ריח של פסח

זהו רשמית, ההכנות מתחילות

אני מתחילה לנקות ולארגן את הבית- לא בשביל פסח אלא בשביל הנפש. תמיד משתדלת בשלב הזה לארגן את הבית, לחדש,לרענן...

וגם חמותי כבר התחילה להראות לי את התכנונים לארוחת חג-אני אחראית על תבשיל צלי כתף עם פטריות, 2 סלטים ועוגה.

כן, קפצנו לשם לקחת משהו ואז איכשהו

נגררתי לעבור על רשימה כי נותר רק עוד חודש.... יאללה היסטריה

לא נראה לי שאצלנו מכינים תפריט מראש

השנה אנחנו אצל ההורים שלי ונראה לי שאמא שלי עובדת בשיטת המה שיוצא אני מרוצה... קונה דברים טעימים ומכינה מהם דברים עוד יותר טעימים, כשיש מספיק מפסיקה

החג האהוב עלי מילדות! אין אצלנו לחץ "איפה

עושים",

תמיד התורנויות בין ההורים שלנו היו ברורות,
זה חג משפחתי ואנחנו אוהבים אותו כך, וחוגגים עם המשפחות הקרובות. לא יצא לנו להתארח בערב חג אצל דודים או חברים, ואני לא רואה איך יצא בעתיד.

בשנה שעברה לא נסענו אלא אירחנו - בשמחה ובטוב לבב, וגם השנה שואפים לארח - מקווה מאוד שיסכימו, כי להתארח בשבילנו זה פרוייקט.
הנקיונות עברו מעולה, גם כשכל הבנות היו בחופשה מהגנים הצלחנו לנקות, לאכול טוב, לשחק ולהנות, זה נס הפסח מבחינתי. הקטני בגן עד ערב החג וזה מאוד עוזר.

בגדול את כל הסידורים מסביב שהם בעצם נקיון אביב אני עושה הרבה לפני, ברגע שיודעים מה הלכתית מחויב כדי שהבית יהיה כשר זה מאוד מאוד מקל.

את השיפוצים אנחנו נעשה השנה אחרי החג, אנחנו עומדים בפני צביעה וריצוף מחדש (של שתי הקומות
).

מרים 882

New member
גם אנחנו לפני שיפוץ ענק

שיתחיל בקיץ.
מרחיבים את הסלון ל 60 מ'.

מרים 73

New member
האהבה הגדולה של בעלי.

אני מאוד רוצה סלון ענק
ולרהט אותו אחרת ושונה ממה שעכשיו.
האמת שהחלום שלי זה לעשות את הארוסין של הבת(באויר ,אין עוד כלום)
בבית.

מרים רק עצה קטנה ממני, תעזרו במעצב פנים

ואם לבד אז תחשבו כבר על מיקומי הרהיטים. להוריי יש סלון ענקי (מאוד ענק) אבל בתכל'ס הוא לא מסתדר בשום צורה כי הוא גדול מידי ולא מעוצב נכון.
בעקרון בתכנון אדריכלי כבר ממקמים רהיטים וכך נמנעים מחלל גדול ולא מעוצב נכון.

מרים 882

New member
תודה חברה יקרה

אחות של בעלי היא אחת ממעצבות הפנים הידועות במגזר
וכבר דיברתי איתה.
היא מאוד שמחה שאני יודעת בדיוק את מה שאני רוצה.
התכנון שלי הוא כזה
ספריית גבס בשילוב עץ מלא על קיר אחד
מערכת סלון כפולה,2 סלונים פינתיים+כורסה אחת מפנקת
פינת אוכל עם 8 כסאות וזהו.

מרים 882

New member
ממש מרגישה פסח.

אחד החגים היותר אהובים עלי.שבועיים של חופש.
מתחילה לנקות ולהכשיר וכל שנה אני גאה בעצמי כמה קל לעשות
את זה בבית נקי ומסודר.

נטאשKה

New member
לא פקטור

אנחנו לא דתיים ולא מסורתיים. אנחנו נלך לארוחת חג כי זה חשוב לאמא שלי ולסבא שלי. לו הם לא היו (בתקווה שזה יקרה רק עוד שנים רבות וארוכות), לא היינו חוגגים.

אני גם לא מנקה במיוחד לפסח. אם יש משהו שמצריך נקיון מיוחד, שיפוץ, צביעה, משהו יסודי - אני עושה אותו כשצריך לעשות אותו.

סימן לפסח הוא אביב

וימי אובך.
פסח מסמל התחדשות.
מבחינתי אין משהו מיוחד. ניקיון כרגיל, אוכל כרגיל.

dify

New member
מבחינתי,

פסח היה השבוע

צחצחתי את הבית מקצה לקצה ופתחתי שולחן משפחתי ל12 איש. לא פסח?

כבר שנה שעברה הודעתי שהשנה ליל הסדר אצלנו (סוף סוף יש איפה לארח אצלנו אז אני נהנית לנצל את זה
) כך שעוד חודש יהיה שידור חוזר

אני לא ממש מרגישה את זה באוויר, גם כי אין לי ילדים
וגם כי בעצם הארוחה אתמול הבהירה לי שלארח זה הרבה הרבה פחות מסובך ומפחיד משחששתי, אם לא נחשיב את עניין הארון שקנינו השבוע ודרש המון המון אנרגיה (השינויים שהוא הכניס בסידור הבית והשינויים שעשינו בו עצמו), הרי שהבישולים והאירוח עצמו היו ממש ממש תענוג! ולקחו בכללי 2 בקרים כך שזה מבחינתי בהחלט סביר.

אז יאללה, ליל הסדר, שיגיע

באמצע אולי נעשה גם אירוח לארוחת חברים

practics

New member
ה-סימן שפסח קרב אצלי,

זה שאני מצמצמת מלאי של פסטות מכל המינים והסוגים.
איך שמסתיים פורים אני מודיעה שלא אוכלים כלום בחדרים......
זה הרי לא משנה באמת ובלאו הכי שואבת כמעט כל יום, אבל זו ההודעה המוקדמת שפסח קרב..

דנה אז

New member
עוד לא חשבתי על כל מלאי החמץ

אבל נתת לי רעיון להתחיל לרוקן את המלאי במקפיא, רוצה השנה להפשיר את המקפיא לניקיון יסודי.

Dana1246

New member
השתדלתי מאוד לצמצם מלאי פסטה ואורז

כנראה שהשתדלתי יותר מידי מוקדם

בשבוע האחרון נאלצתי לחדש מלאי

mumfor4

New member
אני לא מצמצמת מלאים של פסטות

אני מעבירה את העבודה אחר כבוד לארגזים , סוגרת יפה ופותחת אחרי שנגמר החג
מה שכן אני לא אוהבת שהפסח קופץ עליי בהפתעה , מפורים זה זמן מצויין להתחיל ניקיון אביב .
יש לי סיוט מהחוג הזה מאמא שלי שהייתה מכריחה ומעבידה אותנו בקרצוף קירות חלונות ומה לא .

למעלה