ריטלין מחוץ לקופסה

*Trinity*

New member
ריטלין מחוץ לקופסה

אני לוקחת כדור וחצי ריטלין רגיל או קונסרטה ועוד חצי כדור ריטלין רגיל, בקיצור אני חותכת לי כדורי ריטלין לשניים מראש בכמות מסויימת ושמה בתוך כלי של כדורים בתיק. בשביל לחצות את הכדור אני כמובן צריכה להוציא אותו מהאריזה ואח"כ הוא נשמר אצלי למשך תקופה מחוץ לאריזה. השאלה היא האם יכולה להיות השפעה לעובדה שהכדור מחוץ לאריזה שלו ונמצא בתיק ולא במקרר? האם זה יכול לפגוע בפעילות של הריטלין?? תודה!

חגי שור

New member
ריטאלין מחוץ לקופסא

בארה"ב נהוגה שיטה מפגרת (וזה לא בציניות) שבה התרופות מסופקות בצינצנות ולא באריזות מגש הנהוגות בארץ. בשיטה זו התרופות נשמרות פחות טוב ובמיוחד אם את חוצה אותן. אבל זה משפיע רק אחרי זמן ארוך של חודשים רבים. לכן אם את מחלקת את הכדור ושומרת אותו בחוץ במשך כמה ימים - זה ממש לא משנה. רק שימי לב אם הכדור החצוי לא מתפורר ואז המינון לא יהיה מדויק. חגי

pita21

New member
ומה קורה אם צריך לחתוך כמות גדולה?

אנחנו "מספקים" לגן בכל חודש מראש 20 חצאי כדורים בתוך שקית. האם יעילותם נפגמת במהלך החודש?

zivadina

New member
חיתוך מראש

פעם ענתה כאן ד"ר מיכל שחר על הנושא, אבל אינני מצליחה למצוא את תשובתה. באופן כללי, כפי שכתב הרוקח חגי שור, חיתוך הכדור גורם לו לאבד מיעילותו. אינני יודעת אם יש מחקרים על הקשר בין משך הזמן שהכדור נשמר חתוך/ שבור לבין גודל הפגיעה ביעילותו. אני מציעה לך לשלוח כל שבוע את הכמות השבועית של כדורים חתוכים, ולא חודש מראש.

חגי שור

New member
חיתוך לחודש

חודש ואפילו כמה חודשים זה בסדר. בתנאי ש: המדובר רק בריטאלין רגיל (לא SR) האחסון לא בשקית אלא בקופסא אטומה (כל בית מרקחת ייתן לך כזו בחינם או בגרושים) לא במקרר!!! לא במטבח או אמבטיה או כל מקום רטוב אחר. לא לשלוף כדורים עם יד רטובה או להחדיר רטיבות בכל דרך. חגי

*Trinity*

New member
תודה על התשובה ועוד שאלה קטנה...

בקופסה של הקונסרטה יש שקית כזו נגד רטיבות, אולי אפשר לשים אותה בקופסה שבה אני שמה את החצאים וכך למנוע את הרטיבות ופירוק הכדור? השאלה היא אם זה לא רעיל כשזה בא במגע עם הכדור עצמו שהמרקם שלו שונה מהכדור קונסרטה? ושוב תודה על התשובה!!

zivadina

New member
כולם מן החומר methylphenidate

ולכן אין שום בעייה אם כדור קונסרטה נוגע בריטלין רגיל. ההבדלים ביניהם אינם בחומר, אלא באופן האריזה.

*Trinity*

New member
לא התכוונתי שהכדורים נוגעים אלא

החומר המשמר שמגיע בתוך הקופסה של הקונסרטה. השקית הזו שסופחת רטיבות... בנתיים שמתי אותה עם חצאי הכדורים של הריטלין הרגיל, מקווה שזה לא מפריש איזה חומר טוקסי

כדורים בקופסא

חגי, עד כמה זמן נשמרים כדורים בקופסא (או צנצנת כזאת של בית מרקחת)? עד כמה זמן הם נשמרים באריזה? גם ,מה קורה אם נוטלים אותם אחרי שפג התוקף? האם זה רעיל או שפשוט לא כל-כך יעיל? תודה,

חגי שור

New member
כדורים בקופסא

אם הכדורים לא חתוכים - אז בעקרון הם טובים עד תאריך פג התוקף שלהם. זה נכון לגבי ריטאלין. אבל לא לכל התרופות. יש תרופות שאור מזיק להם והם בבליסטר אטום ואותם אסור לפתוח אלא לפני השימוש. דוגמא בולטת: אוגמנטין. לא ניתן לדעת מה קורה אחרי פג התוקף. יש תרופות שמתפרקות למרכיבים מזיקים! לא מומלץ לקחת אחרי פג התוקף מה גם שריטאלין הוא זול. במקרה חרום כמה חודשים אחרי פג התוקף זה לא נורא.

למעלה