ריטלין וחרדה

pinguin5

New member
ריטלין וחרדה

לכל בעלי החרדה שנוטלים ריטלין לקשב וריכוז:

האם הריטלין משפיע לטובה/רעה על החרדה שלכם? באיזה דרגה?

וכמה זמן להערכתכם נמשכת ההשפעה של הריטלין על החרדה? האם זה רק בזמן השפעת הכדור ובשעות הסמוכות לו או שזה גולש
גם ליותר?

בדרך כלל הריטלין מגביר חרדה.

מי שאני מכירה, טוען שכשהחרדה שם, היא לא פוחתת עם סיום השפעת הריטלין.

pinguin5

New member
כמה זמן היא נמשכת?

אם היא לא פוחתת חזרה עם סיום השפעת הריטלין אז כמה זמן היא כן נמשכת? (הכוונה להגברת חרדה שנגרמה מהריטלין ולא החרדה שהיתה גם ככה לפני זה)
האם זה נמשך עוד שעות? ימים? שבועות? האם זה פוחת חזרה מתישהו?

קשה לדעת כי הוא מקבל גם תרופה לחרדות.

מה שכן, הוא שונא את הריטלין, ולוקח רק לפני מבחנים. אז קשה לדעת איך הכל מתערבב- החרדה המקורית, הריטלין והמבחן...
הוא טוען שהוא שונא את הריטלין בין השאר בגלל הגברת החרדה.

djahiz

New member
ניסיתם אולי להחליף תרופה?

הבן שלי היה מטופל בריטלין, ועם הופעת החרדות קיבל טיפות ריספרדל נגד חרדות (במינון נמוך). החרדות לא רק שלא נעלמו בעקבות הטיפול אלא התחזקו. רק לאחר שעברנו לאדרל נעלמו החרדות.

galgal2

New member
אפשר לשמוע קצת על האדרל?

שלושת הילדים שלי נוטלים רטלין LA וסובלים ממידת שונות של חרדה. הפסיכיאטרית הציעה לנו להחליף תרופה לאדרל.
האם אלה כדורים, כמו הרטלין? האם יש הבדל משמעותי מבחינת טיקים וחרדות? אשמח לשמוע.
תודה.

הבן שלי לוקח אדרל כי הרטלין לא עבד וגרם לדיכי

אני לא רופא אבל מנסיון אדרל לא התרופה המתאימה לחרדות
חרדות יש תרופות אחרות סטרטרה או שנותנים רטלין ונוגד דיכאון
חרדות זה דבר מדהיג ורציני שצריך איש מקצוע פסיכיאטר שיכול לפתור את הבעיה
מבחינת טיקים אין לנו כך שאני לא יודעת.
חוץ מהטופסולוגיה והסרבול באדרל תרופה נהדרת.

lipsum

New member
אדרל

הריטלין גרם לבן שלי (אז כבן 7) כאבי בטן קשים, קשיים בהרדמות בלילה, חוסר תאבון, חרדות ואפטיה. הפסיכיאטרית לא היתה מוכנה להחליף את התרופה גם לאחר תקופה ארוכה. לכן החלפנו פסיכיאטרית. האדרל הוא כדור שניתן כמובן בהנחיית פסיכיאטר ובמרשם רופא. אצל בני כמעט ואין תופעות לוואי. הוא יושב מרוכז בשיעורים, משחק עם החברים בהפסקה וחוזר הביתה עם תאבון בריא. יתר על כן, הריבאונד עם אדרל חלש הרבה יותר מאשר הריבאונד של הרטלין. הבעיה עם אדרל היא שזו תרופה שעדיין לא רשומה בארץ, לכן צריך לקבל את אישור משרד הבריאות פעם בחצי שנה, אבל זו בירורקטיה פשוטה. אנחנו עושים את זה דרך שור טבצ'ניק בתל אביב. יתרון נוסף של האדרל הוא שבניגוד לרטלין אפשר לרסק אותו, לפזר במשקה, גלידה או מעדן חלב.

למעלה