רילוקיישן לאנגליה

bongusto

New member
רילוקיישן לאנגליה

שלום, קיבלתי הצעה לרילוקיישן לאנגליה לשנתיים. התפקיד הוא בתחום ההייטק, כאשר יש לי נסיון של 5 שנים וזהו תפקיד חדש בחברה בה אני עובד. החברה ממוקמת באיזור מידלסקס, שם נמצאים אזורי היי טק גדולים. הייתי מעוניין לדעת איזה פרטים חשובים לי בקביעת סדר גודל המשכורת, וההטבות הנלוות. ידוע לי כי כל ייעוץ כזה אינו מחליף ייעוץ מקצועי, אך הייתי מעוניין לקבל את זוית המבט של אלה שעשו את זה. באם זה חומר על יוקר המחייה באנגליה (תלוי באיזור בו נמצאים), פרטי מס חשובים וכו'. פרטים אישיים: אנחנו זוג שיעבור לעבוד באותה חברה שם, שנינו עם כ-5 שנות נסיו ושנינו נביא משכורת הביתה.. אשמח גם לשמוע על ההעדפות - האם לגור בלונדון, או לצאת לאיזור וינדזור, שהוא קרוב יותר. לינקים לאתרים וכו' יתקבלו בברכה. בונגוסטו

TrigATUSA

New member
AMDOCS strikes again...

לגבי המשכורת, טווח המשכורות הוא ענקי, לפי מעט הפרטים שאמרת בלתי אפשרי לומר לך משכורת בגדול אני יכול לנחש שיציעו לך משכורת שהיא פחות או יותר משכורת שוק, אלא אם כן אתה עובד בAMDOCS שאז יצעו לך משכורת יותר נמוכה
בסך הכל הם לא רוצים שתברחו להם אחרי שבועים כי יציעו לכם במקום אחר עבודה בשכר כפול... אין פה את המנטליות הישראלית של "מצליח" בהצעות השכר לגבי הטבות - אני יכול לתת לכם רשימה של הטבות שהן פחות או יותר סטנדרטיות אבל זה לא ממש משנה מה שהחברה שלכם נותנת, גם אתם תקבלו, וקשה לי לראות מירווח מיקוח אמיתי נראה לי שהמקום העיקרי שבו אפשר להתמקח הוא בכיסוי הוצאות המעבר, ואולי קצת בשכר המוצע חבילת ההטבות הפחות או יותר סטנדרטית בחברות טכנולוגיה, חלק יציעו קצת יותר, חלק יציעו פחות: 23-25 ימי חופש ביטוח רפואי פרטי (שבא בנוסף ולא במקום לביטוח הרפואי שהמדינה מספקת) אפשרות הפרשה לקרן פנסיה באופן פטור ממס (מאוד משתלם) והפרשת מעביד בנוסף למה שאתה נותנים, בין 0 ל 10% ביטוח הבטחת הכנסה במקרה של מחלה ממושכת, בד"כ על 50% מהשכר יש המון חומר בהיסטוריה של הפורום על יוקר מחייה, ואם אתם לא מוצאים תשובה לשאלה ספציפית תחזרו ותשאלו לגבי מקום מגורים, זה כמו לשאול איפה עדיף לגור, בתל אביב או בזכרון יעקוב. כל אחד וטעמו עימו אם אתם מחליטים לגור בלונדון, תבדקו כמה זמן ייקח לכם ליסוע כל בוקר, וכמה זה יעלה - שני הפרמטרים האלה יכולים להשפיע על ההחלטה שלכם

bongusto

New member
תודה

האמת שזה לא אמדוקס, אבל גם חשוב לדעת עליהם. בקשר לאנגליה, מאוד מעניין אותי לדעת האם קיימים הסכמי מס וביטוח לאומי איתם, כך שאין צורך לשלם כפול (שביטוח לאומי לא יבואו אחרי כמה שנים ויחפשו את הכסף). לגבי הפרשות לקרן הפנסיה, אשמח לשמוע קצת יותר ולהבין מי אחראי לזה - האם המעסיק בארץ או המעסיק באנגליה. אמנם זו אותה חברה גלובאלית, אך לוקאלית יש הבדלים. האם אתה גם עובד שם?

TrigATUSA

New member
תלוי מי המעסיק שלך

אם אתה מועסק על ידי השלוחה של החברה באנגליה אתה חייב בכל המיסים בבריטניה למרות ה"שם" הזהה, אילו שני ארגונים נפרדים, כל אחד מהם רשום בארץ אחרת בנוסף, באופן תיאורטי אם השיהות שלך זמנית בבריטניה (ושנתיים זה זמני) מס הכנסה בישראל יכול לדרוש ממך מיסים עקב היותך עדיין תושב ישראל כנ"ל לגבי הפרשות - ההבנה שלי שהמעסיק שלך הוא בבריטניה , ולכן הוא לא יכול להפריש לך לפנסיה בישראל, אלא רק בבריטנה. אני מניח שניתן להגיע להסכם עם החברה בארץ שהם במקביל ישימו כסף בקרן הפנסיה הישראלית, אבל מכיוון שאין לך הכנסה בארץ גם אין לך זיכוי במס, ועל כן, לא נראה לי שזה משתלם זה אבל באמת מעבר להבנה הבסיסית שלי בענייני מיסויץ השהות שלי פה היא לא כל כך קצרה ולכן אני שם כסף בקרן הפנסיה המקומית. הייתרון הגדול של זה הוא הזיכוי ממס, וההפרשה הנוספת של המעביד

bongusto

New member
עוד משהו...

האם ממשכורת של בין 65K ל-70K אפשר לחיות בצורה נורמלית בלונדון (בילויים, אוכל, תחבורה וכו)? בהנחה שזוג מרויח מעל 100K האם ניתן לחסוך חלק מהסכום? תודה, בון

bongusto

New member
נשמע טוב, אבל

אתה מתכוון ל-70K? או למעל 100K לזוג? אני מצטער על העפת הסכומים כאן בפורום, אבל הדבר חשוב לי על מנת שאוכל לגבש החלטה. בונגוסטו

noa scotland

New member
70K זו משכורת ג ב ו ה ה !

100K זאת משכורת שהיא בקרוב ל-50% גבוהה יותר מהמשכורת הג ב ו ה ה. אל שאר התובנות תגיע לבד....

למעלה