ריטלין

JPGR 4 ever

New member
ריטלין

יש אצלי בפנימיה תופעה של ריטלין.רציתי לשאול עם יש חוקים(יאנטי במדינה) שקשורים לריטלין או לתרופות מסוגו ואם מישהו יכול לשלוח לי אותם . בתודה מראש למי שיעזור.

noa_f

New member
מה זה "תופעה של ריטאלין"?

ריטאלין היא תרופה שאי אפשר לקנות בסופר ללא מרשם רופא.

JPGR 4 ever

New member
פשוט שמתי לב

שכמעט רבע מהקבוצה נוטלת את התרופה ולפי מה שקראתי ובדקתי זאת תרופה שמאוד מקפידים על השימוש בה, ניראה לי קצת ממוזר שמחלקים אצלינו ריטלין בפשטות שכזאת.

מה הכוונה מחלקים? יכול להיות

שפנימיה יש ריכוז גבוה של ילדים עם צורך בריטלין, אבל כמו שכתבו לך, זוהי תרופת מרשם. האם יכול להיות שהמרשמים נמצאים אצל אחד מעובדי הפנימיה?

JPGR 4 ever

New member
אז זהו שאין לי מושג

ומשום המ המדריכה שלי גם לא יודעת כלום וגם האם בית. אפשר להשיג את התרופה בדרך כלשהיא בלי מרשם?

zivadina

New member
יש הקפדה מחמירה על מרשמי ריטלין

היות שבגלל שניתן לעשות בתרופה שימוש כמו בסם, קיטלגו את התרופה בפקודת הסמים. לכן, המרשם צריך להיות כתוב לפי כללים מאוד מחמירים, הרוקח בודק במחשב מתי נלקח המרשם הקודם, ואחר כך מוציא את התרופה מן הכספת של בית המרקחת, ומחתים את מטופל על המרשם, כולל תעודת זהות, כתובת וטלפון. בנוסף, לא לכל רוקח יש הסמכה לתת סמים (וגם ריטלין). אם יש תלמידים שלוקחים ריטלין מחבר, זאת עברה על החוק.

JPGR 4 ever

New member
ואגב

עם ילד מסרב לנטול את התרופה, יש אפשרות שהאחראי עליו כגון מורה\מדריך\מנהל ירחיק אותו מהלימודים? או ינסה באופן אחר כלשהו להכריח אתה ילד לקחת את התרופה?

צימעס

New member
בעקרון (חוקית) לא,

משום שמי שמאבחן וממליץ על תרופה הוא פסיכיאטר/נוירולוג, ולא מורה (אפילו לא רופא משפחה!). בתכלס יש מצבים בהם מורים מאוד לוחצים על ההורים.

JPGR 4 ever

New member
ויש לי עוד שאלה

קצת לא קשורה אבל ובכל זאת: חיפשתי הרבה באינטרנט אחרי שני חוזרי מנכ"ל הבאים: האחד הוא חוזר מנכ"ל תשס"ג/2(א) והשני הוא חוזר מנכ"ל תשס"ו/8(א) מישהו יכול בבקשה להביא לי קישור לאותם מנכ"לים? תודה למי שיעזור.

noaagr

New member
באתר של משרד החינוך

יש ארכיון של חוזרי מנכל. אפשר להוציא משם. כרגע אין לי זמן לשים קישור. אני אנסה בהמשך

ריטלין

ריטלין היא תרופה שנורא קשה לקבל. מקבלים רק עם מרשם וגם במינון מסויים אני מפנה אותך לפורום הפרעות קשב.

למעלה