רייסטלין..

D gitaL

New member
מאותה הסיבה שאנחנו אוהבים את...

חניבעל לקטר - קניבל הוא עושה את כל הדברים שאנחנו לא מרשים לעצמנו מבחינה מוסרית... זה מה שמהווה משיכה כ"כ גדולה אליו שנובעת בעיקר מסקרנות... נראה לי

לא עלי, בהחלט לא עלי.

רייסטלנד..אתר נחמד...והם צדקו, בכלמה שאמרו, אבל אני, מעריץ נלהב של גדילן קוץ רגל, ואין לי ואני לא רוצה שום קשר עם רייסטלין מאז'ר! למרות שיש לו חפצי כסף יפים...והוא פעם נתן לי אחד...טוב..לא בדיוק נתן לי...ייתכן והוא שמט את זה...האמפ! על מי אתם מסתכלים?!

תור

New member
למה רייסטלין

טוב ככה..... רייסטלין מקרין כל כך הרבה כוח וזורם גם מחוץ לספר וכאילו מושך אותי עליו... כמו הלחש שעשה על בופו... אני לא יודע..הוא מסקרן מאוד וברגע שבוא "לוכד אותך" אתה פשוט לא יכול לברוח.....

בלין

New member
רייסטלין

רשע, ציניות, אופל כולנו אוהבים אותו גם בגלל זה אבל בואו נודה, הקסם הוא מרכיב מגה-מרכזי (או כמו שאופל הגדירה את זה "הוא יכול לעשות כדור אש- איזה מגניב"). אז למה בעצם אני אוהב אותו? שלוש סיבות מרכזיות. 1)בראש ובראשונה- הקסם. כמו שכתבתי בבקורת הראשונה דמות כמוהו היא בדיוק מה שהיה חסר לי בשרה"ט. מצד שני, גם פאלין מז'אר וגם דאלאמר משתמשים בקסם, אז למה כולם מתאהבים ברייסטלין אבל לא בהם? כי היחס שלהם לאותו קסם הוא אחר. רייסטלין מקרין שני דברים, אחד: שליטה בקסם, הוא מפגין ידע אופטימלי בכל המדע הקסום. שתיים: הקרבה. הוא הקריב את עצמו, את האהבה שלו, הוא הפך את הגוף שלו (שגם ככה לא היה חזק במיוחד) למקלון. אנשים מזדהים עם ההקרבה הזאת. 2)ציניות- איזה כיף לקרוא על קצת ציניות, כתובה בשלמות. 3)הכוח האין סופי- שימו לב- מדובר פה ביצור שהגוף שלו לא חזק בהרבה משל תולעת, ובכל זאת אף אחד בכל אנסאלון לא מסוגל לפגוע בו. זה לא רק יוצר הזדהות, זה יוצר הערצה.

Nir of GondoliN

New member
רייסטלין

ההכרות בהתחלה הוא הדמות הכי מרוחקת מאיתנו. כל כך מרוחקת עד שאנחנו שונאים אותו על כך שהוא משפיל את אחיו מפחדים מהמוזרויות שלו, מתים שהוא יעוף מהסיפור כי מי צריך אותו בכלל. אחד משיאי השנאה אליו היא כשהוא נעלם עם הבועה או כשהוא עוזב את אחיו בדרכו למגדל בפלאנתאס בסוף האביב. למרות זאת יש טיפות של הזדהות איתו במשך הסיפור. הרומן אך הרומן איתו מתחיל ללא ספק באגדות. שם אנחנו נכנסים אל נבכי נפשו, אל רגשותיו. רואים שהוא רק בן אדם בו בזמן שהוא מאבד כל צלם של דבר כזה. אנחנו מזדהים איתו, אנ חנו מתים שהוא יצליח להכנס לשער ושיהרוג את מלכת האופל למרות שאנחנו יודעים שיהיה רק רע.אבל אנחנו רעים, מה לעשות. האכזבה האכזבה היא כשאנחנו רואים מה קרה לעולם, איך הוא הרס אותו בלי חמלה והכי חשוב, המוות של פיזבן. האהבה בשער אביס. החזרה בתשובה. אני בטוח שכולכם הזלתם דמעה, ובעצם זה לא המקום הראשון. גם בבישול האנבת אנו רואים מעין חזרה לאחור וחרטה של רייסטלין. ובעצם הוא הכי מרגש אותנו כשהוא חוזר בתשובה. הכי מרגש והכי מעציב מכיוון שאנחנו יודעים שכבר לא יגשים את מטרותיו. אנחנו עייפים אך מרוצים. חלקית. השיעמום בגלל שלכולנו יש את הגנים של קיטיארה אנחנו משתעממים דיי מהר מה לעשות? ולכן לא סבלנו את רייסט בלהבת הקיץ. סתם תרח זקן וחסר משמעות. כבר לא הקוסם הכי חזזק בעולם. סיכום תוך כדי קריאה מתפתח סיפור אהבה עם הדמות הזה. וכמו כל אהבה אמיתית היא מלווה באינסוף רגשות. לכן אנחנו אוהבים הכי את רייסט

למעלה