ריטלין - כן או לא?

ido85

New member
ריטלין - כן או לא?

חברים שלום, למרות שאני כבר שנה כבר מרפרף בדפי הפורום, אני לא מרבה להגיב ולרשום. אך יש לי שאלה למי שיודע: שמעתי שמועות כי שימוש בריטלין, או יותר נכון, הידיעה על כך שבן אדם משתמש בריטלין, יכולה להשפיע על סיכויי הקבלה שלו ללימודי רפואה. א. האם זה נכון שהאוניברסיטאות מבדילות בין מועמדים כאלו לאחרים? ב. האם ישנה הפליה בנושא במקומות העבודה לאחר מכן? פשוט יש לי פגישה ביום שלישי עם נוירולוג ואני לא יודע האם להסכים לקחת מרשם לריטלין - אני מעדיף להסתדר בלי זה אם זה יפגע בי בסופו של דבר (בהתחשב שאני באמת זקוק לתרופה) תודה על העזרה

morancho1

New member
היי

שמע, אין לי מושג לגבי האם שימוש בריטלין פוגע או לא פוגע בסיכויי הקבלה. ההשערה שלי, היא שזה לא יכול יותר מדי לפגוע. יש אנשים שונים עם בעיות שונות, זה יהיה סוג של הפליייה לא לקבל אותך רק משום כך. אולי לא יקבלו כל מי שיש לו סוכרת נעורים? ובוא נקצין את זה, אולי לא יקבלו מי שיש לו סכרת בתורשה..אתה מבין, לפסול על סמך מחלה זה ענין בעייתי. במה שאני כן בטוחה, שאם אתה צריך לקחת את התרופה, כמו שציינת, אני לא רואה סיבה לא לקחת אותה רק בגלל משהו כמו קבלה לרפואה. בסופו של דבר התפקוד היומויומי שלך ייפגע אם לא תיטול את התרופה, ובסופו של דבר, אם השיקול הוא בריאות מול קבלה לרפואה, אני חושבת שהבריאות קודמת להכל.. תתיעץ עם הנוירולוג, אני בטוחה שיהיה לו הרבה יותר לחדש לך ממסר זה.. בהצלחה בכל מקרה וחג שמח:)

Maias

New member
מה שמצחיק

שאנשים שמשתמשים בדרך כלל בריטלין הם אנשים עם בעיות קשב וריכוז ופעם בהרצאה בגדילה והתפתחות המרצה שאין סיכוי שנמצא ADHD בפקולטה . לא רציעי להרוס לו אבל יש יותר מ ADHD אחד בפקולטה , אומנם קל אבל יש , כך שאני מנחש שריטלין לא יפריע לקבלה כל עוד לא תציין ותתנהג בהתאם במיונים בהצלחה

Maias

New member
עוד משהו

אם יש למישהו ADHD שהוא לא בהגדרת "קל" אז יהיה קשה מאוד בלימודים כי לימודי רפואה כרוכים בחרשנות אין סופית.

oshratush

New member
לעידו היקר

אני בעלת לקות קשב וריכוז ....... ואין מה לפחד...זה אנחנו וזהו. ריטלין עוזר...וכשצריך אין מה להסס לקחת ואני בהחלט לא חושבת שזה אמור להיות בעוכרייך. שיהיה לך בהצלחה אושרת

למעלה