ריטלין...

ריטלין...

בתקופה שהייתי כותבת כאן התקוממתי והתנגדתי לשימוש ברטלין
וגרמתי כאן לחברים להתקומם נגדי... כי זו היתה ראייתי
מה שחיזק את ראייתי עם השנים כאשר עבדתי בבית חולים רמב"ם
בשמירה פסיכיאטרית בנוסף לעבודה שלי וראיתי את הנזקים שבקלות הדעת דוחפים לילדים/וחולים בנוסף לזה תרופות הרגעה למיניהם

תמיד טענתי שלצערינו לא מטפלים בבעיה אלא דוחקים אותה
כמו כשיש חום כשהגוף חולה ונותנים לנו אופטלגין או דקסמול
להורדת חום אבל לא מטפלים בסמפטום...

היום ממש במקרה נתקלתי סוף סוף באיש חכם ואלה דבריו תקשיבו...

http://www.baba-mail.co.il/video.aspx?emailid=37426

את טועה. וגם הבחור.

כדאי ממש ללמוד את המחקרים העדכניים ביותר.
בחקר המוח יש המון גילויים חדשים והמחקר מאוד מתקדם. ולמחקר המוח אין קשר לריטלין בכלל.
אבל מחקרי המוח החדשים מראים כי יש תופעה שנקראת בעיית קשב. והיא גנטית. יודעים אפילו מהו הגן שגורם לכך.
ויודעים שהבעיה נוצרת מחוסר דופאמין במוח. יודעים היום שיש מספר הפרעות קשב מסוגים שונים בהתאם לחוסר של הדופאמין במיקומו במוח. לכן גם יש מספר סוגי ריטלין. מלקם היום כבר לא עשויים מקוקאיו אלא מחומר דופאמיני סינתטי, בדיוק כמו כל הויטמינים הסינתטיים שטובים לגוף שלנו כמו הטבעיים.
&nbsp
מצד שני, גם הריטלין המקורי הישן, לעומת תרופות אחרות, לא משאיר בגוף תופעות לוואי ולא משנה ממה מפיקים אותו. שום תופעות לוואי - התרופה פגה לגמרי! אין שרידים בגוף. בדיוק כמו שאנחנו אוכלים פרג למרות שהוא המקור להרואין. עושים בחומר מניפולציות.
&nbsp
לעומת זאת, בצד השני יש רווח מוכח:
מי שאינו מסוגל להתרכז ויכול עכשיו לעשות זאת - יכול ללמוד, להתקדם, להיות בפוקוס ולנצל את היכולות שלו, לעומת הרגשה של חוסר מסוגלות, הרגשה שאני לא שווה וטיפש.
מחקרי אורך רבים מראים שילדים שהיו זקוקים לריטלין ולא נטלו אותו נטו לאלימות, לדימוי עצמי נמוך, לעבריינות, וגם אם לא - לא הצליחו לשמור על עבודה לאורך זמן, לא הצליחו לשמר מערכת יחסים לאורך זמן (אולי כולנו פה צריכים ריטלין
), ולא היו מרוצים מחייהם.
מה עדיף?
&nbsp
&nbsp
ועוד - האם כשהרופא נותן למישהו תרופות להרגעה שהן ממכרות? או צרופות לסכרת שאחר כך הגוף לא יכול להתקיים בלעדיהן? או תרופות לאסטמה? או נגד אלרגיה - שהן תרופןת שמדכאות את המערכת החיסונית - האם אנחנו נגיד שלא ניקח?
זו הסיבה שיש רופאים שלמדו ולומדים כל העת. אנחנו אמורים לסמוך עליהם. אם אנחנו אלה שמחליטים איזו תרופה לקחת או לא - אין צורך ברופאים. מאוד פשוט.
&nbsp
&nbsp
לסיכום,
לי נראה שהאדון בסרטון שלך - הוא זה שרוצה למכור משהו במקום ריטלין. רוב המתנגדים לריטלין הם האנשים שמוכרים לנו משהו "טבעי" במקומו. משהו הרבה יותר יקר בדרך כלל, שלא נבדק מדעית בדרך כלל, ושברוב המרים הרבה הרבה הרבה פחות יעיל.
&nbsp
לבריאות
&nbsp

חבל שאת לא מוכנה...

לראות ולקבל שלקחו סוג של טיפול "ריטלין" ומשתמשים בו ומקשרים אותו
לכל סיטואציה, כשיש לילדים/מבוגרים אי שקט, קשב וריכוז, אלימות וכו'
ואתן לך דוגמא: את ילדי הגרושים...

לא מעט מההורים הגרושים או בתהליך הגירושים נותנים לילדים שלהם ריטלין
או שהמחנכת ממליצה עקב אי ריכוז ושקט של הילדים שאינם ממושמעים בכיתה
או ההורים עצמם מתלוננים שהילדים שלהם היפרקטיבים או אחוזי כעס, אלימים
וכו'... ומבקשים עזרה וטיפול בילדים.... ומה ממליצים להם?...ריטלין

ל מ ה ?......

למה ריטלין (סמים) כדי להשתיק ולהרגיע אותם דרך טיפול תרופתי
ולא חושבים אולי זו תוצאה של בעיה נפשית עקב המתח והשינויים שהילדים
חווים בתהליך הגירושים של ההורים שלהם, כשהם סופגים את המתח של הוריהם,
את חוסר השקט שלהם שמדבק ועובר אליהם, את המצוקה וחוסר האונים, והפחד
שאוחז אותם עקב הסיטואציה.... ואין להם שום מחשבה לטפל בנפש שנפגעה
או בטריגר שיצר אי שקט וריכוז אבל מיד קופצים על הטיפול שזמין ופותר כל
מאמץ... ריטלין.... זה מכעיס אותי ואף מקומם... כמה אנשים וילדים פגועי נפש
או במשבר נפשי מיד דוחפים להם ריטלין .... גם שיש ילדים אנרגטים עם שמחת חיים, שבמקום למצוא להם חוגים ועיסוקים שבהם ישחררו את האנרגיות,
משתיקים אותם עם הטיפול התרופתי... ריטלין

העלית כמה סירטונים כמו של שולי שיינוולד שהרצתה על ליקוי בקשב וריכוז,היא מתארת את המצוקה של הילדים ועל לקוי קשב וריכוז כתסמונת...
והיא מעלה טונות של תיאוריות והפכו את המצוקה שלהם אפילו לתסמונת,
והיא ממשיכה לציין ולהודות שזה נשמע מבולגן איך שהתיאוריות, והמחקרים
מתארים את הסיפטומים של התסמונת לקטגוריות ושאין הגדרה אחת חד משמעית
לתסמונת הזו כלל

בעיניי אפשר לטפל ברוב המקרים בדרך אחרת ולוא דווקא בריטלין...
וזו רק דעתי.

ולמה?.... כי הפכו כל התנהגות (גם הנורמטיבית של ילדים) כשלילית,
וחיפשו להצדיק ולצרף לאחת הסימנים של התסמונת....
כל הכבוד למחקרים והלמידה על התסמונת.... המצחיק שחיפשו טיפול תרופתי בלבד
לא שמעתי בשום/ ואף לא אחד מהמרצים או המשתפים מה הסיבה
אלה רק על הסימפטומים והתיאוריות... וכמובן על ההתמודדות...

Rtitan

New member
ריטאלין ממלא חסר אורגני ( כמה פעמים יתנהל הדיון הזה כאן?)

מאחר וריטלין ונגזרותיו נחקרים כבר יותר מחמישים שנה, התרופה מוכרת מאד, נוסתה בתנאים רבים ועל מספר עצום של נבדקים.
החומר הפעיל - מתילפנידט - ממלא חסר שקיים במוח של מי שסובל מ-ADD ו-ADHD וריטלין עוזר לו. שום טיפול "אלטרנטיבי" לא עוזר באותה מידה שריטלין עושה זאת. מאחר והחוסר הוא אורגני, של חומר מסויים במוח - רק הכנסת אותו חומר כתרופה תסייע. ממש כמו שאינסולין יוריד את רמת הסוכר של מי שסובל מחסר בהפקת אינסולין על ידי הלבלב.
&nbsp
לגבי מ"הרגעת ילדים": התרופה מנופקת על פי חוק הסמים ולכן הביקורת עליה הדוקה מאד.
אדם שסובל מהפרעות קשב וריכוז כתוצאה מגורמים אחרים (כמו גורמים רגשיים וסביבתיים) - ריטאלין לא יעשה ולא ישפיע עליו במאום. מי שהתנהגותו אינה נורמטיבית כתוצאה מסיבות אחרות - ימשיך להיות "לא נורמטיבי" גם אם ייטול את המינון המקסימלי שלה (אולי אפילו יזכה לתקופת דיכאון).
זו תרופה יעילה מאד למי שהיא מתאימה, עמדה במחקרים רבים מאד ובהצלחה גדולה והיא הוכחה כמשפרת את איכות החיים של מי שזכו ב-ADD ו-ADHD בצורה שקשה מאד לתאר.
&nbsp
&nbsp

הנושא תמיד ראוי להתנופף כאן ובכל מקום....

אני מסכימה איתך שאולי הוא טוב לאחוז מסויים עם הפרעה מסויימת
אבל אני מקווה שאת מודעת שמחלקים את הריטלין גם לילדים שיש
להם סיפטום טבעי לילד נורמטיבי שהכלילו אותו בתסמונת ADHD
והוא זמין ולא ממש פותרים את הבעיות הנפשיות של הילדים
בטיפול בפסיכולגי אלא בטיפול תרופתי ריטלין.... ואסור להתכחש לזה.
&nbsp
**** לפורום נכנסים או מציצים כל ום חדשים וזה בסדר לחזור על נושאים כאלה חשובים.

Rtitan

New member
פיקוח ותשומת לב:

אם יש הורים שמאכילים את הילדים שלהם בריטלין רק כדי להרוויח שקט תעשייתי בבית ו/או בביה"ס, אז יש בהם משהו מאד מקולקל.
ריטלין לא "מחלקים" - זו תרופה שנמצאת תחת חוק הסמים ואם מישהו מחלק את התרופה הזו שלא על פי בדיקה ואיבחון, כמוהו כסוחר סמים. זו לא מדיניות של גוף עליון כלשהו. גם מריחואנה ניתן למצוא בצורה לא חוקית (בנתיים) אם מחפשים.
&nbsp
בשנים האחרונות מתברר שהמצב הוא (היה) הפוך: לבני דורי לא חלמו לתת תרופות. קראו לנו "עצלנים", "רחפנים", "יש לו קוצים בתחת" ואמרו שלא יצא מאיתנו כלום. חשבו שזה נובע ממשהו רגשי ושלחו לטיפול כזה או אחר והרבה שרלטנים ומורים פרטיים עשו על ההורים שלי הרבה מאד כסף. זה לא עזר - אני בכלל לא בטוח שיש לי תעודת בגרות.
רק כשהבינו שיתכן שמדובר בלקות אורגנית ובדקו ואיבחנו, התברר ש... הידד על המצאת הריטלין - פרס נובל הייתי נותן לו.
&nbsp

ומאז השימוש בו התקדמת?

בינינו עדין לא משוכנעת שהיה צריך ליטול טיפול תרופתי בכל אחד שיש לו קוצים בתחת
או מרחפים או עצלנים.... זו הבעיה שלוקחים דפוסי התנהגות ומכללים אותה לתסמונת
ADD-ADHD לא כל אחד במצבים האלה צריך לפתור עם טיפול ברטלין.
וזו רק דעתי.

לא מדובר על קוצים בישבן

או רחפנות.
מדובר על בעיית קשב שהיא משמעותית לחיים.
&nbsp
תנסי לחשוב על עצמך מתפקדת כשאת לא מסוגלת להיות מרוכזת בכלל. אפילו לקשור את שרוכי הנעליים זה כמעט בלתי אפשרי כי כשאת קושרת את השרוכים באותו זמן בדיוק עברה ניידת עם סירנה בשכונה והסבה את תשובת ליבך, הילד בכה בחדר השני ואת קמה אליו עם נעל לא שרוכה, ובדיוק גם מישהו צלצל בפעמון הדלת ואת רצה גם לכיוונו.
&nbsp
עם ריטלין את הסירנה של המשטרה תשמעי אבל לא תתייחסי, תסיימי לשרוך את השרוך ותרוצי לילד וך שאת צועקת "רגע" למי שנמצא בדלת. כי הקשב מסודר.
מה שנראה פשוט לאדם שאין לו בעיית קשב לא פשוט עבור מי שיש לו בעיית קשב.
בדיוק כמו שלא תבקשי מתלמיד שצריך משקפיים להתאמץ ולוותר על משקפיו כי אז העיניים שלו "יתאמצו" לראות.
&nbsp
קשה להאמין כמה קושי יש להבין את בעיית הקשב.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

א. על ריטלין ממליץ אך ורק

רופא: נוירולוג או פסיכיאטר
&nbsp
ב. ריטלין הוא לא טיפול בבעיה ריגשית עקב גירושין או כל סיבה אחרת, אלא בהפרעות קשב. נכון שכאשר עושים אבחון הרבה פעמים מתברר שלא מדובר בבעיה ריגשית כמו שחשבו אלא בבעיית קשב.
&nbsp
ג. ישנן בעיות נוספות בלימודים כגון דיסלקציה, דיסקלקוליה, דיסגרפיה ועוד כל מני דיס- אחרים. הטיפול בהם אינו ע"י ריטלין ואינו קשור לדיון, אלא ע"י שיטות הוראה שונות. לכן עושים אבחון פסיכודידקטי שיראה מהי הבעיה. כשיודעים מהי הבעיה - יודעים מהו הטיפול המומלץ.

למעלה