ריטלין LA

gigit236

New member
ריטלין LA

שלום. החלפתי את הריטלין לריטלין LA בגלל תופעת הריבאונד. היות והריטלין LA מופיע רק במינון של 20 מ"ג, אני "סופרת" את הכדורים ומחלקת ל- 10 מ"ג. אפשרי, ואני עושה זאת אך ורק בהיועצות עם הנוירולוגית. מישהו מכיר דרך אחרת להוריד במינון של הכדור, ולא ע"י ספירת הכדוריות? תודה.

zivadina

New member
תרגום לא מהימן

קודם כל, אני מבינה שנטלת ריטלין 10 מ"ג, ועכשיו עברת ל-LA20. ובכן, בפועל עברת ממנה של 10 מ"ג אשר משפיעה למשך 4 שעות, למנה של 8(!!!) מ"ג אשר משפיעה למשך 8 שעות. צריך לדעת ש-LA מורכב מכדוריות קטנטנות שחצין הוא בשחרור רגיל, מיידי, וחציין בשחרור מושהה, אחרי 4 שעות. האם יש הבדל בצבע בין הכדוריות? האם את יכולה לדעת באילו כדוריות בחרת? כל ההתנהלות פה נראית לי לא נכונה, ומשתמע ממנה שמישהו לא הבין איך פועלים הכדורים האלה ולכמה זמן כל סוג משפיע. לסיכום, הנה הפרוט של ריטלין LA: LA20 = מנה של 8 מ"ג שמשפיעה עד 8 שעות LA30 = מנה של 12 מ"ג שמשפיעה עד 8 שעות LA40 = מנה של 16 מ"ג שמשפיעה עד 8 שעות. מאחלת לך טיפול מוצלח.

gigit236

New member
ברור לי שלא הסברתי את עצמי...

מתנצלת. מכיוון שריטלין 10 מ"ג היה "גדול" מדי..הייתי לוקחת אותו בבוקר ונשארת ערה עד חצות בתזזתיות. הורדתי מינון לחצי כדור (5 מ"ג) וההשפעה פגה בצהרים. אולם, מכיוון שתופעת הריבאונד היתה קיצונית מדי, המליצה לי הנוירולוגית לעבור ל LA. השאלה שלי, האם 5 מ"ג של ריטלין שווה ל 20 מ"ג של ה LA..? משום כך הומלץ על החלוקה. ולא, אין כדורים שונים בצבעם בקפסולה. קצת מתסכל אותי המעברים האלה, אני רוצה כבר להגיע למנוחה ולנחלה. מתנצלת על אי ההבנה, אני פשוט "חדשה" בשכונה. ומנסה להגיע לפיתרון בעזרת מביני ויודעי דבר. תודה מראש.

zivadina

New member
הצעה שלי

הפחתת כדורים מן הקפסולה היא בעייתית, כפי שהסברתי לך. במקרה שלך, שאפקט הערנות נשאר עד מאוחר, באמת צריך לנסות את הסוגים האחרים. אבל קחי בחשבון שכולם הם בעצם החומר "ריטלין", רק עם מנגנוני השהייה שונים. ה-rebound קורה בגלל יציאה מהירה של ריטלין ממחזור הדם. ה-LA נחשב הסוג עם היציאה הכי מתונה ולכן הכי פחות תופעות לוואי. את צריכה לנסות ולראות איך הוא משפיע על הגוף המסוים שלך.

tully

New member
מנצל"שת - ריטאלין LA עם השפעה קצרה

אני לוקחת כבר חודש ריטאלין LA30 וזה מאוד נחמד, עדיף על כל הוריאציות של הריטאלין שניסיתי עד כה, הבעיה היא שהוא לא מחזיק 8 שעות אלא קצת פחות ויום העבודה שלי הוא 9 שעות לפחות וזה פשוט לא מספיק. מדהים כמה טעויות קטנות של "תשומת לב" אני עושה ברגע שפגה ההשפעה. האם למישהו יש אולי רעיון מה אפשר לעשות כדי לקבל אפקט דומה ליותר שעות?

ריטה ב

New member
הצעות

לדעתי יש 2 אופציות: 1) לעבור לקונצרטה או לריטלין SR שמשפיעות כ 12 שעות. ניסית אותם? 2) בני התחיל לקבל LA30 והרופאה המליצה במקרה הצורך לתת לו מנה של ריטלין רגיל אחר הצהרים, כשהשפעת ה LA פגה. אין לי רעינות אחרים, חכי עד שהמומחים שלנו יתעוררו.

zivadina

New member
גם SR משפיע רק 8 שעות

כל גוף מגיב אחרת לכל כדור. אנשים עם חילוף חומרים מהיר, "מחזיקים" את ההשפעה פחות זמן. ולכן, SR ו-LA משפיעים 6-8 שעות, וקונצרטה משפיעה 10-12 שעות. כאשר לוקחים SR או LA, ניתן להוסיף לקראת התפוגה שלהם עוד ריטלין רגיל במינון מקביל. כלומר, אם לקחת LA20/SR20 שזאת מנה של 8 מ"ג, מותר להוסיף לקראת התפוגה עוד ריטלין "רגיל" בגודל 8 מ"ג (צריך לחתוך מן הכדור של 10 מ"ג). תקפידי לא לקחת את התוספת הזאת אחרי השעה 17:00, כדי לא לפגוע לך בשנת הלילה.

tully

New member
אז ככה

ניסיתי כבר קונצרטה 18 ו-36, ריטאלין רגיל וגם SR אחד או שני SR ביחד אבל מה שהיה הכי נסבל ואפקטיבי עד עכשו היה היה LA30(ולא 20!!) וזו בדיוק הבעיה. אשאר עם הLA30 בכל מקרה, כי רק אותו יכולתי לסבול, השאלה היא מה אפשר להוסיף כדי להאריך את ההשפעה. כרגע ה LA עובד יותר לכיוון ה-6 שעות ולא 8... וזו הבעיה

zivadina

New member
תוספת

ריטלין LA30 זאת מנה של 12 מ"ג. מותר לך לקחת מנה דומה של "ריטלין רגיל" אחרי תפוגת ה-LA. כל תוספת אחרת מחייבת מעקב מול הרופא המטפל.

למעלה