זה לא בדיוק מקרים חריגים. הLA עם פחות תופעות לואי, עולה 30 כמוסות כ 100 ש"ח, לעומת רטאלין רגיל שקופ"ח מסבסדת ועולה עשירית. תופעות לואי לא נעימות. היא אומרת שזה משפיע 7-8 שעות.
והבת שלי SR... שניהם דוחים לי את ארוחת צהריים עד אין קץ, אם כי הבת זה אף פעם לא משפיע עליה ) אז אם איבורי פצח בדיאטת ריטלין, בטווח של החצי שנה הקרובה, צפויה לו ירידה חדה )
לפי הבת שלי ריטלין 10 משפיע מקסימום שעתיים ורטאלין 20 4-5 שעות. המינון שהרופא נתן היה לפי משקל גוף. ואפשר לשחק עם זה לאיזה זמן השפעה שרוצים. אם זה רק להכין שעורי בית, לוקחים 10 ואם ליום לימודים לוקחים 10+20 או ריטלין LA שהוא 30 בשחרור מושהה.
כן זה עושה לחץ במוח.... אם זה ריטלין רגיל אז כשההשפעה פגה יכולה להגיע תחושת ה"ריבאונד" שזה יכול להתבטא בעייפות או בדכאון.... תחושת הלחץ במוח יכולה להפוך גם לכאב ראש גם אני ניסיתי.לי זה לא עשה טוב. והקונצרטה בכלל דפקה לי את המוח לא יכולתי להכניס אוכל לפה מהבוקר עד הלילה....פשוט נורא. כנראה שזה גם ענין של מינונים וגם של התאמה לסוג ההפרעה ולסיבה שבגגללה היא קיימת להפתעתי גיליתי שהפרעות קשב וריכוז עלולות להגרם גם בגלל סיבות פיזיולוגיות שונות כמו למשל פגיעה או הרעלה בכבד!!!בכיס המרה או בכליות..... לרופאים אין בעיה לתת מרשמים לתרופות כי הכל עובד על נסיון וטעייה.....
פחדתי לתת לבת שלי כי חשבתי שחשוב יותר למצוא מהי הסיבה לאיך שהיא מרגישה ומתנהגת ולא סתם לדחוף תרופות מה גם שהלכתי לשני רופאים והיו חילוקי דעות ביניהם.... אז ניסייתי בעצמי. ואז נתתי לבת. אצלה הריטלין הרגיל הגביר את ההיפר והקונצרטה גרמה לה לכאבי ראש בלתי נסבלים שהיה לה קשה אפילו להירדם בגללם.... גם ככה היא היתה סובלת מכאבי ראש ואז הבתי שכנראה שיש לה סיבה גופנית להיפר.... הקונצרטה גם עשתה אותה חולה אז כרגע שלשת הנסיונות הראשונים נכשלו היא דווקא מצליחה להתרכז בלימודים טפוטפו.... מאד אנרגטית מלידה.... לא נראה לי שלתת לה ריטלין שידכא אותה זה רעיון טוב כשלא אוכלים יש כאבי ראש הריטלין מדכא תיאבון אז נדמה לי שזה לא מתאים לה....