ריטלין וטורט

may2570

New member
ריטלין וטורט../images/Emo35.gif

שלום לפורום! הילד שלי, יונתן, בן 7 עוד חודש. הוא בכיתה א' ונמצא במעקב של נירולוג כבר שנתיים. אובחן בטורט + ADHD. אתמול קיבלנו בפעם הראשונה מרשם לריטלין, אחרי שהגענו למסקנה, ביחד עם המורה והצוות הרפואי, שאין ברירה אלא להתחיל. הוא ייקבל ריטלין 10 מג'. נתחיל עם חצי כדור ב- 3 ימים הראשונים ואח"כ לעט נתקדם עד שנגיע ל- 2 כדורים ביום ( 2 X של 10 מג'). מה שאני רוצה לשאול אותכם: 1. אני אשמח לקבל טיפים, כהורים של ילדים שנוטלים את הטרופה 2. במה חשוב לשים לב? 3. נאמר לי על תופעות של הגברת טיקים בכ- 10 % מהנוטלים את הטרופה. מישהו יודע עוד נתונים על זה? ובכלל, לשמוע מאחרים איך הם מתמודדים עם זה (אני חייבת להגיד לכם שדי קשה לי עם הרעיון שילד ייקח תרופה מגיל כזה...) תודה לכם!

הלנה

New member
שלום מאי וברוכה הבאה לפורום

אם תרדי קצת למטה, יש שירשור מלפני כמה ימים שמתחיל ב...."השאלה ההיסטורית.." או משהו כזה, שם דיברנו על מתן ריטלין לילד עם טוראט. אנחנו באופן אישי התנסינו במתן קונצרטה (שזה בעצם ריטלין) לבן שלנו. מיד הופיעו אצלו טיקים של טלטול הראש ולכן הפסקנו. כעיקרון איני יודעת שהתרופה עצמה מצויינת לילדים עם ADHD, אבל בהחלט שמעתי על עוד סיפורים של ילדים עם טוראט שזה הגביר אצלם טיקים. אני גם יודעת שיש כאלה שלוקחים אותה בכל זאת, אבל בשילוב עם תרופה שממתנת טיקים . אז אני הייתי אומרת, שימי לב אם יש שינוי בטיקים לאחר הטלת התרופה. בהצלחה.

ערב טוב מאי וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

לנו הרטלין לא עזר הוא לקח את התרופה גם בגיל מאוד צעיר זה גרם לו להגברת הטיקיםומהר מאוד הפסקנו את זה ומאז הוא לקח כל מני תרופות שלא עזרו רק החימור את המצב עכשיו הוא מטופל בריטזין 25 וטיפות רסקין של באך 4 טיפות ביום ומאז יש יותר ריגעה ושקט גם לו ולמי שלידו
בתרופה

נב3

New member
גישה זהירה לקביעת מינון

בני בן ה-10 משתמש בריטלין. התיקים עלו מעט, אך לא בצורה דרמטית, והריטלין עוזר במידה מסויימת. מדוע הוחלט מראש על 10 מ"ג? זה נראה המון כהחלטה שרירותית. אנחנו עלינו מאוד בהדרגה (רבע כדור כל 10 ימים), וכך יכולנו לצפות השפעות חיוביות של הכדור, מול שליליות (החמרת הטיקים). התברר שבחצי כדור כבר יש השפעה מיטיבה, ורק החמרה קלה בטיקים. בשלושת רבעי כדור (7.5 מ"ג) הטיקים כבר עולים לשמיים. נכון שההשפעות המיטביות היו יותר בולטות, אך ההחמרה בטיקים במינון זה שללה להשתמש בו. אולי כדאי לשקול עלייה יותר הדרגתית בכדור, ולנטר השפעות חיוביות ושליליות.

נב3 ברוכה הבאה לפורום../images/Emo24.gif

גם בני מקבל ריטאלין במינון של 10 מ"ג בבוקר יום לימודים, כתוספת לריספרדל אותו מקבל ע"מ למתן את התפרצויות הזעם.

may2570 ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo24.gif

גם בני מקבל ריטאלין 10 מ"ג אך מקבל גם ריספרדל, ה"טיקים" גברו אך למדנו לחיות איתם. הכי חשוב לנו כרגע הוא לאזן אותו מבחינת הלימודים...מכיוון שחלה התדרדרות ביחסו ללימודים, פחות נכנס לשיעורים למרות הסייעת...ולכן החלטנו הצוות הרפואי ואנחנו בכל זאת על שילוב של 2 התרופות גם יחד.

שביק

New member
MAY2570 שבוע טוב.את מוזמנת להתקשר

לטל' של העמותה. ביום ראשון אחה"צ 09-7408478. נוכל לחשוב יחד על אפשרויות נוספות לטיפול. וכן תוכלי לקבל מידע נוסף על הריטאלין והטוראט. ברוכה הבאה לפורום! באופן כללי: כל אחד מגיב אחרת לתרופות כאלה ואחרות.מאחלת לכם בהצלחה. שביק.

החורזת**

New member
מאי, זה אינדיווידואלי. יש ילדים שזה

אכן מגביר אצלם טיקים ויש כאלה שלא. ולמינון יש בהחלט השפעה. הרבה פעמים הורדה או תוספת שח רבע כדור יכולה להגביר או להפחית טיקים. מה שבטוח שאין עוד תרופה יעילה כמו הריטאלין לטיפול בהפרעת קשב וריכוז.

ענתד1א

New member
מאי בוקר טוב

בני בן 10.5 לוקח קלונידין ופבוקסיל מכתה ב לפני שנה התחלנו לתת לו רטלין ועכשיו הוא התחיל לקחת קונסרטה , לאור אין שינוי בטיקים ובהחלט לא החמרה כנראה בגלל השילוב של הקלונידין שניתן לטיקים, הריכוז שלו בלימודים עלה והוא מרגיש הרבה יותר טוב עם עצמו. בהצלחה , ענת

may2570

New member
תודה!

שלום, אני לא מכירה את שמות התרופות האלה. קונסרטה זה כמו ריטאלין אבל מינון גבוה נכון? והיו לו הרבה טיקים בעבר? בגלל זה שתי התרופות הנוספות שאת מציינת? אוי.... נראה לי שיש לנו דרך ארוכה מאוד עם כל הסיפור הזה... בינתיים אני רואה מהתגובות שקיבלתי בפורום שהנושא לא פשוט בכלל. תודה שוב ונשתמע. מאי

ענתד1א

New member
מאי

הקונסרטה באה במינונים שונים אור לוקח 36 מ"ג והתרופה פעילה ל- 12 שעות. לאור בנוסף לטיקים שלמזלו אינם רבים (מיצמוצים וחיכוכי גרון) הקלונידין הוריד את הטיקים כמעט לאפס שרק במקרים של מתח ולחץ הם מופיעים, לעומת זאת הבפוקסיל ניתן לאור כיוון שהוא סובל גם מ OCD (כפיתיות וחרדות). נכון שזה לא פשוט אבל את תראי שבמשך הזמן מקבלים ומתרגלים במיוחד ההורים ובסופו של דבר בכל אופן אצלי הבית הוא כמו כל בית רק קצת יותר (יש לי שלוש בנים הגדול תם בחטיבה ויש לו בעיה של קשב וריכוז ולוקח קונסרטה, אור בכיתה ה כיתה מקדמת בבית-ספר רגיל ואחרון חביב רון בגן חובה בחינוך המיוחד בגלל בעיות התנהגות רגשיות - עדיין אין אפשרות לדעת האם גם לו יש טוראט) כתבתי לך על הילדים כי באמת עם כל הקושי הם ילדים מקסימים וככול שהזמן עובר זה פשוט חלק מהיומיום. בהצלחה וחיבוק גדול, ענת

למעלה