ריטלין LA

ריטלין LA

הבן שלי התחיל עם ריטלין אל איי 20, ולא ניראה לי שזה עובד 8 שעות, אולי 6 גג. האם זה סימן שהוא צריך לקבל עוד, או לעבור ל30? מה ההבדל במ"ג ובשעות פעולה בין 20 ל30?

b a r b a i m a

New member
בוקר טוב גמבה ../images/Emo13.gif

לדעתי-בסופו של דבר רק הרופא שנתן לכם את הריטלין יכולה להחליט על העלאת המינון. בן כמה הילד שלך וכמה הוא שוקל? שעות הפעולה אמורות להיות כ-8 שעות אך כמובן משפיע על כל ילד וילד באופן שונה. יש ימים שה - LA 20 מ"ג שהבן שלי מקבל (בן 9 32 ק"ג) משפיע ל-6-7 שעות ויש ימים שאני מרגישה שהוא תחת השפעת הכדור כל היום ואפילו עד שהוא הולך לישון... יש ימים כאלו גם.

b a r b a i m a

New member
הי גמבה. אני לא חושבת שיעלו לכם את

המינון ל-30 מ"ג. למיטב זכרוני ה-30 מ"ג מקבלים למעלה מ-35 ק"ג (שוב-רק אם אני זוכרת נכון מה הנוירולוגית אמרה לנו) כי כמו שכתבתי לך הבן שלי שוקל 32 וקיבל LA 20 מ"ג והרופאה אמרה שהוא גבולי ל- 30 מ"ג ונתחיל עם 20 מ"ג-ואם לא ישפיע נשקול להעלות ל-30 מ"ג. הכי טוב-תתיעצי עם הרופא המטפל (בשביל זה הם למדו ולומדים כל-כך הרבה שנים
)

הוא נתן לי מרשם ל30

אבל אמר שניראה לו שזה יותר מידי, אז אולי עדיף להגדיל את מינון ה20. בכל אופן עדיין לא קניתי את התרופה (30).

b a r b a i m a

New member
קצת בלבלת אותי...הילד מקבל LA 20

מ"ג וזה לא מספיק, אז קיבלתם מהרופא מרשם ל- LA 30 מ"ג אבל הרופא חושב שזה יותר מידי? סליחה אבל מה זה הרופא חושב? לדעתי-ובואי נחכה לתשובות של עוד מהמוחים פה - את צריכה לקחבל חוות דעת ממישהו נוסף. בהצלחה

meivari

New member
30 מ"ג גם למשקל של 22 ק"ג

זה המינון שנרשם לבני בן ה7.5 ששוקל 22 ק"ג. המינון הזה לא היה מספיק אפקטיבי עבורו, והוא נשאר היפר ולכן עזבנו את הLA

טווח ההשפעה של כל LA,בכל מינון

הוא בין 6 ל-8 שעות..מאוד אישי. הערכת התאמת המינון היא לפי השפעתו בתוך הטווח- לא משך טווח ההשפעה. LA20 = בערך 8 מ"ג ריטלין רגיל למנה LA30 = בערך 12.5 מ"ג למנה.

למעלה