ריטלין וקפה

Triloka

New member
ריטלין וקפה

עד כמה יש להחמיר בהפרדה בין ריטלין לשתיית קפה או משקאות אחרים המכילים קופאין? האם הדבר נכון גם לגבי אנשים מעשנים, כלומר המנעות מעישון סיגרות במהלך השפעת הריטלין? תודה!

Triloka

New member
דרך אגב, רציתי לספר לכם...

לפני כשבוע אובחנתי כסובלת מ-ADD (לגבי ה-H אני לא כ"כ בטוחה). דבר ראשון, ברצוני להודות לדר' איריס מנור על השיחה והאיבחון
ביום שבת החלטתי לשבת על עבודת המחקר שלי, הגעתי לשלב המונוטוני של העבודה (עיבוד הנתונים) ואני לא מצליחה להתקדם. אכלתי ארוחת בוקר ולקחתי ריטלין... אמרתי לעצמי שבנתיים עד שהכדור יתחיל להשפיע אני אשב לקרא ספר נחמד. התיישבתי בסלון, הטלויזיה דלוקה והספר ביד. התחלתי לקרא ולפתע קלטתי שאני לא ממש קוראת אלא מרוכזת לחלוטין בטלויזיה (יום שבת היה יום כיפור ולא היה שום דבר מעניין!). ואז עברה לי מחשבה בראש, מסוג המחשבות שבדר"כ אני לא ממש תופסת והן ממשיכות מצד אחד לצד שני ונעלמות להן, אך את זו תפסתי: "אני רוצה לסדר את החדר שינה מחדש!" אקיצר, ביליתי יום שלם בארגון מחדש של חדר השינה ואפילו גלשתי לחדרים אחרים. מסקנה - הריטלין עוזר להתרכז, אבל ההחלטה במה להתרכז עדיין דורשת עבודה מצידי.

zivadina

New member
מסקנה נבונה מאוד, Triloka

ובכלל, ברוכה הבאה אלינו לפורום צריך להבין שהריטלין עוזר להתרכז, אבל אנחנו אילה שמחליטים במה להתרכז וכמה זמן להקדיש לכל עניין, הריטלין הוא קביים, אבל לא רגליים! ככל הידוע לי, לסיגריות אין השפעה על עוררות לקפה ומעוררים אחרים יש השפעה מסוימת, ולכן כדאי לך לבדוק איך את מרגישה עם ריטלין וקפה, למשל, את מוזמנת לקרוא את הקישור הבא, שם יש מאמר מצוין על ADD, ההפרעה השקטה

../images/Emo140.gifברוכה הבאה../images/Emo70.gif

אמממ, ריטלין וסיגריות... כמעשנת ותיקה
, כאשר אני עם ריטלין בעבודה, קורה הרבה ששוכחת לעשן.. מעשנת הרבה פחות בשעות השפעת הריטלין.
וריטלין, מאחר וגיליתי מהר מאוד, כי עצביי מתעוררים בחוזקה כאשר משלבת בינהם, בשעות השפעת הריטלין לא שותה קפה. רק נטול קפאין, אם ממש בא לי על טעם הקפה.

Triloka

New member
האמת שאני לא ממש מעשנת

רק לעיתים (נניח פעם בשבוע כשנפגשים עם החבר'ה), אך כיוון שהזהירו אותי לא לשתות קפה עם ריטלין חשבתי שאולי גם לסיגריות יש השפעה שלילית. אני מניחה שלקחתי את ההזהרות קצת קשה מדי וטיפה נלחצתי, לא לשתות קולה, אולי גם לא לאכול שוקולד... עכשיו, לפי התגובות, אני מבינה שהכל תלוי בעצם בתחושה שלי, מה עושה לי טוב תחת השפעת הריטלין ומה עושה לי רע. אני מניחה שעם הזמן אני אסגל לעצמי את ההרגלים המתאימים.

גווניבר

New member
וואלה!

גם אני הגעתי למסקנה הזאת. מאתמול התחלתי לקחת ריטלין (אתמול גם אובחנתי רשמית, אחרי שנה וחצי של חשד). סיימתי עבודה לאוניברסיטה. אבל יותר התרכזתי באינטרנט שכל חמש דקות נכנסתי אליו. שאלתי את עצמי אם זה הריטלין, או שהגיע אחד מאותם רגעים נדירים בהם אני מסוגלת למלא את חובותי האקדמיות? באיזשהו מקום קיוותי ל'תרופת פלא'. אין ברירה, אני חייבת לקחת את עצמי בידיים. עכשיו אין לי תירוצים!!! בהצלחה!

i need money

New member
אפרופו ריטלין

ביקשו ממני כמה פעמים לייעץ לילדים שצריכים את הכדור הזה(עקב נסיון)ואני דווקא יותר דיברתי איתם על קטע של הכל בראש ולא הכדור ושאם רוצים אז יכולים אני הצלחתי ככה ואני כבר כמה שנים טובות לא לוקח אותו

zivadina

New member
הפרעת קשב היא לא דמיונית

ואדם שאובחן באופן רציני כבעל הפרעת קשב, נתקל במוקדם או במאוחר במגבלות של ההפרעה, שמפריעות לו להגשים את הפוטנציאל שלו. "הכדור הזה" עוזר לבעלי הפרעת הקשב להתרכז, וכך עוקף את הבעייה שלהם. כמובן שהמוטיבציה היא תנאי ראשוני, אבל בדרך כלל אדם שמבקש עזרה עושה זאת בגלל מוטיבציה להתקדם, ואז מוטל עלינו להושיט לו את העזרה הכי טובה שאפשר. עד עכשיו, נמצא שהעזרה הכי טובה היא הכדור הזה.

Triloka

New member
תגובה

לצערי הרב איני ילדה, אני כבר בת 29 ואובחנתי רק לפני כשבוע. כילדה הייתי צריכה להתמודד עם הרבה יותר ממה שילד צריך להתמודד ובדיאבד חלק גדול מכך קשור ל-ADD. המשקעים מהילדות כנראה לא יעלמו מעולם, האפשרות של ניהול מערכת יחסים "נורמלית" עם בן זוג אוהב מתרחקת לה מיום ליום. מבחינת הלימודים, המאמץ שנדרש ממני על מנת להשלים מטלות שלאנשים אחרים שלומדים איתי נראות יחסית פשוטות, הוא עצום! למרות זאת, אני נחשבת לבחורה מוצלחת שלומדת מקצוע מאוד מאוד מבוקש הדורש רמה גבוהה מאוד של הצלחה בלימודים, אך בשביל להשיג את ההצלחה הזו נאלצתי לוותר על כל דבר אחר בחיי ונאלצתי להאבק הרבה יותר ממה שבנאדם צריך להאבק. כרגע אני לא יכולה לספר על השינוי בלימודים או בזוגיות עקב השימוש בריטלין, אך לאחר 29 שנים שחלקן הודחקו ואיני זוכרת אותן וחלקן זכורות לי כסיוט מתמשך, אם "הכדור הזה" יתן לי טיפה קטנה של שלווה בתוך ים של סערות אזי קיבלתי את המתנה שלי!

papylove

New member
אני לא אובחנתי בכלל

ואני יכולה בבטחון מלא להגיד שאני add אחרי שגילתי אצל הבת שלי את הבעיה ונודע לי במקרה כי אחותי עברה בגיל 25 אבחון ללקויות למידה והיא לקוית למידה כן אני ללא שום ספק add ואולי יש לי לקות מסויימת שלא התעמקתי בה אחרי הגילוי על הילדה התחלתי לחקור וללמוד מה זה איך מתמודדים אם הנושא קראתי מחקרים ותקופה ארוכה נכנסתי יום יום לפורום לקרוא ללמוד ולהתעדכן אני בתוכה גם ללא אבחון. המשקעים מהילדות לעולם לא יעברו אני לא מכירה משפחות שהיחסים שלהם "נורמלים" בכל מערכת יחסים ישנם כל כך הרבה גורמים וקשה מאוד קשה למצוא מישהוא שיבין ויתמוך. כל הטוען שיש לו יחסים נורמלים ומאושרים אני לא מאמינה תמיד יש עליות וירידות אין מצב שתמיד היחסים יהיו בעליה מה שכן עם אכפת לבני הזוג אחד מהשני אז כן בהחלט ינסו וישתדלו ולא יתנו לירידה לגרור אותם יותר למטה אלא ינסו לדבר לפתור ולשפר. היום (אני בת 36) אני מבינה הרבה דברים מהעבר שלי למה לא "הצלחתי" כביכול למה לא הלך לי ואם כן הלך אז הלך קשה מאוד. הסביבה בכלל לא היתה תומכת במיוחד לא מצד הורי תמיד הייתי הילדה השקטה והמנומסת אף אחד לא הבין איפה הבעיה. גם היום אחרי שנים רבות של ניסיון להוכיח את עצמי והוכחתי ללא ספק הצלחתי לסיים את הלימודים הקמתי בית משפחה ילדים עד היום יש טענות (במיוחד מצד אמא שלי היא תמיד תמצא משהוא לא בסדר) היגעתי למסקנה שאי אפשר לספק את כולם אני היא זו הנפגעת העיקרית. ריטלין אני לא לוקחת אך למדתי לחיות עם מגבלותי ויתרונותי, למדתי לנתב את צרכיי וצרכי המשפחה לתנאים שלי ליכולות ולקצב שלי ולאחר שעשיתי זאת אני הרבה יותר שלווה ושקטה וגם המצב בבית השתפר עקב כך. כאשר היגעתי למסקנה שכל מה שאני עושה הוא לעצמי ולשיפור חיי ואני לא חייבת להוכיח כלום לאף אחד אלא לחיות טוב עם עצמי חיי השתפרו מאוד וגם היחסים בין הסובבים אותי השתפרו (ביני לבין בעלי וילדיי) כל הייתר באמת לא חשוב הפסקתי מזמן לרצות את הוריי ואת האחרים הבנתי שיש אנשים שכל מה שתעשי לא יעזור לא משנה כמה תנסי הדבר לא יספיק (זאת הטיפוס של אמא שלי לשאוף כל הזמן יותר ויותר) היום אני מאושרת מאוד במגבלות שלי שהן רבות וגם בעלי אחרי שהבין את "הבעיה" כביכול והניסיון להבין השתפרו דברים רבים לטובה. קבלי את עצמך כמו שאת ותפסיקי להוכיח את עצמך לאחרים תלמדי ותשקיעי אך ורק לעצמך ולמענך לא בשביל אף אחד אחר אל תנסי להוכיח את עצמך ולהראות שלמרות הכל הצלחת תמיד יהיה מישהוא שיעיב את השמחה תשמחי על כל הצלחה שלך ותתגאי בעצמך וגם תפרגני לעצמך כי למרות הקשיים למרות הלשונות הרעות הצלחת. ובנוגע לזוגיות שתפי אותו ספרי לו על הבעיות הלבטים ותראי כמה זה עוזר ומשפר (עצלי בכל אופן עבד יפה מאוד) אני מאחלת לך כל טוב המשיכי להאמין בעצמך והעולם יראה לך אחרת

loogal

New member
קפה

אחרי שאבחנו לי ADD ולמדתי את הנושא, התחלתי ליטול ריטלין ובמקביל הפסקתי לשתות קפה עכשיו (אחרי תקופה ללא קפה) שמתי לב שלכוס קפה (לא חזק במיוחד) יש השפעה כמעט זהה לריטלין (הריבאונד מגיע יותר מהר), המיקוד, הריכוז והדרבון לעבודה משתפרים מייד..

דליה.ד

New member
adhd היא בעיה אמיתית

פיזיולוגית ונוירולוגית. זה לא איזה "משהו שבראש".... ההתמודדות עם הפרעת קשב מורכבת ממכלול עניינים שבראש ובראשונה עומדת ההכרה בעובדה שיש לי קושי מסויים ולאחריו: "מה אני עושה בקשר לקושי הזה". יש אנשים שמצליחים לחיות בשלום עם adhd ללא טיפול כלשהו ואפילו מצליחים לנהל חיים יצרניים ומספקים מכל הבחינות. יש כאלה שחייהם נהרסים בשל חוסר טיפול מתאים (והיו כאן אנשים שסיפרו איך אנשים מתגרשים, מפוטרים מעבודות, אינם מצליחים להרים את עצמם ואפילו נקלעים לסמים, אלכוהול ועבריינות). להמליץ למישהו ש"הכל בראש" זה קצת חסר אחריות בעיני. כי זה יכול להתאים למישהו מסויים ואילו למישהו אחר זו עצת אחיתופל.

למעלה