ריטלין SR מול ריטלין LA

מריתא

New member
ריטלין SR מול ריטלין LA

הי, אמא לילד ADHD שניסה ריטלין SR 20 , קונצרטה ושניהם לא משפיעים. ידועה לי מהמאמנת של הילד על השפעה טובה של ריטלין LA אך, הנאורלוג של הילד טוען ששניהם אותו דבר. האם זה אכן כך? ואם לא אייך אפשר לשכנע את הרופא שיתן לו את הפורמט הזה של הריטלין? ביינתים הרופא מצא פיתרון של ריטלין SR 20 עם ריטלין 10 מבקשת את עזרתכם הילד מתחיל להרגיש מתוסכל ובעיקבותיו גם אני מרית א

05 מיכל

New member
ואיך עובד הפתרון הזה?

אני מניחה שאת מדברת על SR+רגיל ביחד, לא בהפרש של כמה שעות, נכון? אם זה עובד - סימן שכדור אחד של SR לא עובד פשוט כי הוא חלש מדי בשבילו. בן כמה הילד וכמה הוא שוקל? ואיזה מינון של קונצרטה ניסיתם?

מריתא

New member
ריטלין

אכן, שני סוגי הריטלין ניתנים ביחד. הילד בן 12 וחצי. לא זכור לי המשקל אבל, הוא קטן מכפי גילו. מינון הקונצרטה היה 36. את התשובה המדויקת לגבי המשקל אפשר כמובן לבדוק כשיחזור מבית הספר. תודה על ההיתיחסות מריתא

מריתא

New member
ממש לא

הילד מקפיד לקחת את התרופה בבוקר וכשחוזר הביתה מיד מודיע באיזה שעורים הוציאו אותו החוצה וכמה פעמים ולא בקול תרועה אלה בהרגשה של יאוש. מקבל טיפול ותמיכה גם ממאמנת שמודעת למצב ומציאה את הפורמט החדש של הריטלין אך, כאמור היא לא מוסמכת ודורשת פניה לניאורלוג שדעתו לא כמו דעתה

05 מיכל

New member
רטלין LA

תראי, יש שני צירים שעליהם צריכים לחפש: מינון וסוג. יש ילדים שמגיבים יותר טוב לסוג אחד מאשר לסוג אחר, אבל קודם כול צריכים למצוא את המינון הנכון. ואם הצירוף של SR + אחד רגיל לא משפיע בכלל, לא על הריכוז ולא על ההתנהגות - אני בספק אם רטלין בכלל משפיע על הילד. רטלין LA הוא בעיקרון יותר עדין מאשר הסוגים האחרים, ומתאים יותר לילדים שרטלין משפיע עליהם אבל גורם תופעות לוואי. אצלנו במשפחה הוא התגלה כחלש מדי בשביל שלושה מבני הבית. האם הילד קיבל פעם שני כדורי רטלין רגיל ביחד? אם גם זה לא הועיל, אז אולי כדאי לבקש מהרופא לשקול פשוט לתת תרופה אחרת.

מריתא

New member
ממש לא

הילד מקפיד לקחת את התרופה בבוקר וכשחוזר הביתה מיד מודיע באיזה שעורים הוציאו אותו החוצה וכמה פעמים ולא בקול תרועה אלה בהרגשה של יאוש. מקבל טיפול ותמיכה גם ממאמנת שמודעת למצב ומציאה את הפורמט החדש של הריטלין אך, כאמור היא לא מוסמכת ודורשת פניה לניאורלוג שדעתו לא כמו דעתה

לא חושבת שיש עם זה בעיה..

הבן שלי היה מקבל ריטלין sr 20 מ"ג ועברנו לריטלין LA20 מ"ג בגלל חוסר השפעה של SR עדיין אני לא מרגישה שינוי בין הכדורים אצל הילד.. הכדור היחידי שהיה משפיע עליו מצויין היה הרייטלין הרגיל 10 מ"ג אבל הכדור היה הופך אותו לאפטי דבר שהיה מעציב אותי.. בינתיים אני אבודת עצות.. כלום לא משפיע זה לא ייאמן..

למעלה