"ריטאלין, גלולת ה- 100 "

דליה.ד

New member
"ריטאלין, גלולת ה- 100 " ../images/Emo66.gif

קטעים נבחרים מכתבה שכתבה בתי לעלון בית הספר. מובאים רק חלקים מכיון שמדובר בהומור פנימי שמובן רק לבני התשחורת שלומדים שם. אבל יש פה בהחלט קטעים שראויים למחשבה. קיבלתי רשות מהמחברת להעביר לכאן: "... בעקבות התחלפות הרכזים, בא אלי חברי לקבוצה (ובכלל חבר ותיק) שעכשיו מרכז את ועדת עלון וביקש ממני לכתוב כתבה לעלון, שאלתי על מה העלון והוא ענה לי שעלי לכתוב על משהו מטורף. בעודי יושבת בכיתת י´ מב"ר (האימפריה) שעה שביעית ועוד בשיעור לשון (אחד מאלפים במשך השבוע) עם המלכה המורה מ.א. וכל מה שאני מצליחה לחשוב עליו זה ארוחת צהריים...עקב היותי תלמידה למופת החלטתי לוותר. כל המחשבות האלה עלו לי לראש מכיוון שהייתי בחוסר ריכוז טוטאלי שנוצר מאי לקיחת הכדור "ריטאלין" שחצי מילדי מב"ר מכירים מקרוב.... ואם כבר מדברים על ריטאלין, האם אתם יודעים מה זה? אני משערתששמעתם על ה"כדור" הזה לא מעט פעמים! אתם בטח גם חושבים שזה כדור הרגעה? אז...חברים, יש לכם טעות גדולה, כי זה ממש לא! ריטאלין הוא כדור ששייך לקבוצת התרופות המעוררות, אשר מטרתן להפעיל את המוח באופן שיביא להגברת הקשב והריכוז (רמת הריכוז אשר אנו ילדי הadhd, ילדים עם הפרעות קשב וריכוז+היפראקטיביות, איננו יכולים להגיע אליה ללא הכדור הקטן, הלבן שגורם לשינוי משמעותי בהתנהגותינו). רציתי להוסיף שהכדור אינו ממכר, לא גורם לבעיות גדילה ותופעות הלוואי הן קלות וזמניות ומיליוני בני אדם משתמשים בכדור הזה (הערת העורך: הכתבת היא רופאה עם מוניטין עשיר בעשרות בתי חולים בארץ ונחשבת למומחית בתחום עיסוקה...). ...לפני שאסיים עדיין יש שאלה שמהדהדת באזני: האם מי שלוקח ריטאלין צריך להתביש בזה? לדעתי לא, כי אני מכירה אנשים שלוקחים ריטאלין מכיתה ב´ וכל החיים שלהם חיו באיזה צל של בושה! אבל למה? כאילו החברה שלנו עד כדי כך לא מקבלת? וגם כן מה כבר יש לקבל? גם אם לאותו ילד יש בעיה של קשב וריכוז או היפראקטיביות אשר נפתרת בעזרת כדור הפלא הזה אז למה לצחוק על זה? למה להעליב? פשוט תתמכו באותו ילד! ומה עוד שמליוני ילדים ומבוגרים משתמשים בכדור הזה כדי להצליח בלימודים ובחיים. טוב, מכיון שכבר כואבת לי היד וכבר פילספתי לכם מספיק על ריטאלין, אסיים....הכתבה נכתבה בהשראת כיתת המב"ר ומחברים קרובים אשר שיתפו אותי במקריהם. אוהבת, ברית." מקווה שנתרמתם. מדליה.

zivelca

Member
דרכי טיפול

ישנם דרכי טיפול שיכולים להעלות את גלי המוח ללא תרופה ע´´י אימון המוח דרך פעילות מוטורית וכלים נוספים

דליה.ד

New member
אני מכירה כמעט את כל הטיפולים בעולם

ואפשר גם לפתור את הבעיה באופן תמידי...אם אתה מבין למה אני מתכוונת.... כל נותני הטיפולים האלה עושים הון עתק על גבי בעיה של אנשים תמימים. זו זכותו של כל אחד לעשות כראות עיניו, נכון, אבל מדובר למעשה באלכימיה...יצירת יש מאין. אז...בטח מגיע לך פרס נובל לכימיה..או לרפואה אם פתרת את בעית חוסר הנוירוטרנסימיטורים במוח. כדאי לידע את העולם על כך! בהצלחה!

freebird

New member
פרס הנובל או שיא גינס מגיע דווקא לך

היי דליה, אני חושבת שפרס הנובל, או לפחות שיא גינס מגיע דווקא לך, אם את מכירה כמעט את כל הטיפולים בעולם. חבל גם שאת מנסה להכליל פה את כל נותני הטיפולים כעושי הון עתק, אני מכירה מטפלים לא מעטים שעושים חלק מעבודתם בהתנדבות. דליה, שום דבר בגופנו או בעשייתנו אינו מקרי, המוח שלנו הוא מאוד מתוחכם ומניפולטיבי ואפשר למצוא את הסיבה שגרמה למניפולציה שגרמה לאלכימיה מסויימת, טיפול במקור הבעיה יגרום לאי צורך בשימוש במניפולציה זאת ובשינוי דפוס התנהגות קיים. אז אני מאמינה שלך טוב עם הדרך אותה את מצאת ואני באמת ומכל הלב מקווה ושמחה על כל הצלחה שלך, אך אל תפסלי על הסף דרכים שלך לא עזרו, ואולי אפילו בך פגעו, אך כל כך מתאימים לכל כך הרבה אנשים אחרים. מאיה

תרשו לי להתערב פה רגע...

רוב ההורים שמגדלים כבר הרבה שנים ילדים עם הפרעות קשב וריכוז ולקויות למידה, וגם מבוגרים שהם בעצמם סובלים מלקויות כאלה ואחרות, כבר למודי סבל מ"מרפאים" למיניהם ומאנשים המבטיחים הבטחות שוא, גם אצלנו בפורום - אני ודליה כבר מכירות כל מיני "קוסמים" שניסו את כוחם פה. באופן עקרוני - אולי הפורום הזה אינו פורום מומחה, אך גם אינו איזור פרסום לכל דורש, ויש תקנון פעילות גם למנהלי הפורומים, כך שבבקשה, לא לזלזל בחשדנותנו, היא מגיעה ממקום שהתנסה. זיו שכותב פה, למרות שנתבקש, עדיין לא כתב על איזה פיתרון הוא מדבר, אלי באי מייל פונים כל מיני "ידוענים" שמבטיחים הבטחות אך כשאני מבקשת לראות מחקרים והוכחות נעלמים לבלי שוב, אנו נותנו פה כבוד ובמה לכולם, אך לא נסכים לחשוף את האנשים פה לניצול, מי שמעוניין להציע עזרה, מוזמן לפרט את השיטה בה הוא מאמין, אך שיהיה מוכן גם לקבל ביקורת מאנשים שניסו והתאכזבו-לא כל שכן מאחת ממנהלות הפורום. אני מבקשת אותך באופן אישי לשנות את הטון הציני והפוגע שמצאתי בכותרת הודעתך. אפרת

תרשו לי להתערב פה רגע...

רוב ההורים שמגדלים כבר הרבה שנים ילדים עם הפרעות קשב וריכוז ולקויות למידה, וגם מבוגרים שהם בעצמם סובלים מלקויות כאלה ואחרות, כבר למודי סבל מ"מרפאים" למיניהם ומאנשים המבטיחים הבטחות שוא, גם אצלנו בפורום - אני ודליה כבר מכירות כל מיני "קוסמים" שניסו את כוחם פה. באופן עקרוני - אולי הפורום הזה אינו פורום מומחה, אך גם אינו איזור פרסום לכל דורש, ויש תקנון פעילות גם למנהלי הפורומים, כך שבבקשה, לא לזלזל בחשדנותנו, היא מגיעה ממקום שהתנסה. זיו שכותב פה, למרות שנתבקש, עדיין לא כתב על איזה פיתרון הוא מדבר, אלי באי מייל פונים כל מיני "ידוענים" שמבטיחים הבטחות אך כשאני מבקשת לראות מחקרים והוכחות נעלמים לבלי שוב, אנו נותנו פה כבוד ובמה לכולם, אך לא נסכים לחשוף את האנשים פה לניצול, מי שמעוניין להציע עזרה, מוזמן לפרט את השיטה בה הוא מאמין, אך שיהיה מוכן גם לקבל ביקורת מאנשים שניסו והתאכזבו-לא כל שכן מאחת ממנהלות הפורום. אני מבקשת אותך באופן אישי לשנות את הטון הציני והפוגע שמצאתי בכותרת הודעתך. אפרת

דליה.ד

New member
לציפור החופשיה ולזיו

אין לכם שום סיבה להטיח בי דברים, גם לא דרך תיבת המסרים. אני אם שמתמודדת יום יום ושעה שעה עם ילדי שיש להם adhd . החשדנות שלי היא אם כך דבר מובן מאליו כי הבטיחו לי פעמים רבות ש"יותר הוא לא יצטרך ריטאלין..." אף אמא לא אוהבת לתת תרופות לילדיה, ניסינו אין ספור טיפולים דרך רפואה אלטרנטיבית, ספורט, תרפיות, טיפולים פסיכולוגיים, מגנטים, שיאצו, רפלקסולוגיה ומה לא... שום דבר! שום דבר! לא החליף את הריטאלין. ואם הייתה הקלה היא הייתה זמנית וחלפה מיד. אני מאוד שמחה שיש אנשים שטיפולים אלטרנטיביים עוזרים להם אבל באמת עייפתי מהבטחות שווא "יש טיפול שירפא אותך, תתקשר/י אלי.." וכן צריך ללמוד לעמוד בביקורת. אולי הטון שלי היה חצוף ולא נעים אבל...הגיעו מים עד נפש. אם מישהו נפגע - אני מתנצלת. אבל...עדיין עומדת על דעתי!

zivelca

Member
דליה לא לתת ליאוש לנצח

דליה שמי זיו אני חוזר ואומר דרך טלפון הסביר לך מה הדרך זאת לא אומר שזה קל אך תחליטי לאחר שתשמעי שיהיה לך רק טוב

גירפה

New member
סליחה על הבורות..אלכימיה?!

כנראה לא הבנתי ממש מה זה קשיי קשב וריכוז, כי אני לא מבינה איך מתקשרים גלי מוח ואלכימיה. אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי למה בדיוק זה קורה? ולכמה מהאנשים יש את זה?

דליה .ד

New member
גירפה...נכנסת באמצע דיון../images/Emo150.gif

ואלכימיה ממש לא קשורה להפרעות קשב וריכוז אלא כימיה היא הקשורה. "אלכימיה" - זהו תחום בחכמת ימי הביניים שמטרתו הייתה להפוך מתכות פשוטות למתכות אצילותכגון כסף וזהב. הם כמובן נכשלו. כוונתי, כשהשתמשתי במושג, כפראפרזה על כל מיני ידעונים ואיצטגנינים שמציעים, חדשות לבקרים, עוד שיטה ש"תרפא" את הadhd. יש שיטות שמקלות מעט, עוזרות מעט אבל בפירוש לא מרפאות. הפרעות קשב וריכוז קשורות לכימיה מכיוון שמדובר בליקוי של תפקוד המוח, בעיקר באונה הפרונטלית (שממונה גם על שליטה עצמית) שם נמצא (בבדיקות מתוחכמות) שיש חוסר בהפרשת שני נוירוטרנסמיטורים (חמרי הולכה עצביים) דופאמין ונורפינפרין. את חוסר ההפרשה של חומרים אלה פותרים באמצעות תרופה...נכון, ריטאלין.

גירפה

New member
יש את החומרים הללו, אך משהו גורם

להם לא להיות מופרשים? ואם הם קיימים, אבל אני לא מנצלת אותם ובעצם לוקחת אותם ממקור חיצוני אז יכול להיות שיהיה לי יותר מדי. אם אדם ללא הבעיה מפריש חומרים אלה לפי מה שהו צריך,אז למה יש הגבלה על כמות הריטלין למינון מסויים? תודה וסליחה שהתערבתי באמצע

דליה .ד

New member
אני לא רופאה נוירולוגית../images/Emo11.gif

אבל אשתדל ככל יכולתי להסביר: הפעילות המוחית באונה הקדמית היא מוקטנת למי שיש לו adhd . האונה הקדמית ממונה על שיטה בהתנהגות, הפעלת הקשב וריסון התגובות. יש כאן כאילו פרדוכס שדווקא רמת פעילות נמוכה במוח תביא להתנהגות מאוד פעילה... אחת התשובות היא שהילדים מנסים להעלות את הפעילות המוחית באמצעות התנהגות מאוד פעילה ואנרגטית. אבל זו רק סברה. דווקא התרופות המעוררות הן אלו שהוכחו כיעילות בטיפול עם adhd הן שיפרו את ההתנהגות את ההישגים הלימודייםואת ההסתגלות החברתית. הריטאלין הוא תרופה מעוררת. והוא מגביר את רמת הפעילות המוחית והוא פועל על עיכוב ההתנהגות ועל היכולת לקיים מאמץ או תשומת לב לאורך זמן.. הוא פועל בהגברת פעילות תאי המוח. המינון קשור ברמת ההפרעה או הליקוי וכמובן במשקל האדם. ככל שההפרעה קשה יותר צריך מינון גבוה יותר וככל שהאדם שוקל יותר - גם. אני פועלת לארח בפורומינו רופא נוירולוג מומחה לadhd ואז הוא יענה בפרוטרוט על כל השאלות.

למעלה