ריטלין

softouch

New member
ריטלין

כמוסות LA אפשר לאכסן בתוך ארון הבגדים? זה קר ויבש..או שצריך לשים במקרר?
והאם זה נחשב למנה עודפת\כפולה או מסוכנת אם באופן חד פעמי (בטעות!) נקלח באותו יום 2 כמוסות של 20LA ?
מתי זה נחשב למנה עודפת\מסוכנת? מה הגבול מבחינת מ"ג ביחס למשקל?
אני לוקחת קבוע מינון נמוך (אני יודעת ש20 LA נחשב נמוך ביחס לגיל ומשקל שלי).
(לבת 24, משקל קצת פחות מ50)
זה נורמלי שיש תחושת יובש בפה, חוסר ברוק, צמא מוגבר, העדפה למזונות לחים ומתוקים?

אני כן אוכלת במהלך ההשפעה (אבל דברים קלים, כמו- סנדוויץ, מעדן, פירות, חטיפי אנרגיה, קורנפקס, אגוזים).
האם יכול להיות שבאיזה שהוא גיל כבר לא יתנו לאדם מבוגר לקחת ריטלין?
אני סטודנטית ויש לי עוד כמה שנים ללימודים. ואני מרגישה שחייבת את זה גם בשביל עבודה

תודה

צום קל לצמים
וגמר חתימה טובה

zivadina

New member
כדאי לשאול את הרופא בסופ"ש

המינונים שכתבת אינם נחשבים גבוהים או מסוכנים במידה שיש לך מרשם רופא לשימוש ב-LA.

תחושת היובש בפה היא נורמלית, וההמלצה היא לשתות מים במהלך השפעת הריטלין, כדי לשמור על לחות הגוף.

ככל הידוע לי, לא מפסיקים נטילת ריטלין בגלל גיל אלא בגלל מצב בריאותי: בעיות בלב, בעיות פסיכיאטריות, לחץ דם.

softouch

New member
תודה

האם מוכרת תופעה (לא על ריטלין) של תזוזתיות של הרגל\יד וכל הזמן תזוזה במקום, כאשר יושבים למשך שעה+ ?
כשהיתי בסרט, וגם בשיעורים, אני מרגישה דחף כל הזמן לנדנד את הרגליים, או להרטיט ברך, וצורך להתעסק במשהו עם הידיים וכל רגע לשנות קצת תנוחה, ובכללי הרגשה של "בעונש" כשצריך לשבת הרבה זמן בלי לזוז (כן גם בבית קולנוע! ובסרט ובשיעורים). פשוט שונאת לשבת במקום ואוהבת לקום ולזוז ולטייל, בכל מקום שבו נמצאת. וכל דבר שאני מתחילה לעשות, תוך כדי נזכרת במשהו אחר לעשות ועושה גם אותו, ואז יש לי 4 דברים שהתחלתי לעשות במקביל ולא סיימתי. אני גם זזה מצד לצד תוך כדי שינה. ובנסיעה באוטובוס שעורכת שעה+ אני לעיתים קמה ומעדיפה לעמוד\"לטייל" ולא לשבת כל הנסיעה...
ואנשים מעירים לי שתוך כדי שיחה, אני קופצת נושאים, מחליפה רעיונות , בלי הקשר...אבל אין לי בעייה לחזור גם לנושא הקודם.
כל זה בלי ריטלין.

softouch

New member
חשבתי

שהייפר זה כאשר יש ריצות וקפיצות.....כמו של ילדים שטסים וקופצים ומשתוללים בלי הפסקה
טוב לדעת
תודה!

zivadina

New member
הסטיות בשיחה ובמחשבה הן בגלל הפרעת קשב

יש חשיבה אסוציאטיבית יותר מאשר הגיונית.

למעלה