רילוקיישן לאנגליה

SaarR10

New member
רילוקיישן לאנגליה

בן זוגי קיבל הצעה מחברה בריטית לרילוקיישן.
המשרה היא בעיירה קטנה, צפונית-מזרחית ללונדון (כ-40 דק').
האם יש איזו חברה שמסייעת באינפורמציה ובתהליכים לקראת המעבר?
נושא המיסוי באנגליה, חינוך לילדים, ביטוחי בריאות וכד'?
נשמח לכל סיוע.
תודה

republik

New member
מבחינת מיסוי זה מאד פשוט

אם החברה מציעה לו להיות עובד זה הכי פשוט-
על ה-11 אלף פאונד הראשונים (10,600 אם להיות מדוייקים) לא משלמים מס בכלל.
אח"כ עד 32,000 משלמים 20%
בין 32,000-150,000 משלמים 40%
מעל 150 אלף משלמים 45%.
ביטוח לאומי לא משלמים על ה-8,000 פאונד הראשונים, אח"כ זה 12% עד 42,000 ואז זה 2%
המס והביטוח לאומי יורדים אוטומאטית מהמשכורת.
&nbsp
אם הם מציעים לו להקים חברה (שיש כל מיני חברות שעושות את זה), והוא עובד רק במקום אחד (כלומר למעשה הא עובד של החברה אבל הוא מקים את החברה כי ככה אמרו לו) אז ההצעה שלי לא להסכים- זה טריק של חברות שחוסך להן את ההפרשות לביטוח לאומי עבור העובד, אבל עקב חוקי התחמקות ממס העובד עלול פתאום לקבל חשבון שמן ממס הכנסה.
&nbsp
לגבי שאר הדברים אני אשאיר את זה למי שמבין...

SaarR10

New member
מיסוי

תודה על התגובה. יש לך מושג מה לגבי כפל מיסוי? כלומר האם עליו לשלם מס כפול במידה ואנו חוזרים ארצה תוך פרק זמן קצר יחסית?

republik

New member
זה תלוי

כעיקרון אם אתם חוזרים תוך זמן קצר אז מס הכנסה בארץ יכול לטעון שמעולם לא הפסקתם להיות תושבי ישראל ולכן ההכנסה שהפקתם בחו"ל חייבת במס גם בארץ (מה שיקרה בפועל במקרה כזה הוא שאתם מקבלים הקלה על המס שכבר שילמתם בחו"ל).
שמעתי שזה קורה לאחרונה, האמת היא שקשה לי להאמין שמס הכנסה עושה מזה עניין אם זה לא סכומים מאד גדולים, אבל ממה שהבנתי מה שקורה בד"כ זה שמגיעים לאיזו פשרה עם מס הכנסה.
אם אתם גם לא חוזרים ממש מייד (אלא נשארים בחו"ל יותר משנה), יש כל מיני דרכים לבסס את ניתוק התושבות שלכם- מכירת נכסים בארץ (כמו רכב) או השכרה שלהם לטווח ארוך (כמו דירה) ומנגד ביסוס התושבות שלכם בממלכה המאוחדת ע"י רכישת נכסים למשל.

shirshur19

New member
לגבי הקמת חברה

אני דוקא מצאתי את זה מאוד יעיל וחסכני עבורי בזמנו כשעברתי כקונטרקטורית בלונדון.
חשוב לשים לב שאכן עליך להפריש את התשלומים הנכונים וכמובן - יש עלות לרואה חשבון, ועדיין זה יותר משתלם מאשר להיות שכיר, לעניות דעתי הצנועה.
כמובן שעליך להתייעץ עם אנשי מקצוע ולקחת בחשבון את כל הגורמים הרלוונטיים לחייך.
&nbsp
לגבי ישראל, אם המעבר הוא לפרק זמן קצר, המדינה יכולה לטעון שמעולם לא עזבתם באמת ושמראש אתם אמורים לחזור.
מה שמסייע במניעת כפל מס זה להראות שמרכז חייכם לא בישראל: אין נכסים, הילדים (אם יש) לומדים במדינה אחרת, שכרתם בית במדינה אחרת, שני בני הזוג חיים מחוץ לישראל וכו וכו.

republik

New member
מתי עבדת שם?

החוק שציינתי הוא יחסית חדש, והוא נחקק בדיוק כדי למנוע את כל המקרים האלה שהם למעשה, כשיורדים למהות של זה, שיתוף פעולה בין המעסיק לעובד להתחמקות ממס של שניהם.

shirshur19

New member
מקבלת בהחלט את ההערה שלך

אני זוכרת שבזמנו היו המון דיונים על הרצון להפסיק את האפשרות הזו כי רשויות המס הבינו את מהות שיתוף הפעולה הזה וההפסדים שזה גורם להם.

למעלה