנות יכולות להגיע אלייך בצורה עקיפה ולא ישירה בהכרח.

fsands

New member
צודקת אבל לצערי רק עכשיו הגעתי למחשב ........

צודקת 100% אבל לצערי רק עכשיו הגעתי למחשב מאז ששלחתי את השאלה אנחנו במירוץ מטורף לקראת המעבר ואני כל יום מחכה לרגע שיהיה לי זמן לשבת ולקרוא את התשובות אבל פשוט לא הצלחתי להכנס לפורום. עבודה, ילדים וכו'. בכל מקרה המון תודה וממש שמחתי לראות שקיים כזה בלוג כי זה בדיוק מה שחיפשתי סופ"ש נעים

gggggg123

New member
באותו עניין

אני גם קיבלתי הצעת עבודה בפריז... השכר עדיין במו"מ... לצורך מו"מ זה אשמח לקבל מידע מאנשי המקום על ההוצאות ויוקר המחייה. אני נשוי ואב לילדה בת שנתיים. ונראה לי שצטרך לשכור דירה בת 3 חדרים באזור נורמלי ולהחזיק מכונית . כמו כן, אשתי לא תעבוד בחצי השנה הראשונה לפחות. כל פרט מידע יעזור , עלויות דירה , מיסים , אחזקת רכב... איזורים מועדפים לגור בהם וכו'. תודה מראש

fsands

New member
מידע בנושא יוקר מחיה

אנחנו לקחנו יועץ מיוחד לנושא רילוקשיין בתשלום כי גילינו שכל העסק הזה מאד מורכב וחייבים להיות מעודכנים על כל העלויות מראש כדי לבוא מוכנים למו"מ יעיל

bulllli

New member
וואלה? על זה טרם שמעתי

מעניין. האם זה יועץ שחי בישראל ויש לו קשרים שם, או להפך? אשמח לשמוע לידע כללי.

fsands

New member
יועץ שחי בישראל

זה יועץ שחי בישראל בשם ישראל פורמן אתה יכול לעשות עליו חיפוש בגוגל ותמצא את כל הפרטים ואופי השירות והפירוט שהוא נותן. זה עולה כמובן כסף בסביבות ה-1000 דולר אבל בהחלט שווה כל דולר/שקל כי הוא פשוט מציג לך בצורה מפורטת את רמת המחייה שלך בארץ מול רמת המחייה שלך בפריז בהתאם למשכורת שאתה סוגר. יש לו נסיון של שנים בייעוץ לרילוקשיינים בכל העולם והוא היה בעבר סמנכ"ל משאבי אנוש במספר חברות היי-טק. אנחנו היום החלטנו סופית שאנחנו עוברים, היו לנו יומיים מאד אינטנסיביים בשלב המו"מ מול החברה בפריז והוא ליווה אותנו לאורך כל הדרך בייעוץ סופר מקצועי. בזכותו הצלחנו להוציא בדיוק מה שאנחנו רוצים. הוא גם מכין דוחות מסודרים שניתן להעביר לחברה בחו"ל והם בהחלט מאד משכנעים. טוב לפי התיאור שנתתי לך פה עוד תחשוב שזה קרוב משפחה או משהו כזה אבל ממש לא הגענו אליו לגמרי במקרה דרך האינטרנט. שיהיה בהצלחה ותעדכן מה נסגר אותי נפגש בפריז

bulllli

New member
תודה על המידע המפורט

אני בכלל חי בברלין, אבל קרואסון בפאריז תמיד בא בחשבון. בהצלחה!

פיאיניק

New member
ממליצה לך

על הרובע ה-4 שנימצא במרכז פריז, חוויה אמיתי. ( חייתי שם 10 שנים בפריז ביכתלל). בהצלחה.... כל כך מקנאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

fsands

New member
ואיך הרובע ה-17?

היום המליצו לי על מקום ששכחתי את שמו שנמצא ממש קרוב לרובע ה-17 והוא נחשב לרמת אביב של פריז ברח לי השם

למעלה