ריטלין la וסטרטרה

ריטלין la וסטרטרה

רציתי לשאול אילו מינונים יש לריטלין la והאם מישהו יודע על הסטרטרה כולל תופעות לוואי ומחיר? הומלץ לנו לנסות סטרטרה אם הריטלין לא יעזור, מדובר4 כבר בניסיון שלישי במינון שונה. אני חושבת שאם הריטלין לא יעזור אנחנו נוותר על כל טיפול ונתמקד בטיפולים אחרים כמו התנהגותי,עזרה בלימודים וכו.

גם אנחנו קיבלנו מרשם היום ל..

רטלין LA מינון של 20 האם למישהו יש ניסיון עם הרטלין החדש ? חבל שאי אפשר לקנות מספר כדורים רק לנסיון כי המחיר שלו כל כך יקר ולפעמים זה אפילו לא מתאים .

הוא דומה בתפקודו ל-SR רק יותר

עדין ממנו. פחות תופעות לוואי. רק לאחר ניסיון ניתן לדעת התאמתו. כל אחד מגיב אחרת קצת ויש המעדיפים קונסרטה או SR. אצלי כל ילד מעדיף משהו אחר, ואני מעדיפה להשאר עם הרגיל אוLA.

מיכל400

New member
בהחלט ניתן לקנות מספר כדורים

בשלב הראשון קניתי עשרה כדורים והתחלתי עם מינון של חצי מ -20, נכון שהמינון לא יכול להיות מדוייק אבל על בערך זה מצליח. תבקשי מהרופא מירשם לעשרה כדורים, קניתי בבית מרקחת של מכבי! חבילה של 30 כדורים עלתה דרך מכבי מגן זהב כ 100 ש"ח.

torashi

New member
בס"ד, אני חושבת שאפשר לקנות

מס' כדורים, צריך לבקש מהרופאה מרשם לכדורים ספורים. אנו בתחילת הטיפול התחלנו עם הקונצרטה, קיבלתי מרשם ל 10 כדורים בלבד, וזה מה שקניתי. זה לא עזר ועברנו לריטלין.

שאלת גם לגבי סטרטרה,

לנו עולה חפיסת כדורים ל-30 יום כ-700 ש"ח בחודש, סטרטרה הוא כדור מאוד יקר שאינו נמצא בסל הבריאות ועל כן יש צורך ביבוא אישי. לגבי תופעות לוואי, אני חייבת לציין שלהבדיל מריטלין, אותו ניסינו לפני כן, לבני לא היו כל תופעות לוואי למעט מעט עייפות וירידה בתיאבון. כיום מצאו שסטרטרה יכולה לגרום במקרים חריגים לבעיות בכבד ולכן עלינו פעם בשנה לעבור תפקודי כבד. כרגע אין מאושרים מאיתנו על השינוי המבורך שחל בבננו תודות לסטרטרה.

עינת12

New member
../images/Emo39.gif איזה יופי!

תוכלי אולי לספר קצת על השינויים (איך היה קודם ואיך עכשיו), ואחרי כמה זמן התחלתם לראות את ההשפעה?

merav250

New member
סטרטרה

הי דנה היחידה האם עשיתם בדיקת טובה לראות האם הריטלין עוזר או שאתם נופלים ב- 20% שלא מושפעים מהריטלין ? לגבי הסטרטרה. לנו יש נסיון של למעלה משנה וחצי עם הסטרטרה. עולה כ- 580 ש"ח לחודש. לנו מאד עזר לאחר שנכשלנו בטיפול בריטלין ובקונצרטה. תלוי מה מידת ה- ADHD - איני מצליחה להעלות על הדעת כיצד הבן היה מצליח לתפקד ללא הטיפול התרופתי - ואנחנו מטפלים בנוסף גם בטיפול התנהגותי. סיים שנה וחצי רכיבה טיפולית, ריפוי בעיסוק ועוד. שיהיה בהצלחה, מרב

מירב 250

עשינו בדיקת טובה שהראתה שאין שינוי עם הריטלין. אני בכל זאת חושבת לנסות ריטלין la לפני שאני מרימה ידיים לגבי הריטלין בכלל. הסטרטרה קצת מדאיגה אותי גם בגלל שאין מספיק ניסיון איתה וגם המחיר היקר.

עינת12

New member
ריטלין, TOVA ועוד קצת

זה שהילד השיג תוצאות גבוהות יותר (ואפילו בצורה משמעותית) ב-TOVA לאחר לקיחת ריטלין לא מעיד בהכרח על כך שריטלין מתאים לו. אני דוגמא לכך: תחת השפעת ריטלין השגתי תוצאות גבוהות באופן משמעותי מאשר לא. לעומת זאת הריטלין השפיע עלי מאד לרעה. עם ריטלין רגיל הפוקוס היה כל כך גדול עד שכמה פעמים כמעט נדרסתי בנסיונות לחצות את הרחוב + הביא לתחושת אפאתיה מוחלטת. עם סוגים אחרים של ריטלין נעשיתי סופר-היפר ולא הייתי מסוגלת לעשות כ-ל-ו-ם! שמעתי דברים דומים מעוד אנשים. כך שלמרות ההצלחה ב TOVA לא תמיד ריטלין הוא התרופה המתאימה. בעיקר למי ש(כמוני) ה-ADD שלו הוא מסוג ריכוז יתר בלאו הכי.

למעלה