ריטלין

amitos3

New member
ריטלין

שלום! האם מישהו מקצועי יכול לרשום לי את הפלוסים והמינוסים העיקרים של התרופה ריטלין הפשוטה 10 mg והאם שימוש בה לא באופן קבוע יכול לפגוע? המון תודה..

TheGreatNut

New member
איני מקצועי במובן שאין לי הסמכה, אבל...

אם בכל זאת מעניינת אותך דעתי אתה מוזמן בחום לקרוא: בריטלין אין שום פלוסים. זהו לחלוטין חומר שלא אמור להכנס לגוף. הוא יכול לצאת כמשהו מועיל במישורים מאוד מסויימים בחברה שלנו משום התאווה שלה להישגים והצלחות במקביל לכך שיש הרבה מאוד ילדים / נערים / מבוגרים שבדרך החיים הנורמלית שלהם (שכנראה אינה מאוזנת) חווים קשיי ריכוז והפניית קשב. אז זו באמת שאלה של מה חשוב יותר לצרכן, הבריאות שלו או ההצלחה שלו באי אלו תחומים. אני לא בא לשפוט. יש אנשים שנטילת ריטלין כנראה באמת מועילה להם בחיים והם באמת שלמים איתה. אבל לדעתי יש לקחת אחריות על המצב כמיטב היכולת ולנסות לשפר את הקשב והריכוז על ידי עבודה מעשית על שיפור הקשב והריכוז. ישנן הרבה תורות ואמנויות למידה אשר מסייעות בתחום, ואפילו מאפשרות לפתור את העניין. מה שמרחיק אנשים מהשימוש בהן הוא כמובן שהן דורשות השקעה והתמדה ולקיחת אחריות מלאה על המצב. בגילאים צעירים (אצל ילדים) עוד אפשר לערוך שיפורים משמעותיים יחסית במהירות, אבל ככל שמדובר בגיל מבוגר יותר התהליך יכול לקחת שנים בשביל לראות שינוי משמעותי. זה כבר מאוד תלוי באדם, במצב ובכוח הרצון שלו.

TheGreatNut

New member
וממה שאני מבין ישנן גם הרבה שיטות טיפול...

שיכולות לסייע.

amitos3

New member
כל כדור

כל כדור הוא לא טוב לגוף זה ידוע לכולם. אבל השאלה היא האם בנאדם בשנות העשרים לחייו, שקיבל תוצאות שריטלין יכול לעזור לו, האם כדאי לו להשתמש בזה. כמו שאמרתי כבר לא באופן קבוע אלה בשעת הצורך יכול להיות פעמיים שלוש בשבוע. טיפול בקשב וריכוז לא באמצעות תרופה באמת כמו שאמרת יכול לקחת שנים, גם אפילו לא בטוח שיעזור. תודה בכל זאת. אני רוצה לשמוע עוד דעות. פלוסים ומינוסים. תודה.

TheGreatNut

New member
זה מאוד תלוי במצב. אנטיביוטיקה למשל...

עם כמה שהיא פוגעת בגוף, בפשטות עשוייה להציל חיים ויש מצבים שחייבים להשתמש בה. השאלה היא כמה הריטלין משפיע על הגוף שלך לרעה (ודברים אלו אפשר למדוד בעיקר כשהמצב נהיה לא טוב), כמה עוזרות לך ההשפעות שלו לשיפור הקשב והריכוז וכמה אתה מוכן להשקיע עבור עזרה טבעית ובריאה יותר לנושא (שאגב לא מחייבת הפסקה של הריטלין).

תופעות לואי של רטאלין

הגיעו אלי אנשים שרטאלין עשה להם טיקים שלא חלפו עם הפסקת נטילת התרופה. וגם תופעות אחרות כמו כאבי ראש ובעיות עיכול. יחד עם זה אני לא חושבת שרטאלין בלקיחה בודדת פה ושם יעשה בעיות. ואחרון-טיפולים אחרים לא לוקחים שנים. טיפול הומאופתי נכון "עובד" תוך שבועות. כל טוב עירית

amitos3

New member
תודה אני רוצה

אני רוצה בבקשה עוד חוות דעת, תודה לכל העוזר

ואיפה הייתה הרפואה המערבית בנושא?

הפסיכיאטר או הנוירולוג ברחו מהמרפאוה? או שהורי הילדים והבוגרים לא חזרו לביקורות? לי נראית האפשרות השנייה כסבירה יותר, אל תציירי תמונה שבגלל הריטאלין יש תופעות של טיקים , כי טיקים נצמד לעתים קרובות לADHD. [וגם לOCD אבל לא חשוב]. לא כל מי שסובל מADHD יפתח טיקים וגם לא כל מי שנוטל ריטאלין. כאבי ראש ובעיות עיכול בזמן נטילת התרופה? לאחר הפסקה? ושוב היכן הרופא העוקב? אל תקחי על עצמך מנדט טיפולי שלא שייך לך. אינך רופאה וטיפול הומאיפאתי נכון או לא נכון תלוי נקודת מבט המטפל ולא המטופל- אם בעיה מוחמרת בגלל הרמדי , המטפל יאמר שזו ריאקציה טובה , אך בפועל אין שיפור בבעיה.

אין ברירה ושום מטפל מרפואה משלימה לא יכול

להתווכח עם המחקרים השונים בתחום. לריטאלין יש תוצאות חיוביות אצל מי שזקוק לו ובניגוד לתרופות אחרות הוא לא מחייב לקיחה ממושכת ותמידית שלו. החיסרון בו הוא תופעות הלוואי שלו והן תופעות שמוכרות ברוב התרופות. בריטאלין יש יותר אגדות אורבניות ממציאות. במחקרים צוגם בקליניקה נמצא שילדים ובוגרים עם ריטאלין הצליחו להפיק מהטיפולים המשלימים יותר מאשר ללא הריטאלין . הריטאלין הוא נדבך אחד מתוכנית טיפולית, וגם הנדבך הראשון, יש סטודנטים המצליחים להסתדר בלעדיו למרות האבחון וזה מדגים דרכי עבודה עוקפות ויש סטודנטים שהצליחו להשיג ריטאלין והם לא זקוקים לו וחוו תופעות לוואי קשות. הרופא העוקב אחריך [מקווה מאוד שזה לא רופא משפחה-אלא נוירולוג או פסיכיאטר לקשיי ריכוז] , ידאג לעקוב גם אחר תופעות הלוואי במידה ויצוצו. לא יודע, עם כל האגדות האורבניות על ריטאלין, בשטח הוא עוזר מפקס ומסייע בריכוז בהתארגנות ובקשב, טיפול משלים- כשמו כן הוא-משלים ולא בא במקום. היתרון בריטאלין שניתן לעקוב אחריו בזמן קצר אם מסייע או לא, בניגוד לתרופות או טיפולים משלימים אחרים שצריך לחכות פרק זמן מסויים עד שרואים הטבה.

oversensitived

New member
דעתך מצחיקה

ומגוחכת מכיוון שאינך מבין בכלל את הרכיבים הביולוגיים של הפרעה זו - אולי בכל עידן אחר אולי לא הייתה נחשבת להפרעה, אבל בעידן זה היא מפריעה ועוד איך, ואלא אם אתה רוצה לעבוד כפועל בניין או אך ורק בעבודות פיזיות למיניהם כל חייך אז אתה מוזמן לא ליטול ריטלין ולהשאר חסר הכשרה. ישנם אינספור מחקרים שמראים שיש קשר בין הפרעת קשב וריכוז לבין כמות נמוכה או לא מספיקה של הנוירו-טרנסמיטורים מסוג דופאמין ונאורואפינפרין באונה הקידמית, הממצאים במחקרים מראים שירידה בחומרים אלו יגרמו לפגיעה במנגנוני שליטה בהתנהגות, לפגיעה בזיכרון עבודה, בעיות בשליטה בתנועה ובעיות במוטיבציה. כמו כן מחקרים אפידמיולוגים על אוכלוסיות גדולות מראים מגוון ממצאים שמחזקים טענה זו: לתאומים זהים שאחד סובל מהפרעת קשב וריכוז, יש סיכוי גדול שגם לילד השני תהיה ADHD. לאנשים עם הפרעת קשב וריכוז יש לרוב קרוב משפחה שסובל מבעיה זהה. לילדים רבים שיש להם ADHD יש הורים שסובלים כעת או סבלו בעבר מהפרעת קשב וריכוז. ברור שיש גם מרכיב מסויים, לגורם הסביבתי ואפשר לטפל גם בעזרתו, אבל לא רק בעזרתו!

אבחון רשמי נעשה רק בסוף כיתה א' ואילך.

סימנים ראשונים לבעיה ניתן לראות בעין מקצועית (גננות) בגיל 3, ובדיעבד גם בגיל חודש...

האם קראת את הספר ADHD מריטת עצבים?

ספר זה הינו ספר מקצועי של כ- 300 עמודים, כתבו אותו שני פסיכאטרים מבריקים עם הפרעת קשב וריכוז. כדאי לקרוא יותר על התופעה ודרכי פתרונה. (אזהרה- לסובלים מהתופעה ולבני משפחותיהם כדאי להצטייד בטישו לקריאת הספר...) לא חסרות דוגמאות של אנשים מצליחים שלא לוקחים ריטלין והם רחוקים מלהיות פועלי בניין, או חסרי השכלה או הכשרה. נשיא ארה"ב לשעבר, ניקסון, הינו דוגמא לאדם כזה. אומרים עליו שלא ידע ללכת וללעוס מסטיק בו זמנית, ובכל זאת, פועל בנין הוא לא. אני מכירה רופאים , מרצים, מאמנים ומטפלים בעלי ההפרעה רובם לא לוקחים ריטלין. אברי גלעד, למשל, התחיל עם הריטלין רק בשנים האחרונות. אי אפשר לומר שהוא לא הגיע רחוק גם בלי זה. לא נעים לי לתת שמות נוספים, כי לא כולם 'יצאו מהארון' אבל מטפל המכיר את הבעיה מקרוב ומכיר מקרוב אדם כזה, לא יכול שלא לסמן אותו. אתן לך רמז, חייכני ולא מחייב כמובן, חפש בין קרוביך בעצמך: אדם מבריק, עם קסם אישי יוצא דופן, שמדבר הרבה (מדיי...) או רץ ממקום למקום, גם בתוך משרד, או עושה מליון דברים בו זמנית ואח"כ לא מוצא את המפתחות לאוטו, שוב.

ינוקא1

New member
מישהו כבר עשה את העבודה. קישור :

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%AA%D7%99%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%93%D7%90%D7%98 אני מצטרף להמלצה לפני - יש הרבה שיטות שיכולות לעזור , וכדאי לגשת לטיפול ברפואה טבעית אצל מטפל המתמחה בילדים.

יעל ND

New member
לא קראתי תגובות לפניי, לכן סליחה, אם חוזרת

יש מקרים בודדות, בהם ריטלין היא תרופה שמצילה את המצב. ברוב המקרים ניתן לטפל בבעיה ע"י תוספי תזונה, הומאופתיה ושיטות אחרות. במקרים אחרים, בעיה בכלל אינה קיימת. מדובר בילד שובב, מלא חיים, סקרן, והבעיה היא אצל המורה, שרוצה חיים קלים. בדור הזה ממש מגזימים עם הרטלין, כפי שקודם הגזימו עם אנטיביוטיקה. ברוך ה', כבר התחילו להיזהר ולא נותנים אנטיביוטיקה סתם, רק בגלל שחולה טרח להגיע לרופא. גם לגבי הרטלין יש כבר מודעות מסוימת. בכל הדורות היו ילדים שובבים, חסרי מנוחה ומלאי מרץ. הם לא קיבלו ציונים טובים בבית הספר, בד"כ, אבל גדלו לאנשים מוצלחים, נמרצים ומכובדים, מרוויחים. אף אחד לא חושב על אדם שעובד ב-2 עבודות, משקיע במשפחה, מפרנס, עוזר להורים ופעיל בקהילה, שהוא היפראקטיבי. הוא נמרץ, מוצלח ומכובד. למה ילד עם אותם תכונות, שיש אצל האיש המתואר - היפראקטיבי? אם טלוויזיה ומחשב לא הצליחו לדכה אותו, יש לדכה אותו עם הרטלין? כל זה - בנוסף לתופעות לוואי, עליהם ניתן למצוא מספיק חומר ברשת. יש לבחון כל מקרה לגופו. לראות, מה הבעיות ההתנהגותיות ומה הבעיות בתיפקוד. לערוך בדיקות מקיפות. האם בדיקות דם שלך תקינות? האם אין חסכים בויטמינים/מינרלים? האם שינה תקינה? האם אין עייפות כרונית? תת-משקל?.... ועוד ועוד. ממליצה לבדוק, לבחון ואז להחליט. בהצלחה.

אפילו לא טרחת לקרוא את ההודעה הראשונה שאליה

את מגיבה. מדובר בבוגר לא ילד, אלא בוגר בשנות ה-20 לחייו את עשית כאן סלט משמש לא טעים כנטרופתית. לסטודנטים, אין זמן לחכות עד שהטיפול הטבעי שלך ושל אחרים יתחיל לפעול. נראה מכל הכותבים כאן שאין לכם מושג ולו קלוש במהי הפרעת קשב וריכוז. כולכם דואגים לכיס שלכם ואיך לשדוד עוד לקוחות. בגיל 20, אם יש חסך ב B12 מצבו חמור, אני כן בעד בירור רפואי , הכולל עיניים -ראייה ומיקוד, שמיעה בדיקות דם ואינטייק פסיכיאטרי[לשלילת חרדה/דיכאון], כאשר כל אלו נעשו ניתן בודאות לקבוע כי הפרעת קשב וריכוז היא ממקור אורגני. שאר המעקפים שאנחנו עושים כדי להתמודד עם ההפרעה ללא טיפול תרופתי היא בזבוז אנרגיה לשווא. בזבוז שאכן יכול להביא לדיכאון, הפרעות חרדה ועייפות כרונית. אם הפרעת הריכוז שלו מאובחנת חשוב שיקבל עבורה טיפול מתאים , אם הומלץ ריטאלין, אז ליטול אותו, ולא לספר לו סיפורים על נזקי ריטאלין [שלא לגמרי ברורים אם כן או לא, דווקא יש הרושם שלא], הריטאלין היא לא תרופת קסם, ומתחילה רעידת היד על ההדק, כי מי שלא זקוק לה מפתח הפרעה או החמרה בהפרעה הקיימת.ץ לכן אצל מבוגרים צריך לבצע מבדלת בין הפרעות קשב לבין הפרעות קשב מתחזות כגון בעיות ראייה, שמיעה, שינה לקוייה, חרדה ודיכאון. לכן ההמלצה בבוגרים לגשת לאבחון פסיכיאטרי לקשב וריכוז ולא נוירולוג. עכשיו בטח אקבל קיטונות ביקורת על הפנייה לפסיכיאטר.

TheGreatNut

New member
חבל שהכללת, אני בכלל לא מטפל.

אז על אחת כמה וכמה אין לי כאן אינטרס כספי. ובכלל למטפל טוב אין אינטרס כספי. אין כזה דבר מטפל טוב שיש לו אינטרס כספי. ואם אתה מטפל, קצת מפחיד אותי לדעת שאתה מטפל באנשים כי כתבת שיש מצב שלריטלין אין השפעות שליליות. איך יכול להיות מצב שבו אתה מכניס חומר לגוף שגורם לך לאחר מכן לדיכאון (וזה במקרה הטוב ממה שהבנתי, יש רשימה ארוכה של תופעות לוואי נוספות) ושאולי ייתכן שהחומר הזה בסדר? איפה ההקשבה לשפת הגוף? לידע האינסופי והבלתי נתפס שלו? לנחרצות שבה הוא אומר לנו מה כן טוב להכניס אליו ומה לא. אני מבין שיש אנשים שללא ריטלין יחוו קשיים אדירים להסתגל בעולם האורבני. אני לא אומר שאסור להשתמש בזה, ממש לא. אני אומר שכדאי לעשות כל מאמץ אפשרי (תוך כדי שימוש בריטלין או >>במידה וזה אפשרי<< מבלי להשתמש בריטלין) לשפר את המצב בדרכים טבעיות. ויש הרבה דרכים. הרבה מאוד דרכים.

כמה דברים

איני מטפל. אך מרגיז אותי כל פעם מחדש כל האגדות האורבניות והאנדקוטות שממציאים על הריטאלין ותרופות פסיכיאטריות. לא אמרתי שריטאלין חסר תופעות לוואי, נהפוך הוא, יש לו המון תופעות לוואי. אך לומר "בואו נטפל טבעית ..."ללא הריטאלין משולה מבחינתי לאותו מטפל הוליסטי שהידע שלו ברפואה מערבית משול לידע שלי בפיזיקה, אומר לחולה אסטמה "הפסק עם התרופות הסטריאודיות , האינהלציות מפריעות ליעילות של הטיפול" או במקרים של סרטן על אחת כמה וכמה. שום רפואה [גם הטבעית וגם המערבית] לא מתיימרת לרפא תחלואים . במקרה של הפרעות קשב יש שני קצוות - הקצה שהצליח לעקוף את הקשיים ואין לו צורך בריטאלין , הריטאלין ישפר את מצבו אך לא הכרחי. ובמקרה הזה אכן טיפולים משלימים יכולים לבוא במקום. יש קצה נוסף של אנשים עם תת הישגיות , שהריטאלין הוא עבורם ההבדל בין להצליח לבין להיכשל. לאוכלוסיה זו אין זמן ואין משאבים מיותרים לבזבז על עוד טיפול טבעי. דפנה זילבר בעלת לקויות למידה ושני ילדים מאובחנים עם הפרעת קשב וריכוז, מכה היום על חטא שלא נתנה לילדיה את הריטאלין בזמן, וניסתה כל מיני שיטות כדי להימנע מכך. עד היום ילדיה כועסים עליה בשל כך, היום שניהם מקבלים ריטאלין וראו פלא, כל הטיפולים שנכשלו לפני מתן הריטאלין מראים תוצאות יפות עם הריטאלין. כך שברגע שרופא החליט והמליץ על ריטאלין , באחריותו הבלעדית לעקוב אחר תופעות לוואי, היעילות או חוסר יעילות התכשיר. אין שום חומר בעולם [החל מגבינה ותה ועד לתרופות וצמחי מרפא] שהם נכונים לכל גוף ולא גורמים לתופעות לוואי , אבל העליהום שנעשית על הריטאלין ותרופות שרושמים פסיכיאטרים הם אגדות אורבניות. הרי לחולה לב , לא תאמר להפסיק עם אספירין, למרות שידועות התופעות הלוואי הארוכות טווח שלו, מה שאני מנסה לומר שצניעות לא תזיק לכולנו, אני אישית מתרחק ממטפלים שמתחילים ב"אתה רוצה להפסיק התרופות?" "למה אתה נוטל תרופות?" סליחה ויש כבוד ועם כל הכבוד , הטיפולים המשלימים לא הוכיחו עצמם כטיפולים בודדים , תמיד השילוב הוא המנצח. האם תאמר לחולה סרטן להימנע מניתוח או טיפול כימותרפי בגלל האנטי האישי שלך לכימותרפיה? יש אנשים שזקוקים לריטאלין נקודה. נכון שיש פתרונוץת טבעים שיכולים לסייע להם אבל זה לא מוכח מחקרית, ואם זה מוכח , זה מוכח מקרית. ראה דיונים בפורום ADHD ותבין מאיפה נובעת ההתנגדות האישית שלי לשלילת ריטאלין בכל מחיר ובכל מקרה מבלי לבדוק לעומק האם זה תורם או לא , ופורום ADHD לא שולל טיפולים משלימים..

TheGreatNut

New member
קראתי הרבה מאוד מההודעות בפורום הזה...

במשך השבועות האחרונים. מרבית המטפלים יעצו כאן במגוון רחב של בעיות קודם כל ללכת לרופא, ואף לא נתקלתי בתגובה אחת של ייעוץ להפסקת תרופות. אני גם לא ייעצתי להפסיק ריטלין, חלילה. אני ציינתי עובדה - שהוא רעיל. ואם אפשר (אם אפשר! זה מאוד אינדיוידואלי) עדיף בלעדיו. וכששומרים על >>תזונה נכונה<< אין תופעות לוואי שליליות. אלא אם אתה משווה גרפס פה וגזים שם לתופעות לוואי כמו כניסה לדיכאון. ובקשר לסטודנטים שאין להם זמן לטפל בעצמם, זה באמת חבל. הם סובלים משתי בעיות אם כך. הם גם חווים קשיים בהקשבה וריכוז וגם סובלים מחסר כזה או אחר בכבוד כלפי עצמם. שוב - אני לא אומר שריטלין לא עדיף במצבים מסויימים. אני אומר שיש להשקיע >>גם<< בשיפור של המצב הפנימי, של הקשב והריכוז, בדרכים טבעיות. דרכים שדורשות יותר השקעה מלהכניס כדור לפה. וחוץ מזה, בעיות קשב וריכוז נגרמות בין היתר גם מאופן גידול הילדים. חבל שכל ההשקעה בטיפול במצב הזה פונה אל הילדים, ושכמעט אף אחד לא מדריך הורים מהם מסת השגיאות הגדולה שעושים עם ילדים בשביל שהם יגיעו למצבים כאלו. חלק מכובד מההפרעות האלו הן נרכשות לחלוטין ואינן מולדות כלל וכלל.

למעלה