רילוקיישן למישיגן

rightnow2

New member
רילוקיישן למישיגן

שלום רב,
קיבלתי הצעה מטעם העבודה לעשות רילוקיישן לנובי במישיגן ( ליד דטרויט )
ההצעה היא מהחברה הנוכחית שלי שאני שם 4 שנים כרגע מה שאומר שהויזה היא L1.
ההצעה אינה תחומה בשזמו שהייה מה שאומר שכל עוד טוב לי וטוב להם זה יכול להיות גם כמה שנים.
אני נשוי עם 3 ילדים( 5 , 11 ,14 )
ההצעה שקיבלתי היא 140k לשנה .
הם טוענים שזה base slary not including MIC.

יש לי מספר שאלות:
האם יש מושג למישהו מה זה MIC
האם 140000 יספיק למשפחה של 5 נפשות במישיגן?
הבנתי שמכיוון שאני מקבל ויזת lL אשתי זכאית ל L2 מה שאומר שהיא תוכל לעבוד , האם זה נכון?

אשמח לתשובות ובכללי לחוות דעת על האיזור והמדינה ( מישיגן)
תודה

doronf65

New member
מנהל
אני לא יודע לגבי מישיגן

יש לי נסיון לגבי קליפורניה וניו יורק, ובמקומות הללו 140K זה שכר לא מספק עבור 5 אנשים ועוד בגילאי הילדים שלך. יהיו פה אנשים ישגידו שכר רעב. יכול להיות שבמישיגן זה יכול להיות קצת פחות לחוץ אבל לבטח תרגישו צפוף.
&nbsp
לא יודע מה זה MIC, אולי קשור לבנפיטס כמו ביטוח רפואי.
&nbsp
כן,אישתך תוכל לעבוד. אבל קח בחשבון שעם 3 ילדים שיש לשלב במסגרות ובחברה הכללית, זה לא יהיה אפשרי עבורה. ועוד קח בחשבון שלמצוא עבודה (טובה, לא סתם בתור מלצרית...) ועוד עבודה ראשונה בארה"ב זה לא דבר קל ולוקח זמן רב. (אלא אם כן היא באה עם עבודה "מוכנה" מהארץ כמו אונליין או מישהו שהיא כבר מכירה.)
&nbsp
&nbsp

DTUT

New member
לא הבנתי

למה זה לא יהיה אפשרי לאשתו לעבוד? תלוי במה היא עוסקת. יהיו כמה חודשי הסתגלות, שהיא תוכל לנצל לנטוורקיניג כל זה כמובן שיש לה מקצוע שקל להשתלב ולא מצריך הסמכות וכיו"ב

doronf65

New member
מנהל
לא הבנת, לא קראת היטב, או טעית בניסוח?

לא אמרתי שזה יהיה בלתי אפשרי לאשתו לעבוד.
&nbsp
אמרתי שיהיה קשה, בהנחה של 3 ילדים שיש לשלבם ובהנחה שהיא צריכה לחפש עבודה מהתחלה.
&nbsp
וסייגתי ואמרתי שיכול להיות יותר קל אם תבוא עם ''הכנה מישראל''.
&nbsp
ובכלל לא התחלתי עם גורמים מעכבים נוספים כגון הסמכות מקומיות.
&nbsp
לא מבין מה לא הבנת.

DTUT

New member
כתבת ואני מצטט

"כן,אישתך תוכל לעבוד. אבל קח בחשבון שעם 3 ילדים שיש לשלב במסגרות ובחברה הכללית, זה לא יהיה אפשרי עבורה."
&nbsp
זה לא יהיה אפשרי עבורה, זה לא אומר שיהיה לה קשה... הבנת הנקרא?

doronf65

New member
מנהל
נו טוב קריאה סלקטיבית

אני מתאר לעצמי שבנסיון לא לצאת טועה אתה נצמד למילים ולא רואה שאני מסייג, והמילים ''לא תוכלי'' קשורות להערכה איך היא תוכל לטפל בילדים ולעבוד. הוצאה מהקשר לשמה. שיהיה. קרא את כל ההודעה והחכם. אני בטוח שהשואל הבין.

convdl

New member
סליחה אבל גם אני לא הבנתי את התשובה בניסוחה המקורי

דורון, למה העוינות? חייבת לציין שאני הבנתי את מה שכתבת בדיוק כמו DTUT, אז אולי באמת הניסוח שלך לא היה ברור.
וגם אם הוא היה ברור לרוב האנשים ומישהו לא הבין, אפשר עדיין לענות באדיבות.
מה נסגר עם הפורום הזה והעוינות של הכותבים בו.
בלי קשר, אני לא מבינה למה זה חשוב לציין את מספר הילדים כגורם מגביל מבחינת העבודה של בת הזוג. מסכימה שצריך לקחת בחשבון שמציאת עבודה בארה"ב יכולה לקחת זמן. אבל בזה צריכה להסתכם התשובה. בהנחה שנמצאה משרה מתאימה אפשר להתארגן על מסגרות מתאימות לילדים ואפשר (רעיון מהפכני אבל תזרום איתי) לחלק את האחריות על הילדים בין שני בני הזוג!

DTUT

New member
:)

הניסוח היה גרוע, אבל כמובן אי ההבנה היא של הקורא. תודה על התמיכה לא רציתי להגרר לויכוח מיותר לאור התגובות, הוא כמובן בחר לתקוף את הבנת הנקרא.
לגבי חלוקת האחריות בין בני הזוג אני כמובן תומך אבל במקרה של הגירה לבן הזוג יש עבודה לכן צפוי שהמעמסה הראשונית בטיפול הילדים תיפול עליה עד למציאת עבודה וקבלת ויזה שלהבנתי יכול לקחת 3-4 חודשים

gal1245

New member
בעניין ויזת L

במקרה שזה רלוונטי לכם ואתם לא מגבילים את עצמכם מראש במשך השהייה (דבר שממילא יכול להשתנות בהתאם לנסיבות החיים), ממליצה לשקול לבקש התחייבות של החברה לעשות ספונסרשיפ לבקשת גרין קארד בשלב כלשהו. כך אתם מקבלים רשת בטחון במקרה שתיפסק העסקתך בחברה (ואז אתם נאלצים לחזור ארצה), או שתהיה מעוניין בעתיד לעבור למקום עבודה אחר.
מהפורום הבנתי שמעסיקים לא ששים לאפשר את זה.
אשתך זכאית לעבוד עם ויזת L2 . היא תצטרך להוציא בארה"ב EAD (אישור עבודה), שכנראה לוקח לפחות שלושה חודשים לקבלו.
דבר אחרון, למיטב ידיעתי ילדים לא יכולים לעבוד בארה"ב תחת ויזת L (עוד סיבה לבקש גרין קארד, למקרה שתשארו לשנים רבות והמתבגר/ת ירצו להמשיך לחיות בארה"ב ולעבוד לפני או תוך כדי הלימודים). יכול להיות שיש עוד אפשרויות להשיג להם ויזת עבודה חוץ מאשר להוציא גרין קארד.

rightnow2

New member
מה המשמעות של ספונסרשיפ

תודה.
מה המשעמות מבחינת החברה להתחייבות לספונסרשיפ?
למה שהחהרה לא תאהב את זה?

gal1245

New member
ספונסרשיפ וההבדל בין ויזות L1A ו- L1B

ספציפית לויזת L1A (וככל הנראה גם ל- L1B ), הדרך להוצאת גרין קארד עוברת בין היתר דרך טפסים שהמעסיק צריך למלא ולשלוח (ורצוי גם לשלם). זו המשמעות של ספונסרשיפ.

למה יש מצב שהחברה לא תאהב את זה? מעתיקה את ההסבר המצויין שקיבלתי כאן בפורום לפני מספר חודשים (תודה ל- KallaGLP):
04/10/2018 | 01:08
"אם אתה מתכנן להישאר בארה"ב לפרק זמן ארוך, ברור שכדאי להתחיל תהליך גרין קארד כמה שיותר מהר, רצוי מיד עם תחילת העבודה בארה"ב. צריך להבין מה המדיניות של החברה בנידון. יש חברות שנהוג בהן להוציא גרין קארד ואפילו בלי הסכם כתוב יעשו זאת, אך רוב החברות, במיוחד במקרה של ויזת L, לא בהכרח יתחילו בתהליך גרין קארד אם אין סיכום מפורש וכתוב, וגם אם כן - אולי רק כעבור שנים, ומשיכת זמן ועיכובים. זאת מפני שבחברה יודעים שכבעל ויזת L אתה תלוי לגמרי במעסיק ולא יכול לעבור למקום עבודה אחר (אלא אם תצליח למצוא מעסיק נוסף שיסכים להוציא לך ויזת עבודה בארה"ב, שזה לא פשוט וגם עלול לסבך אותך), ולכן אין להם כל עניין לשפר לך את תנאי ההעסקה עם הזמן. לעומת זאת, ברגע שיש לך גרין קארד, המעסיק יודע שאם לא תהיה מרוצה, אין לך שום מניעה לקום וללכת, וכמובן שזה לא באינטרס שלו."

לגבי ההבדל בין ויזת L1A ל- L1B - אחד ההבדלים הוא שהראשונה ניתנת להארכה לתקופה של עד 7 שנים והשנייה עד 5 שנים. ההבדל נוסף הוא שעם ויזת L1A ניתן לקבל גרין קארד בקלות רבה יותר (אולי אפילו תוך שנה), כיוון שלא צריך להוציא PERM LABOR CERTIFICATION approval (בקצרה, המעסיק צריך להראות שלא קיימים עובדים מקומיים בעלי כישורים מתאימים לתפקיד), שכן נדרש במקרה של L1B. הוצאת אישור כזה כנראה לוקחת זמן רב (שנים?).

Boston Guy

New member
כמו דורון שענה לפני - גם אני לא מומחה לאזור שעליו דיברת

אני טיפה מכיר את האזור מנסיעות עבודה - עד כמה שאני יודע נובי נחשבת לאחת העיירות הטובות באזור (מבחינת רמה סוציו-אקונומית של התושבים ואיכות של מערכת החינוך הציבורית) - אבל הקהילה היהודית באזור מעדיפה לגור באזור העיירה בלומפילד-הילס ושכנותיה. ולרוב - איש קורלצייה הדוקה בין "איפה היהודים העשירים והמשכילים גרים" ובין איכות החיים ואיכות מערכת החינוך הציבורית באותו מקום.

לפי מה שאני יודע על האזור ועל יוקר המחייה בו - שכר של 140K$ הוא שכר יחסית טוב לאזור, אבל... אתה כותב שאתם משפחה של 5 נפשות. בשום מקום בארצות הברית לא זול לגדל משפחה - גם לא בפרבר טוב של מטרו דטרויט במישיגן.

לגבי הויזה - אכן, אם תקבל ויזה מסוג L1 אישתך תוכל, אחרי ההגעה, להגיש בקשה ל"אישור עבודה" - וכשהוא יגיע היא תוכל לעבוד. עד כמה ריאלי שהיא אכן תעבוד (ואם ישתלם לה בכלל לעבוד) תלוי מאוד במקצוע הספציפי שלה וביכולת ההשתלבות שלה בשוק העבודה המקומי מבחינת שליטה בשפה וכיוצ"ב.

קח בחשבון שאתה עובר למקום מאוד מאוד פרברי - מקום שבו לחיות בלי אוטו זה כמו לחיות בלי רגליים בישראל. ועם 3 ילדים בגילאים שציינת - יש לך כמה שנים טובות שבהם אתה גוזר עליך ועל אישתך להפוך ל"נהגי הסעות" - לפחות אחד מכם יבלה שעות בכל יום - כולל סופי שבוע - בהסעות של הילדים מפעילות לפעילות (חוגים, ספורט וכיוצ"ב).

עוד מחשבות לגבי האזור שעליו אתה מדבר במישיגן:
די סביר שתמצאו את עצמכם חיים ב"בועה" - ברדיוס של פלוס מינוס 16 קילומטר מהבית שלכם, שאני מניח שתמקמו בשכונה טובה בעיירה טובה.
כמו אנשים רבים שחיים בפרברים ועובדים בפרברים - תגלו שלמרות ש"העיר הגדולה" נמצאת 30 קילומטר מהבית, אתם מגיעים אליה בקושי פעמיים בשנה.
מה גם שככל שמתקרבים לדטרויט מרגישים יותר כמו ברמאללה או בשכם - הריכוז הכי גדול בארה"ב של אוכלוסייה ערבית (גם נוצרים וגם מוסלמים - לבנונים, עירקים, תימנים, פלסטינאים ובכלל) נמצא מסביב לדירבורן, שצמודה לעיר דטרויט מצד מערב. לא מכיר יותר מדי ישראלים שמרגישים נוח להסתובב שם.

לגבי מזג אוויר - מזג האוויר בכלל, והחורף בפרט באזור מטרו דטרויט הוא משהו שלוקח כמה שנים להתרגל אליו. החורף קר מאוד ודי ארוך... דומה קצת לחורף של שיקגו עם רוחות חזקות וקרות בגלל שהאגמים הגדולים "פתוחים לכיוון קנדה".
לפני עשור אחד או שניים הייתי אומר שיש שם פחות שלג בממוצע מאשר, למשל, איפה שאני גר - אבל בשנים האחרונות מזג האוויר השתגע לגמרי והם חטפו חורפים עם יותר מ 2 מטר שלג בעונה.

מה שחשוב מאוד עבורך לדעת - ונראה שאתה עדיין לא קיבלת את האינפורמצייה הזו מהמעביד - זה איזה סוג ויזה אתה תקבל, בדיוק. יש הבדל גדול מאוד בין ויזה מסוג L1A ("ויזת מנהל") ובין ויזה מסוג L1B ("ויזת פועל").

rightnow2

New member
מה ההבדל בין הויזות

תודה על התגובה שמאוד עזרה.
אני עדיין לא יודע איזו סוג ויזה מכיוון שכרגע בודקים אצת הזכאות לויזה.

מה ההבדל בין L1A ו L1B ? האם זה רק עניין של הגדרה?

האם כדאי אחד ספציפי מבין השניים ?

Boston Guy

New member
יש מספר הבדלים בין שני תתי הסוג האלו של ויזה L1

ההבדל הכי חשוב הוא סוג ה"מסלול" שניתן להשתמש בו כשמגישים בקשה לגרין קארד מבוסס עבודה. יש כמה סוגי מסלולים של EMPLOYMENT BASED GREEN CARD - כשבעלי ויזה מסוג L1A זכאים (בתנאים מסויימים) להגיש את הבקשה לגרין קארד במסלול EB1C שיש לו יתרונות רבים יחסית למסלולים האחרים. המסלל הזה אינו פתוח לבעלי ויזה מסוג L1B.

בנוסף, יש הבדלים בין שני תת הסוגים של הויזות בנושאים כמו "מקסימום התקופה שאליה ניתן להאריך את תוקף הויזה", תוקף הויזה ההתחלתי וכיוצ"ב. אבל על זה משפיעים גם עניינים אחרים שקשורים לאופי המעביד, אופי המשרה וכיוצ"ב, ולכן יש צורך בהרבה יותר מידע כדי לפרט מה יהיו ההבדלים במקרה הפרטי שלך.

ולשאלתך בסוף ההודעה - אני חושב שאין אדם שיגיד שויזת L1B עדיפה על ויזת L1A. יש רבים שיגידו ההפך.

Kender00

New member
בשנה האחרונה (מסביבות יוני 2018) דווקא היה יתרון ל EB2 ו EB3

לרוב המדינות (זה לפי מדינת מקום לידה של המועמד)
אישור PERM הפך לקצר יותר לקוב הבקשות, והמצב התור ל EB2 ו EB3 נמצא ב Current
ואילו ל EB1 המצב די גרוע, כרגע התור הוא ל priority date של 22 לאפריל 2018, וניתן לבקש שינוי סטטוס רק ל priority date מ 1 לסמפטמבר 2018...
&nbsp
https://travel.state.gov/content/tr...ulletin/2019/visa-bulletin-for-june-2019.html
&nbsp
אז גם מי שזכאי ל EB1c היה שווה להגיש כל EB2 או EB3

Boston Guy

New member
זה עניין של דיעה. מה עדיף - עם קיטבג או בלי קיטבג?

מסלול אחד אינו דורש "לייבור סרטיפיקיישן" ואינו תלוי בקבלתו.
מסלולים אחרים כן דורשים.
הרוחות הרעות שנושבות כיום במדיניות ההגירה האמריקאית עושות את הכל יותר ויותר קשה, מסובך ו"רגיש לגחמות".
אז יש דיעה שהתהליך שבו יש פחות שלבים - יש בו פחות "נקודות שבהן דברים יכולים להיתקע או להיכשל".

כי השאלה אינה בהכרח "איזה מהמסלולים יהיה הכי מהיר מקצה לקצה".
שאלה הרבה יותר משמעותית, לדעתי, היא "לאיזה מהמסלולין יש יותר סיכוי להסתיים בהצלחה עם גרין קארד בידי המבקש".

Kender00

New member
מתוך הגרף שציינת מה השוני בסירובים לפי קטגוריות?

ומה השוני בסירובים של PERM לאומת העבר?
&nbsp
לפי דעתי יש סיכוי גבוה יותר לדחייה ל EB1c היות ויש יותר דגש על האם התפקיד הכן ניהול בכיר שנופל לתוך הקטגוריה, לעומת פחות החמרה ל L1A (אף שגם שם היה החמרה)
&nbsp
ונכון שכל התהליכים לוקחים יותר זמן ויש יותר ״מקלות בגלגלים״ בגלל מדיניות מכווונת של הממשל הנוכחי.
אבל מה שיותר מפתיע זה ש EB1 כבר תקוע בנושא מספרים כשנה, ואילו קטגוריות נמוכות יותר פנויות, למשל שנה שעברה המספרים נגמרו ל EB1 ואז אחרי חודש או חודשיים גם ל EB2 אבל באוקטובר EB2 השתחרר ו EB1 עדין לא...
מעניין לדעת האם היה גידול משמעותי בבקשות של EB1 ואם כן אז באיזה מסלול של EB1

Boston Guy

New member
אבל זה עצם העניין... ש PERMים כן נכשלים - ו EB1C מדלג על זה

על PERMים - הצלחות וכישלונות - מאוד קל למצוא מידע.
למען האמת - משרד העבודה מפרסם כמות מידע שאפשר לטבוע בה, כי יש לו חובת DISCLOSURE.
ולכן - הינה, לדוגמא, קישור לדף אקסל שנותן פרטי פרטים לגבי כל 41,538 בקשות ה PERM שטופלו בין אוקטובר 2018 למרץ 2019.
[URL]https://www.foreignlaborcert.doleta.gov/pdf/PerformanceData/2019/PERM_Disclosure_Data_FY2019.xlsx[/URL]

ואת מי לא תמצא בדף האקסל הזה? את האנשים שהגישו את בקשת הגרין קארד שלהם במסלול EB1.

משרד ההגירה, לעומת זאת - לא נותן גישה לרזולוציית מידע דומה בצורה כל כך פשוטה. או בכלל... ולכן המידע על זה הוא אנקדוטאלי - מהנסיון הסובייקטיבי של משרדי עורכי דין שפועלים בתחום.

doronf65

New member
מנהל
ובנוסף למה שאמר בוסטון

L1A בהכללה היא ויזה שניתנת למנהלים, ו- L1B לתפקידים יותר יישומיים. שוב, רק בגדול.

boneguy2

New member
הצעה יפה, צריך עוד קצת פרטים

מבחינה כספית, לדעתי באזור המדובר, זו הצעה יפה, ומתאימה, אפילו למשפחה של 5 נפשות. אנחנו עברנו עבור בערך שליש מזה...
&nbsp
חשוב לברר שני דברים כמו שאמרו: לדבר על ספונסרשיפ לגרין קארד (הדבר האחרון שתרצה שיקרה זה שתרצו להישאר, ותהיו חייבים לחזור). השני זה הקטגוריה של ה- L1 - היא נקבעת לפי הגדרת התפקיד, ולדעתי אין הרבה מה לשנות, אבל חשוב להבין איזו היא.
&nbsp
שורה תחתונה, עם סכום כזה לדעתי תוכלו להסתדר יפה באזור הזה. כמובן שזה תלוי באילו ציפיות אתם באים. חשוב גם לדבר על "חבילת רילוקיישן" שיכולה להתסכם בעשרות אלפי דולרים: ביקור מקדים, הוצאות מכולה, השתתפות ברכישת ציוד, מימון יועץ רילוקיישן, מימון חודש ראשון של מגורים ורכב, ביקורי מולדת... והרישמה ממשיכה.
&nbsp
בהצלחה

למעלה