ריטלין

marish1

New member
ריטלין

אני די חדשה בפורום כבר שמעתי כמה עצות עדיין מפחיד אותי נושא ריטלין יש מישהוא שחושב שריטלין זה לא כדאי?כי עד עכשיו מה שראיתי זה רק המלצות

ריטה ב

New member
העובדות מבוססות על הנסיון האישי

ראית רק המלצות - נכון. מכיוון שלרובנו (המבוגרים עם ADHD ו/או לילדינו עם ADHD שלוקחים ריטלין) ריטלין עוזר מאוד ולא גורם לבעיות. כאן האנשים כותבים עובדות מהשטח. לא מפרסמים ולא משווקים. ואם יש בעיות - מספרים בצורה גלויה, כדי למצוא פתרון ולא כדי להפחיד (דבר שעושים המתנגדים לריטלין). אז נכון שריטלין לא עוזר לכ 15% מה-ADHD-ים. נכון שעלולות להיות תופעות לוואי כגון ריבאונד, חוסר תאבון, כאבי בטן וכדומה. בד"כ התופעות האלה חולפות בשבועות הראשונים (אם בכלל מופיעות). לפעמים המינון לא מתאים. לפעמים (למשל במקרים של ריבאונד חמור) ניתן לעבור לתרופה אחרת (כמו סוגי ריטלין אחרים ארוכי טווח ועדינים יותר מבחינת תופעות הלוואי, אדרל או סטרטרה). בני בן ה 6 לוקח ריטלין קרוב לשנה וזה רק תורם לו מאוד! תקראי את הקישור שבהודעה של יאיר 33 מהיום: ידוע שרטלין זה ....

zivadina

New member
וחשוב לציין שאיננו מקבלים תמלוגים

מן החברות שמייצרות את כל התרופות האלו.

רונתי

New member
זה פשוט מאוד

התועלת שבו עולה עשרות מונים על כל תופעת לוואי (ולא תמיד יש). הגדולה שלו זה שאני, כאמא, מרגישה שעזרתי לבן שלי למצות את עצמו, להגיע להשגים ומנעתי ממנו את מה שהיה לי כילדה .

למעלה