ריטאלין בהרצאות

אנרגטית

New member
ריטאלין בהרצאות

לאחרונה הצטרפתי לקבוצה להרצאות שבעיקרון מדברות על הנפש. אני מוצאת את עצמי ב"קשב" מלא. שקטה, מרוכזת, ממוקדת -מלאת רצון. וברגע שהמרצה לוקח הפסקת נשימה אני מבינה שאני לא זוכרת כלום ממה שאמר. תסכול אמרנו??? מצד אחד לקחת ריטאלין יעזור לי להיות בקשב בריכוז. מצד שני אני עשויה לאבד את האינטואטיביות שלי? לא??? אוףףףףףףףףףףףףףף

מה בדבר טייפ להקליט את ההרצאות?

אם את אכן בקשב, אני מניחה שמשהו, כנראה הרבה- כן נכנס, רק השליפה עדיין איטית,אולי? לדעתי טייפ בהרצאות יעזור לך אח"כ בבית לשמוע שוב ולשחזר, כמו גם להפנים טוב יותר. לעיתים שמיעה חוזרת יכולה לעשות את ההבדל. ניסית? אני בטוחה שלחברינו הסטודנטים יהיו עוד רעיונות עבורך.. בשבילי לשמוע שאפשר לשבת מרוכזים בהרצאה זה נראה הישג ענק! אני עדיין בשלב הטראומה (לא מעיזה להירשם לכלום), למרות שרואה את השיפור עם ריטלין כל יום...

אנרגטית

New member
טייפ? להקליט 4 שעות? ויותר?

שליפה איטית...נראה לי. כי באותו רגע נבהלתי שאני לא זוכרת כלום. היום אני יודעת שמשו נכנס. אבל זה ממש לא מספיק לי.

IMadd2

New member
הקלטת הרצאות

אני בעל נסיון בהקלטות. להלן מסקנותיי. 1. צריך טייפ נוח, שמיועד להקלטות, כי יש לו מנגנון הפעלה עצמית, ואם יש זמן של שקט, הוא נעצר ולא מגלגל את הקלטת. (אין לי נסיון עם טייפ דיגיטלי). בזמן ההשמעה החוזרת, לא נעים להמתין להמשך, כי בנתיים אפשר שוב להשתעמם ולעבור לגירוי אחר. 2. ההקלטה טובה, אם עשינו בה שימוש, זמן קצר לאחר שהקלטנו (טווח של ימים בודדים), כי אחרת אנו נאבד את ההקשר, הרלוונטיות, ונשכח כמובן את הדברים שליוו את ההקלטה, ושלא ניתן להקליטם. 3. ההקלטה עוזרת במיוחד, לחזור על ניסוחים מדוייקים ודקויות שנאמרות. אפשר כמובן לשחזר פרטים שנאמרו, שכל אדם סביר ישכח. יש גם חסרונות!!! 1. לשמוע את ההקלטות לוקח זמן. אתה מוצא את עצמך, מחזיק קלטת (או אוסף שלהם), ולא מוצא את הזמן לשחזר את ההרצאה, והפז"מ דופק. 2. יש נטייה לאסוף קלטות, ופחד למחזר אותן, שמע נרצה לשחזר הקלטה זו שוב. 3. אוף, מי זוכר היכן הקלטת ההיא? אבל, אם כבר מצאתי אותה, היכן החומר הכתוב, שצריך לראות במשולב עם הקלטת?. 4. חיסרון משמעותי שכבר הוזכר הוא, שההקלטה טובה להרצאה שאין בה מצגת (היום כל הרצאה מתהדרת במצגת). אם יש מצגת מחשב, או משהו שכותבים על הלוח, או משהו שמראים בעיניים, קשה אחר כך לשחזר את ההרצאה! לכן צריך לשחזר במהרה, כל עוד זוכרים את ההקשרים החזותיים. מכירים את הפנסים של הכורים (פנס שמחובר למצח ? לדעתי צריך להמציא מצלמה כזו, ולתת אותה לכל ה-ADHD במחיר סימלי !!!
אפשר לפנטז, נכון?

spidergirl

New member
לאבד אינטואיטיביות?

לא בטוחה בכלל, הריטלין לא "לוקח" דברים. אני בעד להקליט את ההרצאות. אצלי כל קורס מתחיל בהרבה רצון טוב ונגמר בלמידה עצמית אחרי תסכול קשב. הכי הרבה קחי את הטייפ שלך ובואי ללמוד אצלנו מדעי המחשב

דליה.ד

New member
נראה שזה קושי

ב"זכרון עבודה" האם את כותבת או מסכמת בזמן ההרצאה?

אנרגטית

New member
לא כותבת ולא מסכמת, בעיקר מקשיבה

אלו הרצאות רוחניות, ואין חומר שצריך לזכור למבחן
נורא מתסכל אותי העניין הזה. ללכת ולומר למרצה שיש לי בעיה? לספר לו? לשתף אותו?

נדמה לי שזה רעיו טוב למדי,

אולי יש לו את הרצאותיו מודפסות, או לפחות סיכומים. אולי יסכים לטייפ על שולחנו. אולי יציע משהו אחר... אל תשקיעי אנרגיות בתסכול, אלא במציאת פתרון מתאים.

אנרגטית

New member
לקרוא סיכומים....../images/Emo12.gif

מהכירות אישית ומעמיקה עם עצמי - כתבה ב-7 ימים לוקח לי נצח. זה בטח יקח לי...הממממ כל החיים?
וסליחה אם אני נראית לא הגיונית ולא משתפת פעולה. חדש לי כל הנושא הזה, ואני עדיין מחפשת ת'צמי.

לא צריך סיכומים

מספיק לרשום ראשי פרקים, נקודות חשובות. בדרך כלל בתוך ההקשר הזה יותר קל להיזכר בהרצאה הכללית. אפשר גם לשבת 10 דקות אחרי ההרצאה ולחשוב על מה דיברו בהרצאה. מה היה חשוב לך, מה נראה לך. אולי אפילו להכין מראש 5 שאלות ולענות עליהן לעצמך אחרי ההרצאה. (אמרת שאת עם רטלין נכון? אז זה סביר לעשות את זה?) זה עוזר כדי לעשות סדר בדברים בראש. כשהדברים מסודרים בראש יותר קל גם לזכור אותם אחר כך.

למעלה