ריטלין וטיקים

xyz111

New member
ריטלין וטיקים

שלום, הבן שלנו, כבן 12, מאובחן כ ADD. מעולם לא טופל תרופתית. אנחנו שוקלים ומתלבטים האם להתחיל טיפול תרופתי. יש לו מדי פעם טיקים של מצמוצי עיניים. הבנתי שיש מספר סוגי ריטלין (שחרור איטי וכד', עדיין לא ממש מתמצא בסוגים). האם כל סוגי הריטלין גורמים להתגברות הטיקים? האם אצל כל הילדים? האם תמיד כאשר מפסיקים ליטול את התרופה הטיקים חוזרים לקדמותם או שיש סיכוי שלמרות הפסקת התרופה הטיקים ישארו מוגברים? תודה מראש לעונים ולמתיחסים.

הניסיון האישי שלנו :

רק הקונצרטה הגבירה את הפרעת הטיקים בצורה משמעותית ולכן היינו צריכים להחליף אותה לרטלין הרגיל בחזרה לקח קצת זמן כשבועיים עד שהטיקים נרדמו שוב .

יש טיקים שבאים והולכים מכל מיני מצבים לא הצלחנו לשים את האצבע בגלל מה הם באים ובגלל מה הולכים , ישנה סברה שלחץ מגביר טיקים - אני אישית לא הצלחתי לראות את זה אצל בן .

לרוב מתחילים מהרטלין הרגיל שמשתחרר מהגוף כעבור 3-4 שעות , וגם לטיקים יש טיפולים אם הם במצב חמור ומפריעים לילד .

zivadina

New member
טיקים בכלל וריטלין בפרט

אני מכירה ילדים שסוג ריטלין מסוים מגביר אצלם טיקים, וגם ילדים שסוג ריטלין מסוים מפסיק אצלם טיקים.
זה מאוד אישי, ועד שלא מנסים, לא יודעים. מה עוד, שאפשר לנסות סוגי ריטלין שונים. כולם אותו חומר, אבל אופן הפירוק שלהם שונה.

כדאי לך לקרוא מאמר מעניין על טיקים שפורסם לאחרונה על ידי הנוירולוג דר' רוטשטיין:

טיקים

הספרות מדברת על כך שחלק מתרופות הריטלין (בעלות החומר הפעיל מתילפנידאט ) מגבירות טיקים, במקומות אחרי נאמר שלא. הדרך לאזן ילד עם הפרעת קשב וריכוז היא ניסוי וטעיה ורק רופא מומחה ל ADHD מוסמך לעשות את זה.
אני ממליצה לך להיכנס לאתר אומגה 3 גליל ולקרוא שם על הטיפול באמצעות אומגה 3 להתמודדות עם טיקים.
בהצלחה
ד"ר זיוה שגיא

למעלה