ריכוז ודברים אחרים

amir_aikido

New member
ריכוז ודברים אחרים

שאלה לכולם, עד כמה אתם מרגישים שרמתכם תלויה מאוד בריכוז שלכם
עד כמה עייפות משפיעה על רמתכם
אתמול העברתי אימון במקום שלמה, הוא רק חזר מחו"ל, אירגנו לו מסיבה והרבה חברה ותיקים הגיעו מאוחר והתחילו לדבר איתו ... כך שיצא שאני העברתי את כל האימון. יש לי המון תירוצים, אבל בשורה התחתונה, הדגמתי חצי קרב - אחד תוקף ואני מתגונן ועשיתי את זה גרוע, בדיוק ההפך מהדרך בה הסברתי לקבוצה לעשות, ההיפך מהדרך שבה אני מבין שנכון לעבוד, מש כמו מתחיל : הורדתי ידיים במקום לשמור אותן לפנים, נעצרתי בסוף כל תנועה במקום לזרום ברציפות, במקום רך נעשיתי חלש, והתנגשתי ביריב במקום להוציא אותו משיווי משקל. פשוט על הפנים עם גבות בחול. תירוצים אני יכול להמציא רשימה, כולם אפילו יהיו נכונים, אבל מה זה מעניין. וכאן השאלות: 1. עד כמה אתם מצליחים לשמור על רמה טובה באופן עיקבי, גם כשאתם מגיעים סחוטים מנטלית לאימון
2. מה עושים כשאתם לא מצליחים להדגים את הרעיונות שאתם מסבירים למתאמנים שעליהם לבצע ? נניח שהמדובר על משהו שבדרך כלל אתם כן מסתדרים איתו, אבל היום לפתע לא, מה אתם עושים
אמיר

חברי אמיר:

יש ימים ויש ימים... יפה שאתה דורש מעצמך כמרצה וכמדגים אך אצל רובנו (אני מאמין) ישנם ימים בהם חוסר ריכוז מסיבה כל שהיא (עייפות או אחרת) גובר על הטוב שבנו... אמר לי פעם חבר חכם (ואמן לחימה נפלא בזכות עצמו): "רק אצל הבינוניים ברמתם, כל שיעור יציב ונטול עליות ומורדות". אני מקווה שהספקת לישון קצת... בברכה - יובל.

biker_jo

New member
"יום עסל יום בסל"

תופס תמיד ובטח באימונים. אני, הקטן, גם נתקלתי בימים ששום דבר לא מסתדר. זו תכונה אנושית ידועה.

קציצון

New member
לדעתי בתור תלמיד ולא מדריך

אם באמת לא הלך הכי חשוב שתגיד לתלמידים שלא הלך כי דבר ראשון זה שובר את האשליה שהמורה כל יכול ולדעתי זה טוב ומי שלא יהיה לא כבוד אליך אחרי כזה דבר כנראה גם ככה לא היה לו יותר מדיי כבוד אליך ועדיף מאשר תחפה על זה או יותר גרוע לא תגיד לתלמידים והם יעשו את זה רע

amir_aikido

New member
הקושי בכך הוא

זה לא קשה לי להגיד "תמחקו את זה" על משהו שעשיתי / הדגמתי. הבעיה במצבים כמו המדובר שאתה אפילו לא קולט עד כמה רע ביצעת עד אחרי שמישהו מעיר לך מהצד, אתה פשוט לא מספיק מרוכז בשביל להחזיק את הביקורת העצמית
זה מה שקרה לי אתמול
והכי מעצבן זה שאני עדיין לא מצאתי את הזמן להשלים את שעות השינה החסרות להגיע לתפקוד אופטימלי ... אמיר

תמירי

New member
ריכוז באימונים

נושא הריכוז באימונים מטריד גם אותי מאד. היו אימונים שאליהם הגעתי מהעבודה לאחר יום משוגע וממש כל מה שביקשו יצא הפוך ואז אתה פשוט לא מבין מה קורה! אכן בעיה גדולה לאלה מביננו שבאים לאימון ישירות מהעבודה. לאחרונה שהאימונים עברו לשעות מאוחרות יותר אני מספיק להגיע הביתה ולנוח משהוא כמו חצי שעה עד שעה ואז האימון ממש נראה אחרת. חוץ מזה אנחנו גם בני אדם המושפעים ממצבי רוח יום שהוא "נאחס" בעיות בבית ובעבודה בעיות במדינה וקצרה היריעה מלפרט. לכן צריך כמו שנאמר להיות מספיק גדולים ותמיד ללכת עם הפנים קדימה. הרי הלימוד והאימונים הם במשך שנים אז מה זה אימון אחד או שניים שלא כל כך הלך. אימונים מהנים לכולם

מריושי

New member
במקרים כאלה

אפשר רק ללמוד יותר על עצמך איך אתה מתפקד במצבים שונים (עייפות, חוסר ריכוז) להסיק מסקנות, ולנסות לשים לב לזה בפעם הבאה כדי להתמודד טוב יותר. לא משנה באיזה דרגה אתה וכמה נסיון יש לך תמיד אתה מגלה ולומד על עצמך דברים חדשים

ואני שואל כמתאמן

כמתאמן גם קורה לי שאני בא בלי ריכוז מסיבות כלשהן שאלתי היא מה עושים?

budoka

New member
לאמן את כושר הריכוז

כשאני מגיע לאימון עייף ו/או לא מרוכז (וזה לא ממש נדיר), מה שקורה זה שאני פשוט כופה על עצמי להתרכז ב-"להתרכז". זה האימון שלי לאותו יום, לשים לב לכל תנועה שנלמדת. אז ביום כזה התנועות שאני עושה יוצאות אולי "מכניות" מדי וברמה בינונית, אבל לפחות התאמנתי למרות הכל, ובשיעור הבא יהיה לי הרבה יותר קל לשאוב מקסימום מידע מכל תנועה מאשר אם לא התאמנתי. בקיצור, עבדתי על החולשות שלי.

אתמול העברת אימון

אמיר פשוט מאוד הרמה שלך עדיין נמוכה מדי. שלא יהיו לך יומרות. רק אימונין יביאו אותך לידי כך שתהיה מורה טוב שגם מסוגל לבצע את כל מה שתורתו דוגלת בו. בינתיים תלמד לקח ואל תלמד יותר דברים אשר עדיין מעבר ליכולתך ! אין זה נכון ואין זה מכובד. פלאש.

נראה לי שלא הבנת את הסיטואציה.

ראשית, אולי שמת לב שאמיר העביר אימון במקום המורה שלו? הוא לא מחזיק קבוצה ואין לו שום יומרות. קורה שהמורה נעדר, ותלמידים מתחילים יחסית מעבירים אימון, כי אין אף אחד אחר. שנית, לכל מורה יש ימים טובים יותר וטובים פחות. למשל, כשנבי וורל העביר את הסדנא האחרונה שלו בארץ, הוא הגיע לאימון הראשון ישר מהטיסה. ברור שהריכוז שלו לא היה במיטבו, והרגישו את זה. אז מה? הוא צריך להפסיק ללמד? אחרי שלושים שנה ודאן 6 הרמה שלו עדיין נמוכה מדי? בקיצור, אין זה נכון ואין זה מכובד להעביר ביקורת כזאת על בן אדם שאתה לא מכיר בסיטואציה שלא הבנת.

אין הכוונה כאן לביקורת אישית

וסליחה אם כך זה נראה. מיתר, הכוונה שלך טובה ונחמד מצידך לגלות סימפטיה ולמקרה שאירע לאמיר. כולנו יכולים ללמוד מזה ואין צורך בליגלוג. וסליחה אם כך זה נראה בהודעה הקודמת שלי כאן. ולעניין: מורה בזכות עצמו, או מחליף מורה, אין זה משנה כלל. אם תלמיד שלי יחליף אותי, ויתחיל ללמד דברים שהוא עדיין אינו בטוח בהם, זה ללא ספק יגרור שיחה אישית מאוד רצינות שלי איתו ועם התלמידים. בכל אופן גם אם אתה מחליף את המורה שלך אז זה לא אומר שאתה יכול להרשות לעצמך לערוך "נסיונות". למד רק את שאתה בטוח בו. נקודה. מורה טוב הוא אדם ללא יומרות. מורה צריך להכיר את יכולתו להיות מודע למה שהוא יכול להדגים ולבצע. נבי ווראל נראה אולי עייף אבל הוא לא "פישל" באף טכניקה. ואם כן אז מסתבר שגם הוא לא "חף מפשע". בכל אופן, נבי סנסי הוא מורה עם תנועות ברורות ומדויקות, מה שעושה אותו למורה שקל ונעים ללמוד ממנו. איש נפלא. ואמיר, אל תעלב, אני בטוח שכל מקרה כזה רק תורם לנסיונך. נסיונות תעשה באימון עם חבריך ולא כאשר אתה מלמד.

amir_aikido

New member
מסכים, למרות שלא הבנת את הסיטואציה

ראשית פלאש - אתה צודק : אסור ללמד משהו שאתה לא מבין אותו, לא עושים ניסויים על תלמידים ובעיקר לא מלמדים את התלמידים טכניקות שאינך שולט בהן. (כעקרון - יש לפעמים נסיבות יוצאות מהכלל אבל אז ראוי שהתלמידים ידעו שזה היה ניסוי). אבל זו לא היתה הסיטואציה בכלל
: לא לימדתי טכניקה חדשה, ובטח שלא המצאה שלי, על הטכניקה באותו השיעור התאמנו כבר עם המורה יותר מפעם אחת, וגם לא היתה שום בעיה בשלב הטכניקה. עבדנו על מצב של חצי קרב, אחד תוקף ואחד מתגונן - זורם עם התוקף, נע, ומנתב אותו לתוך טכניקות כשהוא מצליח. לפני התחלת התירגול נתתי הדגמה של התרגיל, השתמשתי לשם כך באחד השחורות האחרים ודי זרמנו ביחד, כך שלמרות שלא הייתי בשיאי, התרגול היה סביר. אחרי כמה סיבובים ראיתי שהקבוצה צריכה מנוחה והיו לי כמה הערות לתיקונים. בחרתי תוקף די קשה (בחור מתחיל, מאוד מסיבי ולא כ"כ רגיש) ורציתי להדגים איתו את הרעיונות של תנועה וזרימה, וכאן כשלתי : במקום לזרום באופן רציף, נתתי לעצירות של התוקף לעצור גם את התנועה שלי והפכתי למטרה סטטית, הורדתי ידיים למטה במקום לשמור אותן לפנים, חסמתי במקום לזרום, ואם כבר חסמתי, עשיתי זאת בזווית לא מדויקת של היד, לא הוצאתי משיווי משקל ... מאוד יכול להיות שחלק מהטעות היה גם בבחירה של אוקה לא מנוסה כדי להדגים. אחרי האימון כשדיברתי עם מתאמנים אחרים והחלפתי רשמים, הם העירו שאוקה התעלם לחלוטין מסימוני אטמי שהיו בפנים. אבל זה לא שינה את ההרגשה שלי, שאני לא הייתי טוב מספיק, ובכך אני שוב מסכים - אני עדיין צריך לשפר את הרמה שלי - אף פעם לא אמרתי או חשבתי אחרת. אמיר

valera

New member
פן אחר

שלום, ביקום הכל קשור לכל. לגוף האדם יש מחזוריות. ב 26-27 למאי הירח היה מלא ובנוסף היה ליקוי של הירח. השפע פזה של ירח על מצב גוף נבדקה מדעית. אתה יכול ללכת לחיפוש ב MEDLINE ולהתעניין. בקיצור, בטווח זה עולה עצבנות, גירוי יתר של מערכת העצבים וכו´. יום לא טוב להדגמה (אותם ימים צריך להיזהר בנהיגה). קיים גם חישוב של ביוריטמים אישיים - מצב גופני, שכלי ורגשי - לפי תאריך לידה. אני יכול לבדוק אותו בשבילך. בנוסף, אייקידו (לפחות גרסה נוכחית בדו-ג´ו) הרבה יותר אומנות מלחימה. במצב של אייפות במערכת העצבים בגוף "נדלקים" רפלקסים מוטוריים השייכים למין האדם. והם: להכות/לקרוע, לקפוץ חזק הצידה/אחורה וכו´. אייקידו לא בנויה על הרפלקסים האלה (חושב שדייטו-ריו כן). האוקה תקף אותך כמתחיל - ז"א באופן טבעי כמו ברחוב. נא לקבל כביקורת בונה.

בסדר אבל

הגישה שלך מצויינת אבל יש רק עניין אחד. לדעתי, כאשר אתה מלמד, בין אם זה לימוד טכניקה, ובין אם זה ביצוע חצי קרב עם תלמידים, היה חכם ולא פיקח: פיקח ייודע איך לצאת מהבוץ חכם לא נכנב אל תוכו. בקיצור, מורה מתחיל, רצוי שיידבוק בטכניקות בסיסיות. זה טוב בשבילו וכבובן טוב לתלמידיו. לא אהבתי שעשית שימוש לגבי עצמך במילה "כשלתי". אני חושב שהמילה כישלון היא חמורה בהרבה ממה שקרה לך. מעידה קלה אבל לא כישלון. בהצלחה בדרך, פלאש.

פלאש גורדון פלאש...

פלאש ידידי, קודם כל, ברוך בואך לפורום
שנית, נראה לי שאתה מפספס משהו בהודעה של אמיר - הוא סיפר על מקרה שקרה לו בשיעור שנבע כתוצאה מחוסר ריכוז ומעייפות גופנית, לא בגלל שהדגים טכניקה שאינו שולט בה! כולנו מסכים לדעתך, שמדריך שלא שולט בטכניקה, ראוי שלא ידגים אותה, אבל לא בזה מדובר במקרה הנ"ל מקווה שהבנת את הנקודה, ושלא תראה שאת כהתנשאות מצידי. סלבו.

יש משהו במה שפלאש גורדון רוצה אולי

נראה לי שבכל זאת כאשר אתה מלמד (ולא כל כך משנה אם אתה מחליף מורה או מורה עצמאי) כל מה שאתה עושה במהלך השעור משמש דוגמה לשאר. בכל אופן פלאש הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה.(יופי של סרט אגב)

בחירת אוקה

אחת הבעיות העיקריות שבגינם ההדגמה לא הצליחה, היתה בחירת האוקה. בד"כ, שמדגימים תרגיל כלשהו, לוקחים את התלמיד הבכיר שישמש באוקה, בעיקר משום שהוא מבין את הנדרש ממנו ורמת ההבנה שלו את התרגיל יותר גבוהה (מן הסתם, משום שכבר תירגל אותו). לעיתים לוקחים אוקה שהוא לאו דוקא התלמיד הבכיר בקבוצה, כדי שיהיה יותר נוח להדגים תרגיל ספציפי, שמתאים לסיטואציה או למבנה גוף מסוים. בד"כ, כשאני מדגים תרגיל על תלמיד מתחיל, אני עושה זאת בכדי להראות (דרך התרגיל), שלמרות שהאוקה לא כ"כ מבין או לא כ"כ משתף פעולה - כי הוא עדיין צריך להשתחרר, ולא תמיד חושב כאיש קראטה - התרגיל עדיין עובד, או במקרה שרוצים להדגים יעילות של הטלה או טכניקה מול כוח, אז לוקחים אוקה גדול מימדים. בכל מקרה, אם יש חוסר ריכוז מסוים, עייפות כלשהי, או סתם חוסר ביטחון עצמי/בתרגיל (בעיקר למדריכים מתחילים או חסרי נסיון) - אז עדיף לקחת אוקה שנוח להדגים עליו, ושלא יתעלם מהסימונים שמסמנים לו (כמו במקרה שלך, עם האטמי שהיו בפנים).

avima

New member
דעה קצת שונה

יש לימוד ויש לימוד. אין ספק שכאשר מאמן אומר - זו הטכניקה ממני תראו וכן תעשו עליו לבצע את הטכניקה בצורה הטובה ביותר. לעומת זאת אני לא חושב שיש בעיה ללמד נושא\טכניקה שהמאמן עצמו אינו שולט בה עד הסוף (לדוגמא בעיטה עם פליק פלאק לאחור שהמאסטר בן ה 88 לא מסוגל לבצע בצורה אופטימאלית). לבעיה יש לפחות 2 פתרונות לבחור מתאמן שיודעים שמסוגל לבצע זאת טוב ולהסביר על ההדגמה שלו להדגים בכול זאת ולסייג זאת ע"י הצבעה על הנקודות החלשות בביצוע הספציפי הפתרון תלוי בקבוצה שבה מאמנים ומערכת היחסים בין המאמן למתאמנים. יתר על כן אני גם לא מוצא פסול שהמאמן יאמר - תשמעו אני לא סגור עד הסוף לגבי טכניקה מסוימת - בואו נבדוק ביחד ותתנו לי חוות דעת (כמובן שלא עם מתחילים אבל קצת אחר כך).

למעלה