רילוקיישן זמני לארץ

donduck

New member
רילוקיישן זמני לארץ

ערב טוב, אני יודע שזה פורום מעבר לאירופה, ואני עומד לעשות רילוקיישן הפוך, אבל זה עדיין הפורום הכי מתאים לשאלה שלי. פרסמתי גם בפורומים אחרים, כולל מקצועיים, ואני עדין ממתין לתשובות. אני חי במדינה אירופאית והחברה שבה אני עובד מעוניינת לשלוח אותי לשנה לארץ, להקמת פעילות החברה בישראל. השאלה שלי היא מה המעמד שלי כלפי הרשויות בישראל. מצד אחד, אני נשלח ע"י החברה אבל מצד שני אני לא נשלח על אשרת עבודה ישראלית (גם אם הייתי רוצה לא חושב שאפשר) כי אני אזרח ישראלי עם ת"ז ישראלית, אני מאמין ששוב אני אמור להכנס למערכת של הביטוח הלאומי בישראל (המשכורת הרי אמורה להיות משולמת ע"י החברה בארץ)? האם במקרה זה אני נחשב אוטומטית לתושב חוזר? כי זה לא שאני באמת חוזר, אלא בשליחות החברה. אני לא מתכוון להשאר בארץ מעבר לכך ואני מעונין להמנע מלהחשב תושב חוזר. מישהו יודע מה מעמדי במקרה זה? ומה יקרה לאחר שאחזור מהארץ? תודה.

בקר12

New member
יש פה הרבה סימני שאלה

אבל בכל מקרה אתה צריך יועץ מס או רואה חשבון עם ידע במיסוי בינלאומי לטפל במקרה הספציפי שלך אגב, "תושב חוזר" מעניק דווקא ייתרונות מיסוי וזה סטטוס שישראלים בד"כ רוצים בארץ כיוון שהם ממוסים פחות ולא יותר.

גוזליה

New member
אני חושבת שלפני הכל

רצוי שתברר את כל הפרטים לאשורם למול החברה שלך- האם המשכורת תשולם לך **בארץ** עם כל ההפרשות ההכרחיות? האם המשכורת תשולם לבנק שלך בחו"ל? אם כן- איך הם מתכננים לטפל בכל נושא המיסוי? וסתם מילה לגבי תכנונים- זה נחמד שאתה לא מתכוון להשאר בארץ מעבר לזמן המוקצב לך, אבל את הרשויות בישראל זה קצת פחות מעניין. כל עוד אתה אזרח ישראלי שמתגורר בישראל, אתה לא תייר, ולא יכול להחשב ככזה. מצטרפת להמלצה של בקר- להתייעץ עם יועץ מס, וגם עם הסוכנות היהודית (או "הבית הישראלי" בשגרירות הקרובה למקום מגוריך). בהצלחה

donduck

New member
תודה רבה לשניכם

לגבי תכנונים וזמן שמוקצב לי, זה אני שהסכמתי למעבר בתנאי שלא יעלה על שנה, מכיוון שכשאני חוזר אני אוכל להתחיל בהליך אזרוח, שלו המתנתי עשר שנים ואני מעוניין לתחיל בו כמה שיותר מוקדם. לגבי השהייה כמובן שלא אחשב כתייר, גם אם הייתי מגיע על אשרת עבודה לא הייתי נחשב לתייר. אבל אני מגיע כאזרח ישראלי ולא על אשרה. אני אנסה לברר לגבי המיסוי, בשגרירות אגב לא ידעו לומר לי הרבה, התעקשו על כך שאני חייב לקבל משכורת בארץ, ולא התווכחתי כי אין לי מושג אם החברה מתכוונת ממילא לשלם את המשכורת בישראל, מה שיהפוך את הויכוח למיותר, או כאן (ז"א שביטוח לאומי אני אמשיך לשלם כאן??) השאלה היא האם לארץ אני יכול להגיע על ביטוח פרטי דרך החברה, או שממילא אכנס שוב למע' של ביטוח לאומי ישראל. ולגבי תושב חוזר, הבנתי שאחרי עשר שנות מגורים בחו"ל אם יום אחד אחזור לארץ (לא שזה בתכנון, אבל תמיד יכול לקרות) ישנן יותר הטבות? זו הסיבה שהייתי מעונין להמנע מזה. בכל אופן, אני אברר לעומק את כל הזוויות, למרות שנראה לי שמה שאני באמת רוצה לא יכול להיות. תודה.

בקר12

New member
אם אני לא טועה אחרי עשר שנים בחו"ל

ייתכן שמעמדך דומה לכך של עולה חדש ואתה יכול לבחור בשנת "הסתגלות" בנושאי מס על הכנסה שמגיעה או משולמת בחו"ל. החוקים בנושא משתנים תדיר וגם לכל אחד נסיבות ספציפיות ולכן המלצתי על התייעצות עם מומחה במס שגם יכול לייצג אותך מול רשויות המס אם צריך

גרמיש

New member
אם אתה מלווה בילדים בגיל בי"ס

שים לב שיכולה להיות פגיעה בעזרה שהם יהיו זכאים לה, אם בכלל תחליט לחזור בעתיד. המדינה נותנת עזרה לימודית לשוהים מעל מספר שנים בחו"ל (אני לא סגורה בוודאות על המספר ולכן לא רושמת) שחזרו ארצה. אם בתוך הזמן הזה הילדים היו בארץ, זה מאפס את הספירה. לא בטוחה שרלוונטי לך, אבל אם בכל זאת...

למעלה