רילוקיישן לאירלנד

1986dudidu

New member
רילוקיישן לאירלנד

אהלן, אני ואישתי חושבים לעבור לדבלין בעוד חודש וחצי, אין לנו אזרחות ארופאית אך אישתי קיבלה הצעת עבודה ויש לה זכאות לאשרת עבודה.
כחלק מההתאלקמות בדבלין אני מחפש עבודה ואשמח להיעזר בישראלים שעובדים בדבלין על מנת למצוא עבודה בתחום הנדסת תוכנה \ אוטומציה.

אם יש משהו שמכיר משהו אשמח לשלוח קורות חיים בפרטי.

תודה!

forglemmigej

New member
האם זו הצעת עבודה או דבר מוגמר

כלומר היא סכמה כבר את כל הפרטים ויכולה להתחיל לעבוד בתאריך מסוים, מה הוא מצבך במצב הזה ,האם תוכל לקבל אישור עבודה דרכה?

1986dudidu

New member
רילוקיישן לאירלנד

היא אכן סיכמה את כל הפרטים ומתחילה לעבוד בסוף חודש הבא. אני לא מקבל אישור עבודה דרכה, לפי מה שקראתי באירלנד מקבלים אישור עבודה ברגע שיש לך חוזה העסקה מחברה כלשהי.

forglemmigej

New member
אתה צריך אישור שהיה קודם

האם החברה שמעסיקה את אשתך יכולה לסדר לך אישור שהיה כנלווה שלה ואחרי כן תוכל לחפש עבודה, פשוט לא ברור לי איך אתם עוברים למדינה אחרת כשכל אחד עושה את עניניו בנפרד , האפשרות שלך להשיג עבודה אם אינך אזרח של אחת ממדינות האיחוד ובלי אישור שהיה נמוך מאד . האם היא יכולה לברר את זה אצל המעסיק.

1986dudidu

New member
רילוקיישן לאירלנד

אישור שהייה אני אמור לקבל, בעיקר אני רוצה לקבל פרטים על אישורי עבודה.

pichinan

New member
חשוב לדעת

על איזה אשרה היא עוברת: אשרת עבודה רגילה, גרין קארד, רילוקיישן של החברה... בהתאם לכך תוכל לקבל תשובה מדויקת יותר.

1986dudidu

New member
רילוקיישן לאירלנד

היא מקבלת אשרת עבודה ואישור שהייה, מאחר שהיא עושה רילוקיישן. ולאחר בירור עם החברה שלה אני מקבל אישור שהייה. מה זה אומר בנוגע לסיכוים שלי לקבל אישור עבודה?

pichinan

New member
השאלה בעינה נשארת

ישנם מספר סוגים של אשרות עבודה (אגב, אישור שהיה אין צורך להזכיר - אשרת עבודה, אלא אם כן היא ימית, כוללת אישור שהיה מן הסתם). האם חברה מסויימת שלחה אותה מהארץ? במידה ולא, מה ההליך שהיא עשתה ע"מ לקבל אשרת עבודה? על בסיס מה היא קיבלה אותו? על בסיס מקצוע מבוקש ֹֹׁׁׁאו משכרת גבוהה מ-60,000€ (מה שנקרא באירלנד "גרין-קארד")? ע"ב כך שהחברה עברה את ההליך השלם של חיפוש עובד מקומי/EU, כולל Labour Market Test ותשלום של כ-2000 אירו עבור כלל ההליכים? חשוב לדעת מה היה הבסיס לקבלת אשרת העבודה, שכן במקרה של גרין-קארד, למשל, יש לך אפשרות לקבל אשרת עבודה גם-כן, ובמקרה של אשרת עבודה רגילה תקבל אישור שהיה בלבד, לפחות למשך השנה הראשונה, וגם זאת בתנאי שמשכורתה של אשתך ו/או כלל הכסף שיש לכם באירלנד מספיקים למימון שהותך עפ"י הסכומים שנקבעים בחוק. לקראת סוף השנה הבנתי שהאירים רוצים רוצים לשנות את המנגנון מ-4 סוגי אשרות העבודה שיש כיום לתשעה סוגים (ע"מ לסבך או להקל? שאלה טובה). האם מקום העבודה של אשתך, שאישר שמגיעה לך אשרת שהיה, לא יכול לפרט בנוגע לזכאותך לעבודה? חשוב לבדוק את כל זה.

למעלה