ריכוז שאלות...

תאי17

New member
ריכוז שאלות...../images/Emo163.gif

החלטתי לשאול כמה שאלות למומחיות שבינכן במקום לפתוח כמה הודעות אז אני מפציצה הכל בבת אחת. בקשר לגליכל בביבי- קניתי בקבוק לפני כשלושה שבועות- רשום עליו בתוקף עד 01/06 הכוונה היא לחודש שישי או לשנת 2006? נראה לא הגיוני ל2006 אבל מצד שני כל שלושה שבועות צריך לקנות בקבוק חדש? האם יש סכנה אם נותנים את התכשיר גם לא במקרה של גאזים? כי נראה לי שהטעם הזה פשוט מרגיע אותה בשניה- ואחרי הטיפטופים היא מתלקקת ונרדמת מייד לאחר בכי הסטרי שאי אפשר לעצור אותו. שאלה שניה - בקשר להנקה- למה היא אף פעם לא רגועה? רק בלילה כשהיא מתעוררת לאכול היא רגועה וגם אז- הסיום הסיום הוא תמיד ברוגז גם ציצי ראשון וגם ציצי שני- תופסת עוזבת מושכת צועקת ושוב תופסת וכו´ איך אני יכולה לגרום לה להיות יותר רגועה?

יכול להיות שההנקה גורמת למעי שלה

לעבוד שזה מצוין אבל גורם לה אי נוחות. אפשר לנסות לעבור להנקה כל פעם רק מצד אחד אבל רק אחרי התייעצות עם מדריכת הנקה. החלב ה"שמן" גורם פחות גזים וגם זה שהחלב יוצא בסוף יותר לאט יכול להקל עליה אם היא לא מאוד רעבה. רק שההנקות האלה ארוכות יותר. נסי גם לשנות תנוחה של הנקה. גליכל לא אמור לגרום לבעיות כי זה הומאופאטיה, יענו החומר הפעיל שם הוא במינון אפסי.

תאי17

New member
פעם הנקתי אותה רק מצד אחר אבל

בתקופה האחרונה היא התחילה להתעצבן ורקאחרי שהעברתי אותה לצד שני היא נרגעה והמשיכה לאכול. הפחד שלי הוא שהיא מקבלת רק מהחלב הקדמי אבל נאמר לי שהתינוק יודע מה הוא רוצה ולכן חבל להלחם אלא לתת לה את מבוקשה וזה הצד השני.

inbale

New member
בוקר טוב טאי ../images/Emo39.gif

הגליכל היא תרופה המאופטית וכנראה שאחד החומרים שלה מרגיע את התינוקת. בעקרון לא מומלץ לתת יותר מידי גם מתרופה המומאפטית אבל אני חייבת להתוודות שגם אצלי זה עבד...ואני חטאתי ונתתי לה מידי פעם בשביל פשוט להרגיע טיפונת קטנה.... לגביי האי שקט - קודם כל מומלץ לשאול את אסתר ביום ראשון אני בטוחה שהיא תוכל לעזור. כדאי מאוד לוודת שבזמן שאת מקרבת אותו לציץ את לא דוחפת לה את הראש כי אז באינסטינקט היא דוחפת את הראש בחזרה ומתחילה מלחמה קטנה או שאת לא נוגעת לה באיזור הרגיש של העורף. תינוקות שמפעילים לחץ באיזור העורף מתקשים לינוק ולהיות רגועים. תנסי לשנות תנוחה , לשחרר אחיזה, לשנות זווית ותראי. אצלי הנקה בשכיבה היתה הפתרון הטוב ביותר למען שתינו. שיהיה יום ניפלא

תאי17

New member
אני משתדלת

לא לגעת לה בראש אלא רק שהיא נשענת עם הראש על היד שלי אבל כל חצי דקה יש לה מי קפיצה שהיא כאילו נפתחת ושולחת יד וראש החוצה בבת אחת- ושאלה נוספת- ניסיתי להניק אותה שהיא נשענת עלי עלי הבטן- כלומר היא שוכבת על הבטן ויונקת והיא דווקא אוכלת רגוע יחסית אבל יכול להיות שהיא לוחצת לעצמה על הבטן ואז אוכלת פחות?

תסלחו לי אבל לא להגזים עם הגליכל

אם תקראו את השורות הקטנות, המרכיב הממסטל/מרדים שיש בו הוא הקמומיל וקמומיל לא טוב בכמויות יותר מידי גדולות, ובוודאי שלא עם עוללים. צריך כן להשתדל ולהקפיד לתת את המינונים המומלצים שם. טבעי זה לא אומר שזה חופשי!!! אפשר לאכול שמור טרי שעובר בחלב האם ומרגיע את הבטן.

ashlaya

New member
שומר? איפה?

עד שהתחלתי לאכול שומר למרות שאני נגעלת מזה... בכל מקופ אומרים לי שזאת כבר לא העונה ובעצם אי אפשר להשיג אז בכל זאת איך אפשר לאכול עכשיו שומר....

גם אני חיפשתי בנרות, עד שבסוף

קניתי בסופרפארם גרגירי שומר להכנת תה...עשיתי פעם אחת והיה כזה מגעיל שפשוט החלטתי לדבוק בתה קמומיל בבונג ודי. בסה"כ המטרה שלנו היא להנות מההנקה ולא להפוך את זה לסיוט של דברי מזון או משקה שאנחנו מתעבים.

zimes

New member
נשמע פתרון טוב

אמהות אומרות שנשיאה במנשא מהודק לוחצת על הבטן ומקילה על הכאבים. אולי זה מה שתנוחה זו עושה.

מאיה10

New member
אני דוקא לא בטוחה לגבי התאריך

בדר"כ האפשרויות שמופיעות הן או חודש ושנה ואז השנה מופיעה בארבע ספרות כלומר 05/2002 או תאריך מלא ואז השנה מופיעה בשתי ספרות לדוגמא 31/05/02 לא בלתי אפשרי שמכרו לך (בטעות או שלא) תכשיר שפג תוקף בחודש הבא ולכן הייתי ממליצה לבדוק את זה איכשהוא - עם החנות או היצרן, בטח יש קוד או משהו על המוצר שיאפשר להם לענות על כך.

יוני.א

New member
הכוונה כמובן ל2006 ינואר

זה מה שמקובל בתכשירים רפואיים\תרופות. בהצלחה

zimes

New member
אם יוני הוא בעל של מישהי

ואת רוצה למנוע בלבול כזה בעתיד, תשלחי מסר אלי או אל ענבל, ונחסום את יוני מלכתוב בפורום. (במקרה כזה, אנחנו נשכתב את המידע מההודעה על תאריך התפוגה).

zimes

New member
תופסת - עוזבת נשמע כמו גזים

לפחות אצלינו, זה היה ככה (רק אצל הבנים
) הפתרון שלנו: ילד על הכתף/ברך/מנשא/ידיים אצל אבא (או סבתא), ואחרי שהגרפס משתחרר, חוזר לאמא.

היי תאי

דרך אגב תאי זה שם החיבה שלי פה בבית
לגבי גליכול גם אני לא השתמשתי בהגזמה אבל כן גם לאיתמר המתיקות עזרה בהרגעה מיידית לזמן מסויים... לגבי העצבנות גם לנו הייתה ועדיין יש ארוחות כאלו של אכילה והפסקה וכעס, ואני לגמרי משייכת את זה לכאבי בטן שיש לו. באמת בזמן האכילה מופעלת מערכת העיכול, ואצלנו אני כבר יודעת שכאשר הוא ככה בדר"כ הוא עושה קקי ואז קצת נרגע
זה עובר אל דאגה, מה שאני מנסה לעשות זה לדאוג לאווירה נינוחה ושקטה בזמן האוכל. כי לאחרונה איתמר ממש כועס גם אם אני מדברת עם משהו תוך כדי האכילה
צודק רוצה שקט לא?

Almost me

New member
אני חייבת

מה שמרגיע אותה (בשניה הראשונה- הקסם) זה ס-ו-כ-ר שום חומר פעיל בדרים האלה לא משפיע כל כך מהר כמו המתיקות (ראי ערך נוק, אקמולי ושות´) "תרופה" שמשפיע אחרי שניות היא סוכר...

תאי היקרה, בתור דוקטור לגזים..../images/Emo8.gif

נתחיל לפי הסדר- קודם כל- בתרופות ומוצרים כאלו, בניגוד למזון טרי ומוצרי חלב- כותבים תאריך תפוגה בחודש ושנה ולא ביום וחודש ומכאן שהכוונה ליוני 2006, אבל רק אם המוצר עומד סגור ובתנאים שהם מציינים 0קירור למשל), ברגע שפתחת את זה- כמובן שהתוקף מתקצר. כעקרון, ידוע לי שדווקא גרפווטר (מי שומר) זה מוצר שאפשר לתת לעוללית כל 10 דקות, בלי הגבלה ובלי התנייה של לפני ההאכלה, דבר שמאוד שימח אותי, כי הסיוט זה להתחיל לתת את ה"תרופות" האלו בדיוק בלחץ כשהם רעבים ועצבניים. שאלת למה היא לא רגועה? יכולות להיות כל מיני סיבות- בעיקר בגלל הגזים וכאבי הבטן, הרבה פעמים תוך כדי היניקה יושב להם גרפס תקוע ועושה אותם תזזיתיים כאלו, צריך במצב כזה, למרות המחאה שלהם, לשלוף אותם רגע מהציץ ולשחרר להם את הגרפס המעיק הזה, אח"כ אפשר להחזיר לאותו ציץ או לשני (גם שינוי הזוית, יכול לפעמים לעזור. כעקרון- מצאתי שיטה, שאני שוקלת לרשום עליה פטנט
יש לי שיטת אחיזה, שאני מחזיקה את טל וזה מרגיע אותו פלאים, אני אנסה לצלם ולהסביר את השיטה יותר מאוחר (כרגע מגיע אלי הטכנאי של המזגן...). בת כמה הקטנה? מה שמה? מאיפה את בארץ?

ashlaya

New member
ועוד בקשר לגזים

אחרי שנתתי לעדי גרפוטר גליכל בייבי קל סימיקול בקיצור כמעט ה כ ל אז ככה קודם כל הגרפס חשוב חשוב ביותר!!! ואני רואה את ההבדל בין התקופה שהתייחסתי לגרפס לבין שלא (לא להיות המומים - בהתחלה לא הייתי מודעת שתינוק צריך לעשות גרפס...) אז גם איך נותנים את התרופות זה חשוב כי לי למשל אמרו על הגליכל אחרי הארוחה לפי הצורך ובמקרה שסיפרתי לחברה והיא הסבירה לי לתת עוד בטרם הארוחה.... ואכן ישנו שיפור קל....אולי אחרי שבוע הוא התרגל לגליכל ושוב זה לא עוזר...אבל ההקלה היחסית היא גם משהו....

למעלה