רילוקיישן ללונדון :)

daria8311

New member
רילוקיישן ללונדון :)

חג שמח לחברי הפורום :) מזה כמה זמן אני חברה שקטה בפורום ונהנית משלל העצות והמידע המועיל שעולה פה. אני ובעלי עוברים ללונדון בעקבות הרילוקיישן שלו. סוף סוף אחרי שנה של טירטורים :) :) :) יש לי מספר שאלות, ולמרות שאני בטוחה שחלקן נענו פה בפורום (אני מתנצלת אך הכישורים שלי בחיפוש בהיסטוריית הפורום לוקים בחסר :( ) אני אבקש כי תענו שוב על השאלות: 1. אנחנו באים לחפש דירה בהנדון או גולדרס גרין, ישנו מושג שנתקלתי בו הרבה פעמים במהלך חיפוש דירה באינטרנט דוג' אתרים כמו: http://www.rightmove.co.uk/ מה זה איטום כפול ואיך לכל הרוחות אני רואה אותו? האם הוא חשוב? 2. האם ישנם סעיפים ספציפיים בחוזה שאני צריכה לתת עליהם את תשומת ליבי? או לחילופין להכניס אותם לחוזה? 3. לפי מה שקראתי בפורום, על מנת לפתוח חשבון בנק, יש צורך בכתובת. האם חוזה שכירות מספיק או שיש צורך במסמכים נוספים? 4. פוביה אישית: האם יש צורך לעשות ריסוס בדירה לפני הכניסה אליה??? תודה רבה על העזרה :)

Nobilis

New member
קצת תשובות

1) איטום כפול הכוונה שבחלונות יש שני זגוגיות, מפורדות בשכבה של אויר ביניהן. קל מאד לראות את זה כשמסתכלים על החלון. http://en.wikipedia.org/wiki/Insulated_glazing המשמעות היא שהדירה יותר שקטה (זה מבודד יותר טוב מרעש), וגם שומרת על חום יותר טוב בחורף (כלומר - חסכון בחשבון החימום). במילים אחרות - מומלץ. 2) החוזים הם די סטנדרטיים, לפחות מניסיוני. 3) בדרך כלל יבקשו ממך להראות חשבון שמגיע לכתובת הזאת עם השם שלך עליו (לדוגמא - חשבון חשמל). 4) לי אישית לא יצא לעשות ריסוס בכל שנותי כאן, ומעולם לא נתקלתי בחרקים בתוך הבית (פרט לעכבישים, שלא באמת מפריעים). לא ראיתי תיקן אחד בכמעט חמש שנים של חיים כאן.

חלונות וריסוסים

זיגוג כפול - כדברי נוביליס. יש מקומות שעושים בהם גם זיגוג משולש. במקומות שבהם יש conservation area נוהגים לעשות זיגוג פנימי (זכוכית פנימית ולא פנל אחד שעשוי משתי זכוכיות). אני מסכים שזה מומלץ אבל זה לא חובה. תלוי בבית (או דירה), במיקום, במספר החלונות, בבידוד האחר שיש בבית (קירות/חלונות) ובאמצעי החימום שיש בבית (גז/חשמל/אש/תת רצפתי). בנוגע לריסוס, צריך לשים לב למזיקים אחרים כשמתסכלים על בתים. הריסוס הכי נפוץ הוא נגד תולעי עץ וגם זה רק במקרים שיש סימנים לתולעים. בבתים או בדירות בקומת קרקע, יש לפעמים עכברים אבל זה נפתר בד"כ במלכודות ולא בריסוס. צרעות מחבבות קינים בחיבור שבין הגג לבית ולזה צריך להביא לפעמים ריסוס אבל זה לא ריסוס בכל הבית אלא נקודתית בחוץ. לא עשינו ריסוס בכל הבית, בקיץ נתקלים בכמה חרקים אבל לא משהו מטריד יותר מדי והבעיה הכי גדולה שהיתה לנו ב-7 השנים האחרונות היתה עכברושים בגינה שהגיעו כמו מגנט לקומפוסטר של השכן (הצימחוני, שום בשר חי או מת). אחרי שהוא העיף את הדבר הזה מהגינה גם העכברושים נעלמו.

jonbaum

New member
מעניין. לנו יש אפילו שני קומפוסטרים

ואף פעם לא היתה בעיה של עכברושים. זה לא משנה שהוא צמחוני - אף פעם לא מכניסים בשר לקומפוסטר. אבל מה שכן, יכול להיות שהוא שם שם אוכל מבושל, שאומרים שכן מושך עכברושים.

אין לי מושג בזה

גם השכן טען בלהט שהקומפוסטר שלו לא אחראי לזה ושהוא שומר על כללים קפדנים והאמת שאני ממש לא מבין בענייני קומפוסטרים. עם העובדות בשטח היה קשה להתווכח.

jonbaum

New member
אני לא מתכווח עם שום עובדות בשטח

ואכן שמעתי על מקרים בהם קומפוסטרים גרמו למתקפת עכברושים. רק אמרתי שלנו זה עוד לא קרה. אגב, היות ואנחנו משלמים bin charges לפי המשקל של הזבל, הקומפוסטרים האלה הם גם מעולים בשביל הגינה וגם חוסכים לנו לא מעט כסף.

jonbaum

New member
בהחלט יש לי מושג

כשאנחנו היינו בשלב של החיתולים, השתמשנו בחיתולים בשם Moltex שהם compostable. את אלה שהיה בהם רק "נוזל" שמנו בקומפוסט והם אכן התפרקו והפכו לדשן לגינה, ואת אלה שהיו מלאים דברים אחרים שמנו בזבל ושילמנו ממיטב כספנו בשביל זה. אבל לפחות ידענו שאחרי שהם יגיעו למזבלה תוך זמן מה הם יתפרקו להם שם.

daria8311

New member
bin charges???

בלונדון משלמים על הזבל לפי משקל? ראיתי בביקור הקודם כי יש כמה פחים למיחזור (לפחות על פי הסימנים עליהם- לא הסתכלתי פנימה על מנת לוודא :) ) אבל לא נתקלתי על כך שמשלמים על זבל לפי משקל. מישהו יכול לפרט, או שפשוט לא הבנתי טוב את הכתוב ואז אני מתנלצת על הטירחה תודה וסופ"ש נעים (לפחות מה שנשאר ממנו)

לא בלונדון. באירלנד.

פעם, לפני מיליון שנה, רצה מישהו להיבחר בבחירות הכלליות והבטיח שיבטל את תשלום הארנונה. הוא נבחר. לא משלמים ארנונה. זה אומר, אבל, שגם לא מקבלים שום שירותים. אצלנו, במערב הפרוע, משלמים שנתי על פינוי זבל. פעם בשבועיים אוספים את פח המיחזור מהכביש הראשי (צריך לגרור אותו. לא נכנסים לשומקום שלנו עם המשאית) ופעם בשבועיים השני - את הפח הרגיל. למיטב ידיעתי, זה לא ממש חוקי לשלם גלובלי, ובדבלין, כמו גם אם יש לנו זבל מעבר למילוי הפח פעם בשבועיים ואנחנו מביאות אותו עצמאית למזבלה, שוקלים את הזבל. במזבלה שלנו שוקלים את האוטו ברוטו ואחר כך נטו - בלי הזבל - ומשלמים ביציאה, ואם אני זוכרת נכון מהזמן שהשתמשנו בשירות הזה לפני שעברנו לכפר, יש תעריפים אחרים למיחזור ולזבל רגיל. אצלנו, כמובן, כמו במערב הפרוע, חצי מהאנשים בכלל לא מחזיקים פח. את מה שאפשר מעבדים לקומפוסט, ואת השאר שורפים בשדה במדורות מצחינות במיוחד. נורא, לא חוקי, ולגמרי מקובל אצל הקאובואים באזור. <ועכשיו אני צריכה ללכת כי בגלל שאין מיסים למועצה המקומית, צריך יוזמות מקומיות אם רוצים, למשל, תאורה ברחוב הראשי של הכפר הסמוך, ובעוד שעה יתחיל אירוע גיוס כספים בפאב בדיוק למטרה זו.>

jonbaum

New member
אהלן שיהו

מבחינת הממשלה ה"הצלחה" של ביטול הארנונה היתה כפולה. קודם כל הם ניצחו בבחירות, וחוץ מזה הם גם סירסו את השלטון המקומי והעבירו את כל הסמכות לשלטון המרכזי. כך שאם מועצה מקומית מחליטה שהיא עושה משהו, כל מה שהיא יכולה לעשות אחרי זה זה לכתוב מכתב לשר הרלוונטי ולהתחנן לכסף. מצד שני, היות וביטלו את הארנונה רק לבתים פרטיים, עסקים עדיין משלמים ארנונה (מאוד גבוהה אגב, מה שמהווה עוד גורם למחירים הגבוהים באירלנד) לכן המועצות המקומות נותנות אישורים לבניית עסקים על ימין ועל שמאל, מה שהיווה עוד גורים לבועה בתחום הבניה...... What goes around comes around......

Nobilis

New member
לא יודע

הרעיון של לשלם לפי משקל נשמע לי דווקא הגיוני, וידידותי לסביבה. הגיוני שמי שמייצר פחות אשפה (ולפיכך עולה פחות למועצה האזורית שלו, שמשלמת הרי בעצמה על קבורת האשפה לפי משקל) ישלם פחות. וזה גם מתמרץ אנשים לצמצם בכמות האשפה, ולמחזר.

jonbaum

New member
מצד אחד אתה בהחלט צודק

לפני עידן התשלום לפי משקל, הוצאנו את הזבל פק"ל כל שבוע. כיום אנחנו מוציאים אותו בערך פעם בשלושה שבועות (יש לנו מה שקנרא wheelie bin), ואם רוצים שירוקנו אותו מוציאים אותו למדרכה. אז זה בהחלט עודד אנשים הגונים (כמונו) לצמצם את כמות האשפה, למחזר ולהכין קומפוסט בגינה. הבעיה הגדולה בשיטה הזו היא שהיא מעודדת אנשים לא הגונים למלא את האוטו שלהם בשקי זבל, לנסוע ל-countryside ולהיפטר ממנו באיזה עמק. לכן יש הרבה מקומות במחוז ויקלו, שנמצא לא רחוק מדבלין, שנראים כמו מזבלות פיראטיות. אגב, אני בכוונה אומר "אנשים לא הגונים" ולא "עניים" כי מי שעני באמת מקבל ממילא פטור מה-bin charges האלה.

all change

New member
לגבי החוזה

כמה דברים חשובים שכדאי לדעת כאן. הקישור הוא לאתר האגודה להגנת הצרכן.

daria8311

New member
תודה רבה על המידע הוא בהחלט הועיל, שאלה נוספת

שלום וחג שמח :) 2 שאלות נוספות שיש לי הן: 1. מישהו מכיר אזור בלונדון שנקרא ברנט קרוס (אני יודעת שהוא בין הנדון לגולדרס, אבל מעבר לזה...)? איך הוא? כלומר האם יש חנויות מזון גדולות באזור (דוג' טסקו), האם זה אזור יותר עירוני או כפרי..., האם יש ישראלים באזור או יותר דתיים? שירותים לילדים לא רלוונטי נכון לכרגע, כל מידע יתקבל בברכה :) 2. בעלי יצר קשר עם מתווכחים שהולכים להראות לנו דירות, אחד מהם צין כי צריך לשלם על בדיקת רקע של בעלי 50 פאונד. האם הדבר נשמע הגיוני או שפשוט בגלל שהם יודעים כי אנחנו באים מחו"ל אפשר להוציא כסף? 3. האם ישנן הוצאות נוספות (חוץ מתשלום מראש של חודשיים שכ"ד וה50 פאונד בדיקת רקע) שצריך לצפות להן בעת שכירת הדירה וסגירת החוזה? תודה רבה לעונים חג שמח וסופ"ש נעים

TrigATUSA

New member
rental costs

fifty pounds are just the beginnings the following are a list of possible fees when renting through an agency, some or all will apply Very important to ask in advance background check 20-50 agency fee 80-150 inventory check in fee 50-100 inventory check out fee 50-100 leasse renewal fee - once a year - 100

למעלה