ריח....

gideonh2

New member
ריח....

למלודי יש תא פתוח לכיוון חצר ואת כל הצרכים שלה היא עושה בחצר על אדמה חולית. אני מנקה את הגללים אבל השתן שנספג באדמה מעלה ריח במיוחד בשעות הערב. מישהו מכיר פיתרון למלחמה בריח

popi199

New member
תנסה

לאוורר. להפוך את האדמה הרטובה ולאוורר עדיף במשך הצהריים.

fliperit

New member
תהפוך את הריפוד כדי שיתאורר

במה התא מרופד? בד"כ נסורת היא הריפוד הכי פחות מסריח (אם מקפידים להפוך ולהחליף)

fliperit

New member
אז במה מרופדת החצר?

באדמה? כלומר, לא מרופדת? אז מה פלא שמסריח? הסוסה מחרבנת ומשתינה באותו מקום באופן קבוע, ואין ריפוד שיספוג את הריח, ואין יפוד שאפשר להחליף. או שתרפד גם את החצר, או שתדאג להפ]וך את האדמה כל יום לפחות

popi199

New member
במה שלא תרפד

רוב הסיכויים שאם תרפד בחול, קש או נסורת היא תעדיף לעשות על הריפוד מאשר על אדמה. פשוט תרפד איזו פינה ותראה אם היא הופכת את הפינה הזו לשירותים קבועים. אגב אם היא עושה שתן על אדמה קשה שלא מחלחלת אז קשה לאדמה להתייבש וזה מביא חולרות.

gideonh2

New member
תודה

אני אנסה את זה. היום הפכתי את האדמה איזה ריח. אני מביא טרקטור קטן שיגרד לי שכבה

fliperit

New member
חול זה הכי זול נדמה לי

אבל אני יותר אוהבת נסורת. אם אתה מרפד בקש- שים לב שהיא לא אוכלת את הקש אחרי שעשתה עליו צרכים

הורסמאן

New member
אם יש לה תיאבון היא תאכל גם תאכל

קש זה ריפוד זול ולא רע, אך לסוסים מסויימים הוא לא מתאים מפני שהם אוכלים אותו. גם אם הם אוכלים מהריפוד קש נקי בלבד, זה לא מוסיף להם בריאות.

fliperit

New member
אבל זה עדיף משיאכלו

נסורת מרפדת את התא...וגם שמעתי על סוסים שעושים את זה.

fliperit

New member
אויי העילגות...

זה עדיף משיכאלו את הנסורת שמרפדת את התא

הורסמאן

New member
אכן

אך מעט מאוד סוסים אוכלים נסורת, בזמן שקש נאכל ע"י יותר סוסים. כשהיה לי סוס שאכל קש, דאגתי להעמיד אותו על נסורת, אלה שאוכלים נסורת אפשר להעמיד על נייר גרוס (משום מה לא משמש בארץ) שהוא ריפוד לא רע בכלל מלבד זאת שהוא נושא קצת ריח. עדיין לא נתקלתי בסוסים שאוכלים ריפוד של נייר, אך במקרה כזה היית פשוט מגביר להם את העבודה. עם עבודה יורד התיאבון. במקרה של סוס פצוע שחייב לעמוד באורווה, והוא אוכל את הריפוד, יש מקום להעמיד אותו עם מחסום.

fliperit

New member
אני לא אוהבת נייר גרוס...

אני לא יודעת למה ומה, אבל יש בזה משהו שמפריע לי...

למעלה