ריטלין - האם יש תחליף ?

shay02

New member
ריטלין - האם יש תחליף ?

שלום, אני בגיל 41 עם בעיות קשב וריכוז כבר מתקופת הילדות. בעיות הקשב בתקופה האחרונה גברו בגלל שינויים תיפקודיים במקום העבודה שלי, המצריכים "מאמץ מחשבתי" יותר מהעבר. הומלץ לי לקחת ריטלין - האם יש עם זה איזו בעיה ? לחילופין, האם יש משהו בתחום הרפואה המשלימה שיכול לשמש כתחליף לריטלין ? מאחר והבעיה מטרידה ומציקה כמעט יום יום, ואי פתרונה עלול לפגוע בי במקום העבודה, לכן גורם הזמן מאוד חשוב עבורי ועלי למצוא פתרון שלא ישפיע עלי לאחר זמן ממושך. שוב לציין שלמרות שהבעיה נמשכת שנים רבות, לא טיפלתי בה ולכן אין לי שום התנסות עם הריטלין. תודה

SideKick

New member
כן, יש תחליף...

אני מקווה שההומיאופתית ואנשי הפרחים יענו לך בהקדם. אלה התחומים הכי מיידיים, למיטב ידיעתי. עם זאת, שיטות נוספות יכולות לתת מענה לתחום בעיות הקשב. כי הרפואה המשלימה לא רואה את הבעיה שלך, היא רואה א-ו-ת-ך. אותך, את חייך, את הדרך שבה אתה נושא את גופך בעולם. ומשם, מן המקומות הללו, מתבצע השינוי. ועוד משפט נוסף - אני מבינה שהבעיה מציקה - כרגע! עכשיו! ורצוי אתמול בבוקר! אבל אין פתרונות קסם. משהו שאתה חווה ונושא איתך כבר 41 שנה לא ייעלם בן רגע. לא בשום שיטה. הריטלין אולי נותן תחושת מקסם שווא של פתרון מיידי, אבל המחיר שם גבוה, ובוא לא נשכח שהוא לא פותר שום דבר. טוב שאתה מבקש תשובות במקומות אחרים. דע שאתה מתחיל בדרך. במסע. הוא לא ייקח חמש דקות. את השיפור תראה לאט לאט ובהדרגה. אבל לפחות תדע שאתה בדרך הנכונה. בהצלחה

freearth10

New member
בעיות קשב

בעיות בקשב לא שונה במהותן מתופעות אחרות שהגוף מעלה, כדי לשמור עלינו שלא נחווה עוד חוויות שלא היו לנו נעימות. אז כמובן שיש תמציות שעובדות על ריכוז ומיקוד, ויש תרגילים אותם ניתן לעשות שמחזירים לנו את האיזון. אבל חשוב לא פחות לעבוד על הסיבה שהביאה להתפרצות התופעה. מאיה

נופשת

New member
סליחה שאני מתערבת, אבל -

הפרעת קשב היא מולדת, והיום ידוע שזה גנטי. אי לכך ובהתאם לזאת בבואנו לטפל בהפרעת קשב בדרכים אחרות יש לזכור שזה לא משהו שמתפרץ ככה פתאום. יש גילאים שבהם המופעים של הפרעת הקשב מתחילים לבלוט( בית ספר יסודי, למשל) אולם זה קיים תמיד.

freearth10

New member
שום תופעה לא מתפרצת ככה פתאום

הפרעת קשב יכולה להיות מולדת. הרבה פעמים הגורם לסיבה הוא הריון שבו העובר עבר טראומה מסויימת, הרבה פעמים הלידה עצמה היתה טראומתית, לעתים ההפרעה היא בעקבות טראומה בשנות חייו הראשונות של הילד ולעתים הטראומה עברה דרך הגנטיקה ולכן העובר שנולד נולד כבר עם התופעה. העובר, התינוק , הילד מפתח מערכת הגנה שהפרעת הקשב היא מערכת שכזאת. הבן שלי נולד בלידה מצוקתית מאוד ארוכה שבמהלכה הוא בלע מי שפיר וריאותיו נחסמו. כדי להגן על עצמו הוא הרפה את כל גופו כדי שהריאות לא יצטרכו לעבוד כל כך קשה. הוא נולד עם שרירים חלשים. השרירים החלשים הגנו על הגוף כדי שזה לא יחווה עוד טראומה כל כך קשה. תופעה דומה קוראת לילדים ש"נולדים" עם הפרעות קשב. בהפרעת קשב ניתן לטפל - כמו בכל תופעה אחרת, כמובן תלוי במצב הילד/הבוגר וברצון שלו להתמודד עם הבעיה. מאיה

קשיי ריכוז

הרבה בעיות הן מולדות, ז"א נמצאות בקונסטיטוציה הראשונית שלנו (בדיסק הקשיח שלנו....). אבל לא כל בעיה/קושי/מחלה יבואו לידי ביטוי. יש סיבות שמקפיצות את הדברים החוצה בזמן מסוים. לגבי קשיי ריכוז והיפר אקטיביות ההשערה היא שהחיסונים הם שמעוררים את הבעיה וזה רק מתחיל להפריע בגיל בי"ס כשצריך לשבת 4 שעות רצופות. להומאופתיה יש הצלחות בתחום הזה. בברכה עירית

למעלה