רילוקיישן ללונדון

yeliad

New member
רילוקיישן ללונדון

הציעו לי רילוקיישן ללונדון. העבודה משלמת את שכר הדירה והשכרת רכב. הבעיה המשכורת אותה משכורת, אולי יוסיפו עוד 10% אבל זהו. אני רווק, ולא מוציא מי יודע מה הרבה (בארץ 3000 ש"ח לחודש מעבר לתשלום עבור שכר הדירה והחזקת רכב), מה יהיו ההוצאות שלי בלונדון על הדברים הבסיסיים: מזון, ארנונה, חשמל, חימום, כבלים, אינטרנט ורכבת תחתית. אני בונה על זה שגם עם אני הוציא כפול, הרי שהחסכון מהשכרת הדירה עדיין ישאיר אותי ברווח? מה אתם חושבים?

jinjit

New member
לגבי קניות

אני לקחתי את רשימת הקניות שלי פה בארץ ושמתי עליה את מחירי לונדון (דרך האתר של רשת סיינסבורי..) יצא לי 30% יותר..

תלוי מאד איפה תגור

ארנונה/מיסי עיריה, תלוי בעיריה. לונדון מורכבת מ-32 עיריות שונות ומיסי עיריה משתנים בהתאם לעיריה וגודל הדירה (אם אני לא טועה הכי זול בווסטמינסטר והכי יקר בקמדן) משהו בין 600 ל- 2000 פאונד לשנה. גז/חשמל - שוב, זה ממש תלוי בגודל הבית, אם זו דירה או בית (דירות לפעמים כוללות חימום בשכ"ד) אם אתה משלם את הכל, קח עוד איזה 1000 פאונד בממוצע לשנה. כבלים/לוויין - החבילה הבסיסית בסביבות 15-20 פאונד לחודש (בהנחה שבדירה מושכרת ירשו לך להכניס לויין/כבלים) אינטרנט, תלוי אם אתה לוקח אותו גם מספק הכבלים לוויין בין חינם (פלוס דמי התקנה) לבין 20+ פאונד לחודש (פלוס התקנה) תחבורה ציבורית - תלוי איפה תגור ואיזה סוג תחבורה, אוטובוסים, רכבת תחתית, רכבת עילית או כולם יחד. בסביבות 1000 פאונד לשנה ל- zone 1/2 משהו כמו 1500 ל- 1-5. רכב - אם אתה עובד במרכז לונדון לא סביר שתוכל להגיע עם רכב לעבודה, אם במקרה יש לך חניון בעבודה (נדיר) זה יעלה לך 8 פאונד ליום להיכנס עם רכב למרכז לונדון (למי שיש חניון בבניין וגם מקצים לו שם מקום בד"כ העבודה כבר תשלם גם את ה- 8 פאונד).

למעלה