ריטלין - בעיות גדילה

ריטלין - בעיות גדילה

שלום לחברי הפורום היקרים רציתי לשאול אתכם שאלה שמאתמול מטרידה אותי. האם שימוש קבוע בריטלין גורם לבעיות גדילה אצל ילדים?. כמה זה באמת בא לידי ביטוי?. הבן שלי אובחן עם בעיית קשב וריכוז בצורה קלה יחסית. הוא בן 8 . בלימודים הוא מצטיין והסימפטומים אצלו לא קשים. הבעייה העיקרית שלו היא הפרעה למורה, ובכיתה. זה כולל גם השמעת קולות מוזרים לפעמים. אנחנו בשלב הניסיון הראשוני עם הריטלין. אודה לכם על תשובתכם ערן

שלום וברוך הבא!../images/Emo140.gif

כמה נחמד שהצטרפת אלינו, מקווה שתבוא אלינו יותר, ואנו נשמח להיות פה גם בשבילך
לגבי הריטאלין, היתה טענה שמכיון שאחת מתופעות הלואי של הריטאלין הוא אובדן התיאבון בזמן השפעת הכדור, יש האטה בגדילה, הוכח באופן סופי שאין הדבר כך, במקרים מסוימים יש עליה איטית יותר במשקל באופן זמני, אך הגוף משלים את עיכוב. יופי שבאת אפרת

לפריק שלום../images/Emo142.gif

חזרתי מיום עיון בנושא ריטאלין.ד"ר איתי ברגר (שהוא חמוד אמיתי ושווה ביותר....סתאאאאם) הציג מחקר שעסק בטענה שריטאלין מעכב גדילה. הוכח מעל לכל ספק שכל הילדים שטופלו בריטאלין השיגו את הגובה המצופה על פי הרקע הגנטי. ועד היום לא הוכח הקשר לגדילה באופן מחקרי. למרות זאת משתדלים (לא אצל כל הילדים זה אפשרי) לא לתת ריטאלין בשבתות או חופשות (אני נותנת - תלוי מה עלינו לעשות כי אחרת הכל מתפוצץ - טיול, פגישה משפחתית, מסיבה. אם זה סתם יום בבית לא אתן). בני בן 12 ומקבל ריטאלין מגיל 8 והוא בגובה בני כיתתו (ואני בגובה מטר ודשא קצוץ....) . על פי ד"ר עדי אדר - נוירולוג ילדים מומחה:"אין הוכחות לטענה זו כאשר משתמשים בריטאלין ע"פ המינון המקובל עם הפסקה מבוקרת של מתן התרופה בסופי שבוע ובתקופות החופש. להפך, יש נתונים המצביעים על כך שבחלק מהילדים חלה האצת הגדילה במהלך הטיפול"...... וכל מילה נוספת מיותרת....

Iddo

New member
בעיה בפילוסופיה של המדע.

המדע לא מוכיח שום דבר באופן סופי. המדע רק מוכיח חוסר סבירות לאור הידע הנאסף עד היום. מה שהמדע מחייב הוא סביר בהרבה מאוד ממה שהוא שולל אבל בכדי להיות בטוחים במשהוא באופן סופי דרושה מתגלות אלוהית.

Iddo

New member
מי סיפר לך על בעיות גדילה?

לריטלין יש תופעות לוואי כמו להרבה תרופות. אולי קצת יותר אבל יש עליה גם הרבה יותר פיקוח ומעכב. לצערי, מופצות עליה גם הרבה שמועות וזה מפריע ´לפשוט אותה בצדק´ בזכות יכולותיה וכנגד חסרונותיה האמיתיים.

לאפרת ודליה- תודה על התשובה.

בנוסף , יש לי חששות באופן כללי לגבי התרופה. האם אין פתרון אחר?. לפעמים נוצר הרושם שלרופאים נוח לתת את התרופה בלי לנסות כיוונים אחרים. שאלה נוספת: מה קורה בשעות הערב כשהריטלין מפסיק? בנוסף, הנוירולוג המליץ על סדנאות להורים . איפה ניתן לקבל ייעוץ כזה? לעידו- קראתי על בעיות הגדילה בספר המדריך המלא לתרופות. בטח לא המצאתי את זה. תודה לכם ערן

@זהר@

New member
דווקא אני, שאני מחסידות הריטלין

לא לגמרי בטוחה שזה לא משפיע על הגדילה., הבן שלי בן 8, בגיל שבו ילדים גודלים בקצב די מהיר, לוקח ריטלין כבר כמה חודשים. בחודשים האלו, הוא לא עלה לא בגובה ולא במשקל. הנוירולוגית לא ביטלה את החשש שלי שזה בגלל הריטלין, אבל ציינה שזה יכול להיות גם מהעובדה שבהיותו על ריטלין הוא לא אוכל כמעט ובהיותו ילד היפר הוא גם לא ישן מספיק, לי זה לא נראה כי גם לפני הריטלין הוא לא ישן ולא אכל.

פריק יקר...כמה תשובות

החששות הם לגיטימיים, קשה לנו להשלים עם מתן תרופה למשהו שהוא לא מתבטא פיזית, אנחנו כהורים רגילים לתת תרופה כשאנחנו מקבלים משוב חיצוני למחלה, ובמקרה של הריטאלין - לא תמיד מצליחים לחוות את המשוב. לגבי פיתרון אחר - גם הריטאלין הוא פיתרון זמני שהרי כשהשפעתו פגה, חוזרים כל תסמיני הההפרעה, הפרעת קשב וריכוז אינה ניתנת לריפוי אך אם זאת יש ילדים שאחרי כשנה שנתיים של שימוש בריטאלין אינם זקוקים לו עוד, ויש גם את הטיפולים הנלווים לטיפול התרופתי שמקנים לילד ולכם כלים להתמודד עם היום יום. לגבי תום השפעת הריטאלין - הוא לא סתם מפסיק, אלא מופרש מהגוף דרך השתן, בדרך כלל אז הילדים גם רעבים ומשלימים את האכילה שהם הפסידו במשך היום, כמו כן יכול להיוצר מצב של "שחרור אנרגיות" ובאופן עקרוני, חוזרת הפרעת הקשב והריכוז להתבטא במלואה. גם אני ממליצה בחום על סדנאות הורים, יש במפגשים האלה הרבהמידע לא כתוב, שיטות וטריקים של הורים להתמודד עם בעיות כאלה ואחרות - ואיך אומרים: מכל מלמדי השכלתי. לגבי בעיות הגדילה - בילדים מסוימים יש עיכוב קטן בגדילה שעובר אחר כך, ולכן זה כתוב, כמו כן שים לב שבספר התרופות כתובות גם כל תופעות הלוואי האפשריות שלא מתבטאות בכל הילדים, לכן כדאי לפנות עם השאלות האלה גם לנוירולוג שבדק את הילד, כדי שיעשה לך סדר בדברים. שבת שלום אפרת

ranch1

New member
שאלה לי אליך

אני נמצאת באותו מצב בני בן 8 ורק בשעות בית הספר הוא עושה כמעט מה שבא לו ובשאר הזמן עד שעת שינה כמעט הכל רגיל ונורמלי . איך אתה הגעת לייעוץ ואיזה....אני ניגשת בקרוב לייעוץ אצל רופאה פרטית תוכל לעדכן אותי? תודה sam

למעלה