רילוקיישן לאיטליה

שירלי164

New member
רילוקיישן לאיטליה

היי לכולם, אני חדשה כאן,אולם אני כבר זמן מה משוטטת בפורומים השונים הקשורים לאירופה ולישראלים החיים באירופה. אני ובעלי מעוניינים לעשות רילוקיישן בעוד מספר שנים (שנתיים בערך) לאיטליה. קצת רקע: לי ולשני ילדיי יש אזרחות אירופית, אני עובדת בחברה בתחום העיצוב שמרכזה באיטליה (במילאנו), ובעתיד ארצה לעבוד בחברה זו באיטליה. בשלב זה אנחנו בינתיים בודקים ומתלבטים מכיוון שמעבר זה כרוך בהמון שינויים מבחינת עבודת בעלי (בארץ הוא עו"ד), בתי ספר יסודיים, (ילדיי בגיל בית ספר יסודי), בני הגדול משחק במועדון כדורגל בליגת ילדים ,ומעוניין להשתלב במועדון כדורגל באיטליה. חשבנו על סביבת מגורים בצפון איטליה. הערים הגדולות שעליהן חשבנו הן:מילאנו, בולוניה, טורינו.אנו מתלבטים עדיין. מה מבחינת ערים אלו, מתאים לנו לפי הנתונים שפירטתי כאן?האם עדיף לגור בתוך הערים המרכזיות או מחוץ לערים הגדולות? אשמח לקבל מידע בנוגע לאופי החיים בערים אלו,למשפחות עם ילדים, בתי ספר, קהילה וכדומה. המון המון תודה

גוזליה

New member
תיכף יגיעו האיטלקיים שבחבורה ויענו לך,

בינתיים רק יכולה להמליץ לך לשאול גם בפורום להיות הורים בחו"ל לגבי נושאי בתי הספר וכיוב'. שיהיה בהצלחה

dandin1980

New member
היי שירלי - טורינו

אני חיה עם בן זוגי בטורינו. כרגע עוד אין ילדים, אבל הם בהחלט בתכנון בעתיד, כך שגם אנחנו חשבנו הרבה על איפה אנחנו מעדיפים להקים משפחה. התלבטנו אם לצאת מהעיר לכיוון הפריפריה, והחלטנו להישאר פה, לפחות בינתיים.שנינו טיפוסים עירוניים שאוהבים את הקצב והאווירה של העיר. אנחנו גרים קרוב למרכז העיר, ויותר קרוב לפארק העירוני המדהים (שלוש דקות הליכה), וזה בדיוק האזור שבו נרצה להישאר. העיר היא אידיאלית לחיי משפחה מבחינתנו. יש בעיר בית ספר יהודי, עם לימודי עברית, חגים וכו', מגן ועד לכיתה ח'. הקהילה היהודית פה כבר לא מאוד גדולה, אבל בהחלט מורגשת ובסופו של דבר את יכולה לבחור את רמת המעורבות שלך בה, כמו בכל מקום. כן מציינים חגים ויש פעילויות והרבה דרכים להתקרב קצת למה שנשאר בארץ. מבחינת עיר, טורינו היא עיר אלגנטית ויפהפה שיש בה קצת מהכל: היסטוריה (עיר הבירה הראשונה של איטליה), אומנות, בארוק, פיאצות מרשימות, ארכיטקטורה, קרבה להרי האלפים שרואים מכל מקום, נהר, חנויות, מסעדות וכו'. הדבר שהכי חסר לי כאן הוא חיי לילה בגילאים שלנו (30-35) אבל שנינו יותר אנשי בית, ככה שזה לא באמת מפריע. מבחינת האנשים, לא מדובר במאמות איטלקיות ובאנשים חמים ים תיכוניים, את זה תמצאי (אולי) יותר בדרום. הטורינזים הם אנשים קצת יותר קשים לפיצוח ולא הופכים מיד להיות חברים הכי טובים שלך, אבל הם אדיבים ומקסימים ורוצים לעזור, ואם נותנים להם מספיק זמן, הם נפתחים לתמיד. אשמח לענות על כל שאלה שתצטרכי, סופ"ש מקסים!

dandin1980

New member
וביחס למילאנו ובולוניה

(השרשור כבר לא קופץ, כותבת פה כדי שיישאר למי שצריך עתיד ושולחת לך מסר במקביל) מילאנו - סביר להניח שקהילה יהודית גדולה וחזקה יותר מטורינו. עם זאת, יוקר המחיה שם הינו גבוה מאוד. בולוניה - עיר סטודנטים מלאה בחיי לילה, ברים וכו'.

למעלה