ריטלין SR וכאב בטן

אוראביב

New member
ריטלין SR וכאב בטן

בני בן ה11 לוקח השנה 2 כדורי ריטלין SR בבוקר. כל זאת לאחר ארוחת בוקר שאני ממש מכריחה אותו לאכול.הלילה לפני השינה אמר לי שבכל יום לאחר לקיחת הכדור הוא מרגיש לקראת השעה 8:30 בבוקר שכואבת לו הבטן ואחר כך כואב לו גם הראש, עד שההשפעה פגה. וגם בלילה לפני השינה כואבת לו הבטן. איך להתייחס לזה?, שנה שעברה הוא לקח ריטלין רגיל 15 מ"ג ללא השפעה גדולה. מדובר בילד גבוה יחסית לגילו שהמינון ניתן לו לפי משקלו, אך האם יש כאן איזו שהיא בעיה שצריך אולי לשנות את המינון? אין ספק שמחר אהיה בקשר עם הרופאה.

zivadina

New member
כאבי בטן

שלום אוראביב וברוכה הבאה אלינו. מציעה לך לבדוק את הנקודות הבאות לפני שאת מדברת את הרופאה: 1. האם הילד ירד במשקל מאז השנה שעברה? כמה הוא שקל אז וכמה הוא שוקל כיום? 2. תוך כמה זמן מלקיחת הכדור מתחילים כאבי הבטן והראש? 3. האם הילד משתמש ב-SR מעל שבועיים-שלושה ברציפות? 4. אם לא היו כל תופעות לוואי עם ריטלין רגיל, ייתכן שהילד רגיש ל-SR, ואז ניתן לשקול מעבר לסוג אחר של ריטלין. הנקודות האלו יעזרו לך להגיע לרופאה מוכנה יותר. את יכולה להפנות שאלה ביום ו' לנוירולוג ד"ר עדי אדר, אשר ייעץ אצלנו בסוף השבוע. אני מציעה לך לכלול בשאלתך את 4 הנקודות אשר לעיל.

למעלה