ריטלין בשעות הערב

diralod

New member
ריטלין בשעות הערב

אני כרגע עובד עד אחר הצהריים, כשאני מגיע הבייתה אני רוצה לעבור על חומר לימודי, כרגע לא עברתי על יותר מידי חומר. מבחינת ריטלין, אז אין סיבנ שאני יקח בבוקר כי בכול מקרה אני חוזר הבייתנ רק אחר הצהריים. ניתן לקחת את הריטלין לפני סיום יום העבודה כדי שזה ישפיע עליי?

ושאלה נוספת, הייתי אצל היוירולוג ועכשיו הביאו לי רונצרטה 54 מ"ג, לפני זה הביאו לי ריטלין LA עשרים מל"ג. 20 מ"ג זה כנראה קצת לי מידי ונשארו לי עוד דיי כדורים. האם ניתן לקחת 2 כדורי ריטלין LA וזה יחשב כמו 40 מ"ל?

ותודה

FOR THE LD

New member
ניתן לקחת ריטלין לפני ביצוע משימה הדורשת ריכוז ומחשבה

אך יש לקחת בחשבון, שנטילת הכדור משעות הצהריים ואילך, עשוייה להשפיע על ההירדמות בהמשך. אפשר למנוע זאת ע"י שימוש בריטלין קצר הטווח, אך ישנם כאלה שגם זה עשוי לפגוע בשינה. השאלה מה יותר חשוב לך כרגע, להספיק לעמוד ביעד שקבעת לעצמך, להשלים משימה ברצף, להתקדם קצת יותר עם המחוייבויות האלה שדורשות ריכוז מירבי, או לישון היטב ויהי מה. שווה לנסות ולהעמיד במבחן את כל המשתנים האלה של מועד נטילת הכדור, ובאיזה מינון - חצי ריטלין רגיל, ריטלין שלם אולי יותר (ממש לבצע רישום), כולל השעה המשוערת שבה הצלחת להרדם, עד למציאת השעה המאוחרת לכל היותר של הנטילה, המאפשרת לך להתקדם יותר עם המטלות שחשובות לך, מבלי לפגום בשינה. צריך גם לקחת בחשבון את הריבאונד שעשוי להיות בתום השפעת הכדור, כדי לרכך זאת ככל האפשר, קל וחומר לפני שינה.

zivadina

New member
משך השפעה ומינונים

מבחינת גודל המנה, קונצרטה 54 היא באותו גודל כמו LA40 .
וכמובן, 2XLA20 = LA40

מבחינת משך ההשפעה, כדאי לתכנן את שעת נטילת התרופה
כך שלא תפגע ביכולת להירדם.
LA אמור להשפיע על הריכוז 8 שעות.
קונצרטה אמורה להשפיע על הריכוז 12 שעות.
בדרך כלל הערנות נמשכת מספר שעות אחרי תפוגת ההשפעה על הריכוז.

למעלה