ריינהולד לוין

אורית94

New member
ריינהולד לוין

• קניגסברג - ברסלאו -ריינהולד לויןו אורית94 ו 14:05 | 24/12/06 שלום רב תודה על התשובה - אני מודעת לחומר הקיים באינטרנט המספר על סבי. הבנתי כי הוא היה ד"ר לפילוסופיה וכתב מספר מאמרים וספרים. אני מחפשת לדעת מה עלה בגורל המשפחה - לפי הידוע לי הם גורשו מברסלאו ב 1943 . נכון להיום לא מצאתי באף מקום תיעוד להגעתם למקום אחר או לנסיבות מותם. ניסיתי לחפש ברשימות גירוש שונים, באתרים של מחנות ריכוז והשמדה. עוד ידוע לי כי טרם גירושם מברסלאו, הוצע לסבי לעזוב את ברסלאו לארה"ב - ובעניין זה ישנן שתי גרסאות: האחת כי הוא סירב לעזוב את הקהילה אותה הנהיג - הקהילה הליברלית , והגרסה השניה היא כי ארה"ב סירבה לתת לו ולמשפחה אישור - ויזה. לסבתי קראו אוולין - נודה בלייפציג למשפחת כהאן - היה לה עוד אח בשם ויקטור. אין לי מושג מה עלה בגורל המשפחה שלה. לסבי ריינהולד לוין לא היו אחים - בשנותיו האחרונות , הוריו התגוררו עם המשפחה בברסלאו. תושה אורית

Ohle74

New member
לפעמים כדי ללכת קדימה....

צריך ללכת אחורה. ניסיתי למצוא מידע על המשפחה ולא מצאתי. השמות לוין וכהן הם נפוצים מדי. לדעתי אם תחפרי עמוק יותר באשר לתולדות המשפחה יתכן שתגלי מידע. כמה שאלות שאולי יסייעו: מה היה שמו העברי של ריינהולד? מה היו שמות הוריו? כך גם לגבי אוולין? האם ויקטור כהן התגורר בלייפציג? האם פנית לארכיונים או ללשכות רישום אוכלוסין בלייפציג ובמגדבורג (שם נדמה לי נולד ריינהולד) לצנטרום יודאיקום בברלין ולמכון לאו בק? בהצלחה

שלמהמל

New member
Magdeburg

את יכולה לפנות לSynagogen-Gemeinde zu Magdeburg כתובת Groespeter 1a 39106 Magdeburg אפשר לכתוב באנגלית, התשובה היא בגמנית, קיבלתי תשובה מהירה מהם.

למעלה