ריטלין

א 4

New member
ריטלין

שלום, בני בכתה ב'. לפני כשנה הוא אובחן כ-adhd והחל לקחת ריטלין. בתחילת השנה התייעצנו ברופא המטפל (שבמקרה גם רופא התפתחותי) שאמר כי אפשר להתחיל את השנה ללא ריטלין ולראות מה קורה. לבינתיים עברו מספר חודשים והילד אינו מוכן לקחת את התרופה. ברצוני לציין כי לאחרונה החלו להגיע טענות מן המורה, וכי בננו טוען בתוקף שכאשר הוא לוקח את התרופה לא רק שאינה מסייעת לו אלא היא מזיקה לו. מה לעשות?

דליה.ד

New member
אתם זקוקים לתצפית מהימנה

אבל לפני כן, ממתי ילד בכתה ב' קובע לך, אמא יקרה, מה יקרה איתו? מי ההורה כאן? לקחת תרופה זו החלטה של מבוגרים ולא של ילד, והוא יבצע מה שהוריו חושבים שטוב עבורו. תני לו ריטלין בשבת כדי לבדוק מה "מזיק לו", אם יש לו תופעות לוואי קשות - תחזרו לרופא (שעצתו היתה טפשית למדי!), אם אין לו כלום, תחליטי מי מחליט בבית מה קורה. בהצלחה!

א 4

New member
ריטלין

כנראה שלא הבהרתי את עצמי נכון... בני התקשה לבלוע כדור ריטלין ועל כן ריסקנו ומהלנו את התרופה במיץ. נתנו את התרופה בשעה מוקדמת מכיוון שבשעה 7:00 הגיעה ההסעה לבית הספר בו הוא לומד. מכאן שעד השעה 10:00 הכל היה בסדר, אך מהשעה הזאת הדברים השתנו... ניסינו ללמד אותו לבלוע את הכדור וכאשר הצליח בכך ציידנו אותו בכדור ודרשנו ממנו לקחת אותו בהפסקה. כמובן שהוא "שכח"(למרות שהסברנו לו שהעניין יעזור לו מאוד והוא הבין וקיבל זאת. מתוך הדברים שכתבת בתגובה הבנתי שקיבלת את הרושם שאנחנו מתייעצים איתו בעניין. אבל כאשר הילד אינו בולע את הכדור כאשר האחריות מוטלת עליו לא נותר לי אלא לחזור למתכונת הקודמת שיעילותה מוטלת בספק. כמו כן אני רוצה להוסיף שלבינתיים בני הינו תלמיד טוב והקושי מתבטא בטיולים שלו במהלך השיעור ובהכנת שיעורי הבית. תודה!

danaadd

New member
התבלבלת קצת עם עניין "הסמכות ההורית

להתעלם מהקושי של הילד? זו לא סמכות הורית. אני הייתי בודקת היטב ממה הוא חושש, מה מאיים כ"כ. ייתכן והדבר מאיים על תחושת השליטה או הקומפוטנטיות שלו? ייתכן והוא חושש שהשינוי יהיה חיצוני ולא פנימי (ולכן מתנגד לכך שמשהו מבחוץ יתקן אותו ויש לו צורך לחוש שהוא אחראי לשינוי)? ואולי הוא חושש להתמכר לתרופה (ילדים מבינים ומתייחסים לאפשרות להתמכר)? ואולי התרופה סתם מרה לו? מי קבע שהדרך להחליט עבורו בלי לבדוק איתו היא הנכונה? הרי גם כך ילדים עם בעיות קשב וריכוז לעתים מוצפים רגשית. לפחות, אם אפשר לבדוק את האיומים שלהם? לו היית האמא במקרה זה, היית מקבלת עצה כזו ממישהו?

א 4

New member
ריטלין

רונתי שלום, ערכנו לו מבחן טובה לפני שנה והוא אובחן כ-adhd .

דליה.ד

New member
כיום יש סוגים ארוכי טווח של ריטלין

והם מאוד יעילים. בני בכיתה ג' ביום לימודים ארול מקבל קונסרטה וזה מחזיק עד הערב כולל שיעורי בית.

zivadina

New member
מה קרה? ה-ADHD לא עבר לו?

ההצעה של הרופא ההתפתחותי מוזרה ביותר. מצד שני, גם אנחנו עשינו הפסקות כאלו לפי בקשת הילד, אבל עם תאום עם המחנכת. תמיד חזרנו לריטלין, כי המורה טענה שהילד לא רגוע. גם הילד שלי טוען שהתרופה לא טובה לו. היא עושה אותו פחות חברותי. אבל לא שמעתי טענה שהיא מזיקה. גם לא קראתי על אף נזק. נראה לי שהילד טוען את זה כדי לא לקחת את התרופה. מה עושים? בודקים עם הילד מהן התופעות "המזיקות", משוחחים אתו על הפרעת הקשב ומסבירים לו שבלי התרופה, כבר עדיף שילך לעבוד.

שלום לך, א4 ../images/Emo140.gif

על מנת שלא יצטרך הילד להיות אחראי לנטילת תרופה בשעות הלימודים, ניתן ורצוי לעבור לאחת מהתרופות בשחרור מושהה. קונסרטה- 10 עד 12 שעות השפעה, SR- 6 עד 8, LA כמו ה-SR. במשפחתי ל-SR הצלחה מרובה, פרט לגדול אשר נוטל LA. כך יש כיסוי תרופתי לכל שעות הלימודים. ממה שלימדו אותי הילדים שלי, נזק נחשב אצלם, נזק חברתי. ה"רצינות", המתלווה להשפעת התרופה, אשר גורמת להם להראות פחות חברותיים והם נוטים לא להצטרף להשתוללויות ... ניתן להסכים עם הילד על תקופת ניסיון (לדוגמה: חודשיים), אשר בסיומה תשבו ותבדקו את חוות דעת המורה, את תחושות הילד, את התוצאות בשטח ותחליטו אתם ההורים (!), לאחר כל הנתונים האלו- מה כדאי לעשות הלאה. ילדיי חשים היטב בשיפור שמעניק להם הריטלין ובעצמם לא מוכנים לוותר על כך.

למעלה