ריח רע מהגוף

מהגרת

New member
ריח רע מהגוף

שלום, יש לי כלבה מגזע שיצו בת שנה וחצי .. כאשר היא מוציאה טיפת אנרגייה בחצר שלנו היא נכנסת עם ריח רע מהגוף. היא אוכלת אוכל יבש מעורבב עם מעט רטוב מקופסא כך שאני לא חושבת שהריח נובע מהאוכל... מה יכול להיות מקור הריח? אשמח לתגובות
בברכה עדי

KallaGLP

New member
ייתכן שהריח נובע מהאוכל.

קל לבדוק את זה - לשנות לה את התזונה, להוריד את המזון הרטוב ו/או להחליף את סוג המזון היבש. מניסיוני, קיימים מזונות איכותיים שמסייעים בצמצום הריח. כמובן שכל כלב מגיב אחרת על סוגי מזון שנים, אך שווה לנסות.
אפשרות אחרת - בעיית עור כלשהי. האם נבדקה אצל וטרינר לאחרונה? אם לא, הייתי מאוד ממליצה לקחת אותה לבדיקה והתייעצות.

מהגרת

New member
תופעה מוכרת

תופעה של ריח רע מהגוף מוכרת... נתקלתי בהרבה כלבים עם תופעה זאת!
אני נותת לה אוכל איכותי ואם לא אוסיף לזה אוכל רטוב היא לא תוכל כמובן שניסיתי .
אני מקלחת אותה אחת לשלושה שבועות, או לפי הצורך. אולי יש איזה תרסיס או משהו דומה שיכול לעזור שיהיה לה ריח נעים?
תודה על תגובתך

DAHUJI

New member
או קיי, אז אולי חלק מהבעיה/סיבה שלך טמונה פה...

התדירות של המקלחות לדעתי גבוהה מדי. ושוב, מדגיש שייתכן שזו חלק מהסיבה, לא כולה.

קודם כל, ברמת העקרון, כלבים הם נקיים מטבעם והפרווה (ובעיקר השומן שעליה שמתחדש כל הזמן) מסלקים באופן טבעי כל מטרד לכלוך וגם ריח.
אני כותב זאת בהנחה שברור לקורא שכלב אמור להריח כמו כלב ולהיות נקי כמו כלב, כלומר - לא סטרילי ונטול ריח כמו בני אדם, ובטח שלא נקי למשעי כמו בני אדם (שלו אין פרווה).
אני לא מתכוון למצבי קיצון למיניהם שבהם כלב רץ בפארק והתפלש בבוץ. מתכוון באופן כללי על כלב שמידת הלכלוך שלו היא "רגילה" או "נורמאלית".

לדעתי הלא ווטרינרית, אלא הנסיונית וזו שלומדת בעצמה מהצלבת מקורות מידע ברחבי הרשת - כלבים לא אמורים להתקלח בתדירות גבוהה. פעם ב- 3 שבועות בהחלט יכולה להיחשב כתדירות גבוהה מדי כתלות בכלב הספציפי.
והנה לך כלבה, שהיא במקרה שלך, שאולי פעם ב- 3 שבועות זה יותר מדי בשבילה מה שמפריע לה לסלק באופן טבעי ומבוקר מטרדי ריח.
כמובן שיש פה כאלו שיחלקו עליי ויאמרו שהם מקלחים את הכלב שלהם כל שבוע... אחלה. כל כלב ומה שמתאים לו ואיך שהוא מסתדר עם זה ואיך שהוא מתיישר ביחס לדרישות והפעולות של הבעלים.
אישית, את הכלב שלי אני מקלח בכל 3 חודשים לערך. בין לבין מגבונים עושים אחלה עבודה בלהאריך את פרק הזמן בין מקלחת למקלחת, להסיר לכלוכים ספציפיים ונקודתיים. גם מגבת לחה/חצי רטובה עם מי ברז עושה עבודה מעולה.

מן הסתם מיותר לציין שבטבע כלבים לא מתקלחים. ובטח שלא עם דטרגנטים למיניהם. מצד שני בטבע אני לא בטוח שכלבי בר מריחים כמו כלבי הבית שלנו... אז לכאן ולכאן.

ועכשיו, אלימינציה של גורם הבעיה הבא אולי - האם את משתמשת בשמפו איכותי שמיועד לכלבה? את משתמשת בשמפו של בני אדם?
איך עובדת פרוצדורת המקלחת?

שירן ל11

New member
שלושה שבועות זה הרבה גם לשיצו

חודש - חודש וחצי זאת תדירות יותר הגיונית, ואם אפשר למשוך יותר- מה טוב. כמובן שרק עם שמפו ומרכך עדינים שמיועדים לכלבים. אני אוהבת את הסוגים שיש בהם שיבולת שועל, הם מאד עדינים ואין להם בישום כבד שלא טוב לעור.
שיצואים מתלכלכים יותר כי הם לא מנשירים, אז מצטבר יותר לכלוך בפרווה שלהם. כל כמה זמן את לוקחת את הכלבה למספרה? אם כל חודש וחצי-חודשיים, אולי אפשר לוותר בכלל על מקלחות בבית. כמו כן חשוב להבריש ולסרק את הכלבה כל יום, אבל את בטח כבר עושה את זה..
עם זאת, אני בכלל לא בטוחה שהריח נובע מהצטברות לכלוך. איך השיניים שלה? האוזניים? הייתי מתייעצת עם הספר/ית של הכלבה.

למעלה