ריכוז שאלות ביטוח

אני לא מבין איך "הקומבינה של ה 1 במאי" קשורה

אתה מנסה לומר שהורדת התעריפים של ה"פול" (במקרה שלך) גרמה להעלאת התעריפים בחברות הפרטיות?
"הקומבינה של ה 1 במאי" לא אסרה על חברות הביטוח הפרטיות לבטח אופנועים. הן עדיין יכולות לעשות זאת, ואין סיבה שלא יעשו זאת אם הן חושבות שזה משתלם להן.
אם היית מבוטח כל כך אטרקטיבי שהיה כדאי להן בעבר לבטח אותך בפחות מ-80% מתעריף ה"פול", וזה לא השתנה - למה שהן לא יעשו זאת גם עכשיו? נגיד, אפילו ב-90% מתעריף ה"פול"?
למה שהן לא יבטחו אותך גם עכשיו ב-4200 ש"ח (+ הצמדה למדד)? או אפילו ב-4500 ש"ח?
ואם הן הגיעו למסקנה שזה לא משתלם להן או שהן לא מעוניינות בכך, הן היו מגיעות לכך גם ללא הקומבינה של ה-1 במאי, לא? מה הקשר?
בכל אופן, ביטוח עם הש' עצ' יעלה לך עכשיו ב"פול" כ-3,500 ש"ח, אז לפחות במקרה זה המחיר בשבילך ירד קצת.

למה אתה אומר ש"אם אתה בוחר באופציה של השתתפות עצמית לא מורידים לך על הוותק ועל הגיל"? מורידים בדיוק אותו דבר.
התעריף עם הש' עצ' הוא בדיוק 70% (עד "הקומבינה של ה 1 במאי" היה 80%) מהתעריף ללא הש' עצ'. ולכן התוספות/הורדות ל/מתעריף הנטו בגין גיל וותק הן זהות (ב-%) בשני המקרים.
למעשה, בקבוצת הגיל שלך אתה מקבל הפחתה נוספת של 6% מהתעריף, בהשוואה למצב של לפני "הקומבינה של ה 1 במאי".

itai199

New member
צודק חישבתי מחדש ואכן הם מחשבים את ה11%

של ותק וגיל רוכב.
אבל שוב ב הש' עצ' של החברות הפרטיות היו מורידים לי רק 18K ש"ח ולא 25K ש"ח והמחיר היה כמעט זהה להיום (100 ש"ח יותר מהיום),וזה לצאת מופסד.
ו "הורדת" המחירים בפול גרמה לחברות הפרטיות לצאת מהמשחק דבר שגורם לחוסר תחרות בשוק ומחזיר אותנו אחורה.

itai199

New member
טעות.נבדק שוב והיו צריכים להוריד לי

לפני המסמך 41% ולא 30%.,בפועל אם בוחרים בהש' עצ' מורידים רק 30%,ולא מחשבים את הוותק והגיל.

izzyr

New member
חידשתי ביטוח והמחיר ירד

אני שילמתי שנה שעברה כמעט 4300 והשנה כמעט 3600, לא רע

היה עוד המשך לעניין הזה של ההשתתפות העצמית?

פנית להנהלת הפול לברר את זה ולקבל את זה בכתב?

לגבי צד ג' - אם רצית גם צד ג', אז למה בכלל הלכת ל"פול" מלכתחילה?
אם היית עושה את החובה דרך כל אחת מסוכנויות הביטוח שמבטחות אופנועים, היו עושים לך גם את הביטוח חובה (ב"פול") בתשלומים, וגם את הצד ג'.

ursvamp

New member
כן כמובן

שכחתי להעלות את זה פה...

כתבתי מכתב מפורט לאוסנת גרוסמן על פי הכתובת שהייתה באתר
אין לי את הנוסח על המחשב הזה, אבל בגדול המכתב פירט את השתלשלות האירועים וכלל דרישה להדגיש ולהבהיר את הנושא לפקידות המקבלות קהל.

קיבלתי תשובה לאחר מספר ימים ופנייתי התקבלתה ושהנושא יחודד אצל הפקידות.

לגבי עניין הצד ג' - לא חשבתי על זה אבל בכל מקרה התכוונתי לשלם את החובה במזומן ולסיים עם זה...

"הנושא יחודד" זאת אומרת שהיא אישרה

שההשתתפות העצמית רק תנוכה מהפיצויים שיגיעו לנהג, והמבוטח לא ידרש להשתתף מכיסו בפיצויים שישולמו לנפגעים אחרים שאינם מבוטחים?

ursvamp

New member
לא בצורה ישירה

אבל כתבתי לה שבפוליסה ובחוזר המפקח על ביטוח האחרון כתוב בפירוש שההשתתפות העצמית תנוכה רק מהפיצוי של הרוכב, ושהפקידה שדיברה איתי טענה אחרת, לכן דרשתי ממנה שההנחיות יחודדו!

ursvamp

New member
תודה לכל הממליצים

בסוף עשיתי באודי דגן. 413 ש"ח + השתתפות עצמית 500.
בנוסף אחרי שהתעקשתי הסכימו לעשות לי גרירה ב 180 ש"ח במקום ב 120. (אנחנו לא עושים ביטוח גרירה לנבלות
)

nobody88

New member
האם נכון שירדו/ אמורים לרדת מחירי הביטוח?

אם ירדו,
ניתן לקבל החזר מחברת הביטוח?

(שילמתי בתחילת השנה על כל השנה..)

תודה :)

nobody88

New member
אם נותר לי תשלום אחרון?

זה משנה?
אפשר לעכב אותו?

איפה בודקים בכמה ירד? באתר הפול? (סליחה על הבורות..)

Mr BIG Biker

New member
תגיד אם אתה קונה מוצר כלשהו ואחרי איקס זמן

המחיר יורד אתה אומר לחנות תחזירו לי כסף !?
אז למה שפה זה יהיה שונה ???

RoyceGracie

New member
אני עשיתי את זה אתמול וחסכתי 450 שקל

הביטוח שלי החל מסוף ינואר, הביטול גורר קנס של 5% על השבוע הראשון+ 0.3% כל כל יום נוסף שעובר.

הקנס על הביטול של הביטוח שלי מינואר עמד על בערך 500 שקל, והחיסכון הוא בערך 950 שקל - כך שהרווחתי 450 שקל

לדעתי לא הבנת, ויש מצב שאתה טועה בחישוב

וגם לא כל המספרים שאתה נותן מסתדרים ביחד.

קודם כל בביטוח חובה אין קנס על ביטול.
ה"5% על השבוע הראשון + 0.3% על כל יום נוסף שעובר" זה לא קנס, זה האחוז מהתעריף השנתי שאתה משלם כפרמיה עבור הימים שהביטוח היה בתוקף, ואת ההפרש בין מה ששילמת עבור שנה שלמה לבין זה תקבל בחזרה.

לפי מה שאתה כותב, הביטוח שלך היה בתוקף כ-100 ימים. זאת אומרת שאתה תצטרך לשלם עבורו כ-33% מהתעריף השנתי במועד תחילת הביטוח, בעוד התקופה הזו של ה-100 ימים מהווה רק כ-27% מהשנה (100/365).
ההפרש הזה בין 33% ל-27% מהתעריף השנתי הוא למעשה ה"קנס" שאתה משלם.

אם ה-500 ₪ שציינת הם מה שאתה נדרש לשלם, וה-950 זה מה שאתה מקבל חזרה, זאת אומרת שהפרמיה השנתית שלך היתה כ-1500 ₪, ואני לא מכיר כזו פרמיה נמוכה. אין קומבינציה של נתונים שנותנת פרמיה כה נמוכה.
אז לא ברור לי מה זה ה-950 ₪ שאתה קורא לו חסכון. אין מצב שחסכת 950 ₪. ואולי גם לא ברור אם כך מה זה ה-500 ₪ שאתה קורא לו קנס.

בשביל לחשב את החיסכון אתה צריך לחשב כמה אתה משלם בפרמיה החדשה (זאת מאתמול) באופן יחסי עבור התקופה מאתמול עד תום תקופת הפוליסה הקודמת (כלומר מאתמול עד סוף ינואר 2013), מזה להפחית את כמה שהיית משלם באופן יחסי עבור התקופה הזו בביטוח הקודם, אבל לזה להוסיף את התשלום העודף ששילמת (כתוצאה מהחישוב של ה-5% + 0.3%) עבור התקופה שהביטוח הקודם היה בתוקף (מסוף ינואר עד אתמול).
החיסכון שלך הוא לא מה שאתה מקבל כהחזר על הפוליסה הקודמת, שהרי גם ויתרת על כ-265 ימי ביטוח תמורת ההחזר הזה, ואתה נדרש לשלם מחדש עבור התקופה הזו.
וזה עוד בחישוב נומינלי. החיסכון הריאלי קצת יותר קטן בגלל האינפלציה.

אם תכתוב נתונים מדוייקים של כמה שילמת בסוף ינואר, לאיזה תקופה בדיוק (תאריך התחלה וסיום), וכמה שילמת אתמול ולאיזה תקופה בדיוק, אולי אוכל להגיד לך אם וכמה חסכת.
אם תפרט גם בדיוק כמה החזר קיבלת זה יכול לעזור.

RoyceGracie

New member
אשתדל לכתוב ביתר פירוט

האמת שסוג של איבדתי אותך לקראת סוף ההודעה וחזרתי לעניינים בסוף שלה

אני מבטח בביטוח ישיר, התקשרתי אליהם לשאול על העניין הזה של הביטוח.
היא אמרה לי שלרוב האנשים זה לא שווה, הביטוח ששילמתי בסוף ינואר עמד על 3700 בערך (זה היה עם השתתפות עצמית).
היא עשתה חישוב יחד איתי (ואמרה שביצעה את החישוב כבר הרבה פעמים עם לקוחות), אם אני עוקב נכון אחרי החישוב זה היה משהו כזה:

5% על השבוע הראשון + 0.3% על כל יום נוסף כפול משהו כמו 100 ימים שהיה לי כבר ביטוח = בערך 500 שקל.

היא ביצעה ביטול לביטוח (ואני למעשה איבדתי 500 שקל ממה שהייתי אמור לשלם - החודשים שעברו )

חידוש ביטוח חובה עם השתתפות עצמית עבורי לשנה מאתמול (אתמול ביצעתי את זה) עלה 2830 שח - כך שיש פה רווח של בערך 430 שקל.

ה 430 שח הללו הם ביטוי להחזר שאקבל מה 3700 ששילמתי... אשמח להראות מספרים מדוייקים כשאדע.

כמו שחשבתי.

5% על השבוע הראשון + 0.3% על כל יום נוסף ל-100 ימים יוצא, כאמור, כ-33%.
33% מ-3700 יוצא כ-1220 ש"ח.
אז לא ברור מאיפה או מה הם ה-500 ש"ח האלו.

אז אתה צריך לשלם כ-1220 ש"ח על התקופה מסוף ינואר ועד אתמול.
את ההפרש 2500~=3700-1220 אתה אמור לקבל חזרה.
אבל אילו היית מחזיק את הביטוח הזה את כל השנה, אז על התקופה הזו של ה-100 ימים שחלפו היית משלם רק 1015~=100/365*3700. כלומר בזה שביטלת את הביטוח שילמת כ-100 ש"ח יותר על ה-100 ימים האלה שחלפו.

מתוך ה-3700 ש"ח האלה ששילמת, התקופה שמאתמול ועד סוף ינואר 2013 עלתה לך בינואר כ-2685~=265/365*3700. אתמול קנית ביטוח לאותה תקופה בכ-2055~=265/365*2830, כלומר בכ-600-650 ש"ח פחות. אז נטו יוצא שבאמת הרווחת על התקופה הזו כ-500-550 ש"ח בחישוב נומינלי.

צריך לשים לב לעוד נקודה. הביטוח אצלך לא התחיל בתחילת חודש, אבל בד"כ הוא נגמר בסוף חודש. אז יכול להיות שבפעם הקודמת זה היה ליותר מ-365 ימים והפעם לפחות, אבל זה לא ישנה באופן קיצוני את התוצאה.

לא הבנתי מה זה ה-430 שקל שכתבת בסוף. איך הגעת ל-430, ולמה אתה קורא לזה רווח?

למעלה