ריח סוסים - טוב או רע?

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
ריח סוסים - טוב או רע?

בדיוק היום היתה לנו שיחה בעבודה ואני אמרתי משהו על ריח סוסים. בעיני זה היה בקונוטציה למשהו חיובי (משהו שאני יכולה להסניף כל היום). האחרים עיקמו את האף.
אז מה אתם אומרים? אתם מכורים או סובלים מהריח?

giri

New member
איזו שאלה מצחיקה

הריח הכי טוב ביקום

מה הם מבינים בכלל?

עדימ

New member
אין כמו ריח של סוסים!
זה החמצן

שלי. וריח של חווה בכלל.
אני מסניפה סוסים מתחבקת איתם ומתנשקת איתם.
אבל לאנשים סטרילים, כמו אחותי וחברה שלי למשל, זה הריח הכי מסריח שיש

לכן כשאני רוכבת ואחר כך צריכה להתקלח אצל אחותי, היא מורה להתפשט בכניסה למשרד שחס וחלילה הרייח והג'יפה של החווה לא ייכנסו אליה לדירה
ובאורווה היא הולכת כמו במבוך

giri

New member
מעניין איך היא היתה מתמודדת עם ריח של רפת

עכשיו זה - מסריח!

JuSt A d i

New member
מכורים!!!!!!

אבל רק לריח של הסוסים בארץ, ביקרתי בכמה אורוות בחול ובגלל שהתזונה שונה וכל האורוות סגורות ואין כל כך אוורור כמו בארץ הריחות שונים ואני לא כל כך אהבתי כמובן שמתרגלים אבל אין כמו הריח של הסוסים בארץ

jgut

New member
אם הזכרת חוות סגורות

יש לי כמה שאלות בנושא (אני רגילה לאורוות פתוחות):

איך מאווררים אורוות כאלה? אני רגילה שהאוורור הוא חלק חשוב בייבוש התא ובמניעת זבובים, פטריות וריחות.
מה לגבי אור? ההגיון אומר לי שסוסים צריכים לראות אור יום בדיוק כמונו ושאר בעלי החיים. האם משאירים להם אור דולק במשך היום?

giri

New member
מספרת איך זה אצלנו

בקיץ הדלתות פתוחות והסוסים נמצאים בפנים רק מעט שעות והאורוות מאד מאווררות. בחורף סגור - מאד קר פה ולוקח הרבה זמן לחימום לחמם חלל כל כך גדול, אז לא פותחים לאוורר.

איך מאווררים?
לא מספיק, זה בטוח. מאד מקפידים לנקות את האורוות בתדירות גבוהה ולהפטר במהירות מנסורת רטובה וגללים. עדיין, האורוות מריחות לא משהו.
הזבובים לדעתי קפאו למוות
פטריות טפו טפו לא נתקלתי, כנראה בגלל שמאד יבש פה בסביבה (ערבות... מאד מאד יבש פה באופן כללי).

הסוסים לא נשארים בפנים במהלך היום, אלא אם יש סוס חולה שאסור לו לצאת. כל הסוסים משוחררים בגדרות במהלך כל שעות האור. באורווה יש תאורה עד שעת הסגירה, בגדול עד עשר בלילה.

fliperit

New member
טוב...

אין כמו ריח של אורווה...
בראשון הייתי עם אבא שלי בטיול בעיר העתיקה בירושלים, ובגלל שהוא נוהג ברכב משטרתי אז חנינו בתחנת משטרה שם, שהיא גם האורווה של פרשי מחוז ירושלים.... זה היה מוזר ומדהים לצאת מהאוטו בעיר העתיקה ולהריח את הסוסים..
ולמרות זאת, כשהייתי נערה הייתי נוסעת לחוות רחוקות מהבית וחוזרת באוטובוס, ותמיד הייתי מתפדחת מהריח...

giri

New member
אפרופו פאדיחה

לקח זמן מה עד שהתבגרתי מהקטע של להתבייש להסתובב במכנסי רכיבה בכל מקום שאיננו החווה. אני מניחה שבווסטרן אין את הבעיה הזו, לפחות

fliperit

New member
תנסי פעם לסוע באוטובוס

או להסתובב בקניון או ברחוב עם דורבנות שעושות רעש בכל צעד... אנשים לא יכולים להתעלם מזה וזה מביך ממש...
כשגרתי אצל ההורים בישוב כפרי שבו כולם הכירו אותי וידעו שאני רוכבת זה היה פחות נורא... כרגע בב"ש אני תמיד מחליפה לבלנדסטון לפני שאני יוצאת מהאוטו... גם ככה הגברים בקיוסק ליד הבית נועצים מבטים, אני לא צריכה לתת להם סיבה נוספת

jgut

New member

אבל ככה אני יודעת לזהות ווסטרנים מרחוק כשאני בקניון! אם אני לא אשמע אותם, איך אדע לגשת להגיד שלום?

giri

New member

רגע, את לא יכולה להוריד את הדורבנות?
אצלנו הם סגורים ברצועה, אפשר להוריד אותם.

fliperit

New member
יכולה

אבל לדורבנות קל יותר ללכת לאיבוד מאשר למגפיים עם דורבנות...

giri

New member
עם זה קשה להתווכח!

אצלי אני משאירה את הדורבנות בחווה, כי אני לא רוכבת עם מגפיים גבוהים, אלא אריאט נמוכות + צ'אפס, ובשביל להוריד את הצ'אפס אני צריכה להוריד את הדורבנות ממילא. יש לי כמה ווים בתוך הארגז של הדברים שלי, ועל אחד מהם אני תולה את הדורבנות.

למעלה