ריכוז

ריכוז

יש המון רעש בבית. לא רק עכשיו, כל הזמן. בדרך כלל צעקות, אבל זה לא העניין. עכשיו, למשל, יש לי עבודה בתנ"ך להכין, שאני גם ככה מאחרת איתה. נעזוב לרגע את העובדה שאני פשוט לא מצליחה לשבת ולהכין אותה (ואולי יש קשר לבעיות קשב וריכוז, אבל כרגע זה הדבר האחרון שיש לי זמן לאבחן. וגם אם כן, יחד עם שיתוף הפעולה מאמא ומהרופאה, יקח שנים). גם אם אני אצליח לשבת ולהתחיל לקרוא, אני לא אוכל, בגלל הרעש. בלתי אפשר להתרכז ככה. כדי להצליח להתרכז במה שאני קוראת בפורומים (או סתם לא להשתגע), שמתי לי מוזיקה (mp3 זה כל כך יעיל). אבל מוזיקה והתרכזות בקריאה בתנ"ל וניסוח עבודה, זה לא בדיוק שילוב טוב. לצאת מהבית למקום שקט זו לא אופציה, כי חושך, ואין לאן לצאת, וכשאני כותבת עבודות אני צריכה מחשב. להשתיק את ההורים זו גם לא אופציה, כיזה בלתי אפשרי. איך מתרכזים?

הם באמת עוזרים?

זה יכול לעזור גם במבחנים... תודה
. (לצערי, כרגע, זה לא ממש יעיל
. וגם הלכה הבטריה בmp3...)

מוּסקט

New member
תהיי חייבת לנסות

יש כלמיני סוגים בכל מקרה אם זה מה שאת צריכה - הורדת הדציבלים בבית - לא מכירה פיתרון אחר.

dana2909

New member
מה לגבי ספריה?

לא בהכרח ספריית בית ספר, אפילו ספריה עירונית, זה לא חרישי אבל עדיין נשמע עדיף. או ללמוד בבית של חברה. לגבי להשאר בבית, יש מצב לדבר עם נציג מההורים? אם כל זה לא עוזר - מוסקט הביאה לך פתרון מנצח.

shellyland

New member
להבא

את מוזמנת לבוא ללמוד אצלי. ממילא רוב היום אין אף אחד בבית. את בטוחה שזה באמת הרעש שמפריע לך ושאין לך איזו הפרעת קשב?

מוּסקט

New member
יש כאלה

עם הפרעת קשב שרעש רקע דווקא עוזר להם להתרכז. זה לא מבטל כמובן את האפשרות שיש לה - רק שצריך לבדוק.

../images/Emo9.gif תודה.

אני יודעת שהרעש זה גורם עיקרי. יכול מאוד להיות שיש לי הפרעות קשב וריכוז, והלכתי לפני כמה חודשים לבקש הפניה מהרופאה שלי לאבחון, אבל היא התחמקה, ואמרה לי לפנות ליועצת. והיועצת אמרה שאני צריכה ללכת לרופאה, ולאמא אין כח לרוץ בין כולם, אז לא עשינו אבחון. גם ככה אמא שלי מעקבת דברים רפואיים יותר דחופים שיש לי כרגע.

כל פעם שאני מזכירה לה

היא אומרת מחר
. ואני פוחדת מהרופאה. אני אפילו פוחדת לבקש שהיא תדפיס לי שוב אישורים לבי"ס שאיבדתי...

מה שמחזק יותר את החשד

שאולי מדובר בהפרעת קשב (חרדות בירוקרטיות וכיו"ב). אם את צריכה עזרה בלקבוע תור לאיבחון, דברי איתי.

אטיוד5

Active member
אטמי אזניים + אוזניות מקצועיות

בעבודה שלי יש מעבדה ממנה בוקע רעש אדיר. אנשים שעובדים שם שמים אזניות, כאלו מהסוג הישן שעוטפות את האוזן שכל תפקידן למנוע רעש. הן לא מנגנות כלום.

mentorit

New member
לכי לספרייה הציבורית

אני הייתי הולכתלשם כדי להיכנס לאווירה לימודית וזה מאוד עזר לי. אח"כ גם באקדמיה.

למעלה