רייקי-ויהדות

israel41

New member
רייקי-ויהדות

שלום לכולם , אני מתעניין ברייקי ורציתי לדעת האם זה לא מתנגש ביהדות תודה

dudi adler

New member
מעט על רייקי ויהדות

שלום לך ישראל41 מצרף לכאן קישור למאמר שכתבתי בעניין הילות. ישנה התייחסותי לרייקי ויהדות בטוקבק מס' 15, תחת הכותרת:'רייקי ויהדות' ומצורף שמי -דודי אדלר לשם מקווה שיהיה לעזר דודי

dudi adler

New member
מקווה שעכשיו הקישור יעבוד

http://www.nrg.co.il/online/15/ART1/590/557.html דודי

dudi adler

New member
אוריאל

בטח שאפשר. מה הפרוצדורה? דודי

israel41

New member
ממש מדהים

תודה לך אורית בתוך האתר יש קישור לאתר אחר שאפשר לראות ההילה שווה הצצה http://altv.shemayisrael.com/movie-0118.shtml

שלום דודי../images/Emo140.gif

קראתי את המאמר על ההילה ומאוד מעניין. שמעתי גם הרצאה של רב, שקריאה בספר קדוש, ובמיוחד בתהילים מחזקת אותה. את זה הוכיחו בצילום קרנליאני. רציתי לשאול אותך, מה מקור ההילינג היהודי ? אני מכירה מישהי שלמדה את קבוצת החמש ומטפלים בהילינג דרך ע"ב שמות, וגם דרך הספירות- , המקור של קבוצת החמש, לא ממש מאמינים באלוהי היהודים. אז כבר ממש מבלבל כל השמות המיוחסים לרייקי ולהילינג. שהרי יש כמה סוגי ריפוי אנרגטיים שנקראים הילינג- כולל הילינג רוחני שמלאכים מטפלים יחד עם המטפל, אזי גם זה הילינג יהודי. רבנים לא מעטים מטפלים באנרגיות לעיתים מתוך מילות קודש. משום מה לא ראיתי מאמרים שלהם. ובכל זאת מהו הילינג יהודי ? אשמח לקבל תשובתך. באהבה
אריאלה

israel41

New member
חקר האמת

שלום לך דודי אני מתעניין ברייקי , ואני דתי כל הזמן מנקר לי בראש הנושא האם זה נוגד ההלכה או לא , זה בא מצד הקדושה או מצד האחר? מה זה הסמלים שכל הזמן מדברים על זה , ולמה מדליקים נר האם מזכירים שמות שלא מתאימות לדת היהודית אני מבין שאתה עשית כבר מחקר על זה אודה לך מאד אם תעזור להגיע לחקר האמת תודה

dudi adler

New member
ישראל

האם חיבור לאלוקים במטרה לקבל ממנו ריפוי,אהבה וכדו' הוא הצד האחר? האם העברת הדברים אותם ביקשנו מאלוקים, לזולתנו בעת הטיפול הוא הצד האחר? זה מה שעושים ברייקי... אין עניין להדליק נר ברייקי, יש מטפלים המדליקים נר מסיבות שונות. אין זה קשור לרייקי. לא מזכירים ברייקי 'שמות'. יש מטפלים האומרים את שמות הסמלים בעת הטיפול. הסמלים הם כינויים לצורות שונות של עבודה עם אנרגיית הרייקי. הם מסמלים מקטעים שונים של האנרגיה , כגון אנרגיה הנחוצה לטיפול רגשי,לטיפול פיזי ולשליחת רייקי למרחקים. נראה שאין קשר מחייב בין הסמלים לרייקי. כנראה אוסואי שגילה את הרייקי חיפש דרך ללמד את תלמידיו לעבוד עם האנרגיה. מי שלא הבין זאת באופן ישיר, הבין זאת ע''י סמלים שמצא אוסוי בשיטות רוחניות שונות. כאשר הבין התלמיד את משמעות הסמל,הבין איך לעבוד עם האנרגיה.מטפלי רייקי רבים ואני ביניהם, לא משתמשים בסמלים בעת הטיפול ברייקי דודי

israel41

New member
דודי

חיבור ובקשה מאלוקים זה בסדר גמור וזה מצד הקדושה , צד האחר הכוונה לאלה הפונים לכל מיני אלילים או רוחות ומזכירים שמותיהם, בתשובה השניה שלך אתה כותב שב 5 לדצמבר יש קורס על מדיטציה , מתי יש קורס על הילינג ורייקי ? ומה זה הילינג אחד האם יש אפשרות לחוות טיפול או שתיים לראות אם בכלל אני מתחבר לזה ולאיזו סוג טיפול אני מתחבר! תודה

dudi adler

New member
ישראל

התכוונתי שברייקי , באופן כללי, החיבור הוא מצד הקדושה . 'התשובה השניה' היא החותמת של דף שליחת ההודעות שלי...לא גוף ההודעה על השאר שלחתי לך מסר אישי מפורט מאוד לפני מס' שעות. אם לא קיבלת,חזור אלי במסר אישי דודי

smile2life

New member
בפשטות רבה

מאחר והרייקי לא נחשב כדת, אין התנגשות עם היהדות... יותר פשוט מזה?

לא פשוט כלל וכלל

לא כל מה שלא נחשב כ'דת' הינו 'כשר' בעיני היהדות ו/או היהודים. הרבה אנשים למדו ברייקי לזמן את רוחם של שלושת ה'מאסטרים הגדולים' של הרייקי [אוסואי, היאשי, טאקטה] לעזור להם בטיפול. זה עומד בניגוד גמור לעמדת היהדות לגבי באיסור 'דורש את המתים'. כמו כן, שימוש בסמלים עשוי להיות בעייתי כאשר מדברים על 'סודיות' ו'כח' שיש לסמלים, שכן על פי היהדות לסמל אין שום כח ואין על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים ולא על 'שליחים' וכוחותיהם. לכן הנושא של הרייקי דורש הבהרה והשאלה הינה במקומה. הבעיה מתחילה להתעורר בכך שהתרבות המערבית מנסה לסבך כל דבר פשוט ולבטל דברים פשוטים כלאחר יד. והרייקי כל כך פשוט שזה מרתיע אנשים בפשטותו ואנשים החלו להוסיף לו תילי תילים של דברים על מנת 'למכור' את ה'סחורה' הפשוטה. במקום להניח את הידיים באהבה וחמלה אמיתי על המטופל הזקוק לכך ולבקש מאנרגיית החיים האוניברסאלית לעשות את העבודה אנשים החלו לבצע 'טקסים' מוזרים להרמת הרושם כגון שלוש נרות מול תמונותיהם של ה'שלישיה', למלמל דברים סתומים למטופל אך רבי רושם, תנועות ידיים כאלו ואחרים ל'התחברות' ועוד.... ותאמין לי שבתחילת דרכי עשיתי הרבה מאוד בירורים כדי להוציא את המוץ מהתבן כי בתחילה הרייקי ממש נראה לי כמו עבודה זרה... אז לא, לאיש המאמין זה לא פשוט כלל וכלל.... לכן חשוב להסביר כי סמל הוא רק סמל שמסמל משהו אך זה לא העיניין לכן חשוב להסביר כי 'אנרגיית חיים אוניברסאלית' לא באה מבר מינן או סיועו אלא מהבורא ולכן חשוב להפריד בין החשוב למיותר......

smile2life

New member
לתפיסתי הנושא מאור פשוט ואםילו יותר מזה

כמי שלא מתרגל את כל המצוות בין האדם למקום אלא מעדיף לקיים את המצווה הגדולה מכולם הנמצאת בספר וירא פרק יח, פסוק יט (למי שיש סבלנות שיחפש) - וכמי שלמד אצל דודי, הבנתי שאין משמעותך רבה את מי אני מזמן בכדי להעזר ב-"כוונה". אנו שוב חוזרים לדיון הסמלים, מאחר ומטרת הסמלים היא בסך הכל למקד אותך, מעין "נ.צ."המופיעים על מפה בתוואי הטיפול - אך לא חייבים להשתמש בהם. סמל, כל סמל, שווה משהו כל עוד מייחסים לו חשיבות. לכן, אין חובה להשתמש בסמלי הרייקי המוכרים, ואפשרי להשתמש בדימויים אחרים לאדם דתי יהיה יותר קל להשתמש בדימויים וסמלים מעולם היהדות, עם קצת תרגול ונסיון זה כ"כ פשוט - הכל תלוי בתפיסה. המלצתי לישראל כי לא יחשוש ללמוד את הרייקי - אין בך משום "עבודה זרה" וניתן לשלב את הרייקי יפה מאוד עם חיי דת ומסורת.

לידיעה....

בחיים לא תרגיע יהודי דתי במילים 'אל תחשוש' והוא תמיד ירצה לראות סימוכין.... ביהדות אין 'אל תחשוש - זה כשר' יש 'תראה לי תעודת כשרות' ביהדות אין 'אל תדאג אין בזה חלב' יש 'תראה לי מה זה מכיל' וכן הלאה..... אז 'אל תחשוש מהרייקי אין עבודה זרה' ... לא יעבור אצל אדם דתי מבלי לקבל הסבר מפורט יותר....

israel41

New member
אתה צודק

אתה צודק , מאד מעניין אותי הנושא של רייקי מצד שני יש לי כל מיני חששות

שאלה אליך...

האם אחרי שקראת את המאמרים בפורום על הרייקי ביהדות וכן את המאמרים של דודי האם זה ענה על שאלותיך והרגיע את החששות שלך? אם לא, המשך לשאול, חדד וכוון את שאלותיך כדי שננסה לענות לך

israel41

New member
נרות וסמלים

מה סיבה שמדליקים נרות בזמן טיפול רייקי הבנתי שיש גם סמלים מה הפשר לזה יש גם שמות שמזכירים לפני הטיפול? או בזמן הטיפול , אם כן מה זה ביהדות מדליקים נר לטובת נשמה שיתפלל עבורינו , או סתם לטובת הנשמה תודה

למעלה